Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Krefelder EV 81

Kan hekkensluiter Krefeld koploper Tilburg thuis verrassen?

Vanmiddag speelt Trappers tegen Krefelder EV 81 (U23). De nummer één tegen de laagst genoteerde club in de Oberliga Nord. Wordt het ‘een makkelijk potje’ of valt Trappers in de valkuil der onderschatting en weten de jonge honden uit Krefeld te stunten in Tilburg?

BEPROEVING

Vrij vertaald kopte Krefeld op hun eigen site in aanloop van dit speelweekend dat het een beproeving van het hart zal worden. Dat moet het vrijdag ook echt zijn geweest tegen IceFighters Leipzig. In eigen huis verloor de U23 van Krefeld met maar liefst 1-10. Autsj.

WINNEN EN VERLIEZEN

Vanmiddag speelt Krefeld in Tilburg. Na het verlies tegen Leipzig heeft de jonge ploeg nu zestien van de achttien gespeelde wedstrijden verloren. Die verhouding ligt voor Trappers precies andersom: Tilburg wón zestien van de achttien games. Na de training van donderdag verkondigde Krefelder coach Elmar Schmitz dat ze het dit weekend helemaal anders gaan doen: “Ons primaire doel dit weekend is om zo min mogelijk tegendoelpunten te incasseren en defensiever te gaan spelen. We willen die top teams in toom houden.”

ONDERSCHATTING

Dat is ze vrijdag tegen Leipzig niet gelukt, na een verlies van 1-10. Maar wil dat dan zeggen dat Tilburg het makkelijk gaat krijgen vanmiddag? Het gevaar zit ‘m in de onderschatting. Aanvoerder Mickey Bastings over de wedstrijd van vandaag: “We zijn het aan onze stand verplicht dit duel winnend af te sluiten. Maar de heenwedstrijd werd slechts 2-4. Dat geeft aan dat ze wel degelijk kunnen ijshockeyen.” Vorig jaar nog worstelde Trappers met toenmalige hekkensluiter Preussen Berlin en wonnen ze nipt in overtime (6-5). Bo Subr zei toen over die wedstrijd: “The guys didn’t have the right mindset from the start of the game. They thought it would be an easy game, but it doesn’t work that way.”

MINDSET

Kortom, Tilburg Trappers moet voorkomen dat ze in de valkuil der onderschatting vallen vanmiddag en zorgen dat het team bij aanvang van de wedstrijd de juiste mindset heeft. Als dat allemaal klopt, dan kunnen de fans zich zeker gaan verheugen op een mooi spektakel in Tilburg.

100 DOELPUNTEN

En zeg nou zelf, het zou toch fantastisch zijn als Trappers vanmiddag de grens van 100 doelpunten doorbreekt? De teller staat momenteel op 89. Jonne de Bonth maakte op 27 september tegen Moskitos Essen de eerste. Mitch Bruijsten nam treffer 25 voor zijn rekening in de thuiswedstrijd tegen Rostock, terwijl andermaal Jonne de Bonth verantwoordelijk was voor nummer 50 (thuis tegen Hamburg). De vijfenzeventigste dit seizoen kwam van de stick van Danny Stempher in het met 0-4 gewonnen duel tegen Rostock Piranhas.

Geblesseerde spelers

Naast Ryan Collier en Reno de Hondt die in Halle beide al niet aanwezig waren, is ook Boet van Gestel vandaag niet beschikbaar. Boet raakte in de wedstrijd tegen de Saale Bulls Halle in de vijfde minuut zodanig geblesseerd dat hij naar de kant moest en daarom niet kan spelen.