Terug naar Nieuws

Trappers omzeilt overtuigend lastige Hallense klip

Boet van Gestel valt geblesseerd uit

Tilburg Trappers heeft geen misstap begaan in de lastige uitwedstrijd tegen Halle. De Tilburgers versloegen de in goede vorm verkerende Bulls met 3-4 en blijven daarmee koploper in de Oberliga Nord.

Toch kwam de lijstaanvoerder niet geheel ongeschonden uit de tweestrijd. De equipe van coach Bo Subr verloor verdediger Boet van Gestel met een blessure aan de knie. Een roekeloze lage check van Vojtech Suchomer betekende na vijf minuten en 5 seconden een vroegtijdig einde van de wedstrijd voor Trappers nummer 22. Verder onderzoek zal de exacte schade moeten vaststellen en duidelijk maken of Van Gestel zondagmiddag (aanvang 15.00 uur) tegen Krefelder EV 81 acte de présence kan geven.

LASTIGE UITWEDSTRIJD

Een uitbeurt in Halle staat garant voor een moeilijke avond. Alle ingrediënten voor een ontluisterende missie zijn aanwezig: lange busreis, fanatiek meelevende fans op de tribunes, onwennig ijs en een tegenstander die onder de nieuwe coach nog niet verloren had. In de gespannen atmosfeer van de Sparkassen Eisdom liet de ploeg rondom captain Mickey Bastings zich echter niet van de wijs brengen.

Het is heerlijk om twee weekenden op rij op z’n Duits te winnen. Voorheen waren de rollen vaak omgedraaid.’ De sleutel tot het succes lag volgens de boomlange center in de uitvoering van het door de technische staf uitgedachte strijdplan. ‘We hebben collectief zeer sterk gespeeld. Verdedigend stonden we, op enkele slippertjes na, als een huis. Dat moeten we meenemen naar de volgende wedstrijden.

DROOMSTART

Ondanks dat Trappers het traditioneel altijd lastig heeft in de grootste stad van de deelstaat Saksen-Anhalt begon het uitstekend aan het duel. Het demonstreerde volwassenheid en liet zien dat men momenteel goed aanvoelt wat er nodig is in een wedstrijd. ‘It was one of our best starts we ever had in Halle. Sometimes on the road we don’t start as good. Tonight the first ten minutes we were really good’, keek Bo Subr terug op de eerste periode van zijn manschappen.

Het eerste Tilburgse schot van de wedstrijd was direct raak. Een lange stretch pass van Floris van Elten bereikte Diego Hofland. Op de blauwe lijn van het aanvalsvak vond hij Mickey Bastings die fraai in de lange hoek scoorde. ‘Hoewel het schot wel echt daar bedoeld was, was ik wel verrast dat de puck erin ging. De laatste weken heb ik wat moeite met scoren’, verklaarde de Trappers aanvoerder de brede lach op zijn gezicht na het doelpunt.

IN EVENWICHT

Een slecht uitgevoerde wissel van Trappers (‘We bleven te lang staan en de andere lijn sprong te laat het ijs op’, aldus Bastings) leidde tot een 3-op-2 voor de thuisploeg. Doelman Ian Meierdres moest het antwoord schuldig blijven op de inzet van Sergej Stas, 1-1. Lang mocht Halle niet genieten van de gelijke stand. 93 tellen na de gelijkmaker bracht Diego Hofland met zijn negende van het seizoen de koploper weer op voorsprong.

Trappers heerste, maar kon het krachtsverschil, ondanks 3 overtalsituaties, niet in meer doelpunten tot uiting brengen. ‘We had some good puck movement. We got to lose pucks. All that was missing was get it one past their goalie’, analyseerde Subr de zes minuten powerplay. Waar Tilburg niet scoorde, deden de Bulls dat wel. Victor Knaub frommelde het bevroren rubber in twee rebounds voorbij Meierdres (2-2). ‘Mijn stick kwam onder de goal vast te zitten. Hierdoor raakte ik één seconde mijn mannetje kwijt en wist die jongen te scoren’, haalde Bastings de bewuste spelsituatie nog eens terug in zijn herinnering.

PUPILLENFOUT

Een flits van klasse van Jonne de Bonth bracht de gasten voor de derde maal deze wedstrijd op voorsprong. De winger in de lijn met (Kevin) Bruijsten en (Max) Hermens rondde oog in oog met Halle sluitpost Sebastian Albrecht fraai af. Om de ongeslagen reeks onder de nieuwe technische man, Ryan Foster, in stand te houden ging de thuisclub op jacht naar de gelijkmaker. Deze kwam er ook! Chris Francis legde Ninho Hessels in de luren en gaf Meierdres geen kans.

De geelblauwe brigade piepte en kraakte maar rechtte, met grote hulp van Michal Schön, nog eenmaal de rug. Met nog minder dan 10 seconden op de klok maakte hij een pupillenfout (dwars door het midden uitverdedigen). Komend vanaf de bank onderschepte Danny Stempher de pass. Hij hield het overzicht en bediende Mitch Bruijsten op maat. De clubtopscorer had geen enkele moeite zijn twintigste seizoenstreffer tegen de netten te schuiven.

HEKKENSLUITER

Waar Trappers coach Bo Subr zondagavond, na de late winst in Hannover, sprak van ‘a stolen win’ was dit nu niet het geval. ‘We had quality chances to take a bigger lead. But we didn’t capitalize on our scoring chances’, sprak de Tsjech. ‘A one-goal lead is dangerous, especially against a good team like Halle. They tied the game three times. Thank God they ran out of time after we scored the 3-4.’

Zondagmiddag wacht een op papier gemakkelijke opdracht wanneer Krefeld op bezoek komt in de Kruikenstad. Toch waakt Mickey Bastings voor onderschatting tegen de rode lantaarndrager. ‘We zijn het aan onze stand verplicht dat duel winnend af te sluiten. Maar de heenwedstrijd werd slechts 2-4. Dat geeft aan dat ze wel degelijk kunnen ijshockeyen.’

Samenvatting
Wedstrijdsheet en persconferentie