Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Saale Bulls Halle vs. Tilburg Trappers

Herrezen Halle ontvangt Trappers in Bulls-arena

Vanavond strijdt Tilburg Trappers tegen de nummer vijf: Saale Bulls Halle. Een traditioneel-moeilijke wedstrijd, waar Tilburg eerst een lange busreis voor moet afleggen. Kan Trappers de Bulls in eigen huis verslaan en zo hun winning streak doorbreken? Of gaat het herrezen Halle het de Trappers lastig maken?

TIGHT GAME

Trappers’ coach Bo Subr verwacht vanavond een spannende wedstrijd. “I expect a tight game. They hold a five-game winning streak and we have won eleven out of the last twelve. Both teams are hot!

HEISS AUF DAS EIS

Hot, zo noemde Herbert Hohenberger zichzelf ook, toen hij begin dit seizoen als nieuwe coach van de Bulls begon: “Ich bin heiß auf das Eis!” Maar dat kon hij blijkbaar niet helemaal waarmaken. Na het verliezen van Tilburg en enkele dagen erna ook van Hamburg, werd Hohenberger vriendelijk bedankt en vervangen door de oude nieuwe man Ryan Foster. De oud-trainer heeft duidelijk een direct positief effect: Saale Bulls won de vijf daaropvolgende wedstrijden (en scoorde in totaal 23 goals). Een vijfde plaats in de Oberliga Nord is de voorlopige beloning. De achterstand op nummer drie, Hamburg Crocodiles, bedraagt slechts twee punten.

OFFENSIEF

In een interview met de Mitteldeutsche Zeitung legt Foster uit dat een van zijn eerste daden het omgooien van de aanvalslinies was. Halle heeft nu twee gevaarlijke aanvalslijnen. De eerste bestaat uit Chris Francis, Nick Miglio en Kyle Helms. Afgelopen weekend was dit trio goed voor maar liefst twaalf punten (vijf goals en zeven assists). De tweede lijn van Halle is die van Mark Heatley, Michal Bezouska en Lukas Valasek. Tegen Duisburg afgelopen zondag haalde deze lijn in totaal negen punten binnen (vier goals en vijf assists). Foster: “We hebben nu twee gevaarlijke aanvalslijnen, maar ook de derde lijn kan scoren. We zijn minder voorspelbaar en ik ben tevreden met de ontwikkeling van het team. Aanvalskracht hebben we genoeg.

HEATLEY

Mark Heatley staat model voor de wederopstanding in de Sparkassen Eisdom. De 35-jarige Duits-Canadees had in vijf duels onder leiding van Hohenberger drie punten (een goal en twee beslissende passes). De ervaren center, 551 wedstrijden in de DEL2 en 377 punten, verruilde deze zomer Bayreuth Tigers voor de Bulls. Sinds de komst van Foster tekende Heatley voor drie goals en negen punten. Enkel tegen Krefelder EV 81 verscheen de broer van voormalig NHL-speler Dany Heatley niet op het scoresheet.

VORIGE WEDSTRIJD

De laatste keer dat Trappers tegen Salle Bulls speelde, won Trappers thuis van Halle met 6-3. De meeste goals vielen in de laatste periode, waarvan twee stuks afkomstig waren van de stick van Jonne de Bonth, die niet echt als pure afmaker bekend staat. “Dat klopt inderdaad. Al moet ik zeggen dat ik dit seizoen regelmatig mijn goaltje mee pik. De jaren hiervoor waren ze vaak op de vingers van een hand te tellen.” aldus de 21-jarige aanvaller.

Geblesseerde spelers

Zowel Reno de Hondt en Ryan Collier zullen voor de wedstrijd in Halle niet beschikbaar zijn.

Livestream

De wedstrijd is via een betaalde (€5,50) livestream te volgen. Zie voor de voorwaarde de website van de Saale Bulls Halle.