Terug naar Nieuws

Trappers verslaat energieke en fanatieke hekkensluiter

DEBUTANT BRYAN VOS SLUIT ZIJN EERSTE WEDSTRIJD IN HET EERSTE WINNEND AF.

Na de spectaculaire overwinning in de laatste seconden van de wedstrijd tegen Halle afgelopen vrijdag stond op zondagmiddag een compleet andere wedstrijd op het programma. Koploper Tilburg Trappers ontving hekkensluiter Krefeld EV 81 (U23) op bezoek. Gezien de eerste ontmoeting in de eerste uitwedstrijd van dit seizoen, geen makkelijke tegenstander. Ook zondagmiddag bleek de club uit Krefeld een lastig team. Tilburg Trappers won met 6-2, en beleefde daardoor het derde zes puntenweekend op rij.

ZENUWACHTIG

De hekkensluiter uit Krefeld liet in de tweede wedstrijd van het seizoen een sterke indruk achter. In die wedstrijd viel Boet Van Gestel al vrij snel geblesseerd uit. Zondagmiddag was Boet Van Gestel helemaal niet op het ijs te vinden. Hij was vrijdagavond in Halle geblesseerd geraakt en mocht zich melden in de ziekenboeg waar Reno De Hondt en Ryan Collier al hadden plaatsgenomen. Naast de ontbrekende spelers was er zondag een ‘nieuwe’ speler op het ijs te zien. Bryan Vos die donderdag na de training hoorde dat hij bij de selectie zat, mocht zondag zijn allereerste minuten in het eerste maken. Na de wedstrijd zei Bryan voor de camera van Face-Off; ‘Ik was zenuwachtig van te voren, maar ik denk dat het wel op zich goed ging. De jongens slepen me er wel doorheen natuurlijk. Ik vond het spannend in het begin”

SCHIETTENT

Bryan Vos was waarschijnlijk de enige persoon in het stadion met gezonde spanning. Iedereen was er wel van overtuigd dat het goed zou komen, ondanks dat Krefeld niet onderschat moet worden. Het sterke en energieke team kwam niet in de wedstrijd en moest vooral Trappers zien af te stoppen. Trappers kon na een aantal minuten doordrukken dankzij een straf van Krefeld. Dat duurde maar even omdat vrij snel daarna ook de Tilburgse strafbank werd gevuld. Daardoor moesten de Tilburgse fans wat langer wachten op de openingstreffer. Uiteindelijk viel de openingstreffer nadat Mitch Bruijsten de puck rustig kon intikken omdat de goalie al een kant had gekozen.

VIER

Een aantal minuten na Mitch Bruijsten zijn openingstreffer schoot zijn broer Kevin genadeloos binnen nadat Max Hermens op het laatste moment de puck aan Kevin gaf. Vervolgens ging het vrij snel. Binnen dik vier minuten werden er vier goals binnen geschoten. Tussen de 2-0 en de 3-0 zat 25 seconden en tussen het vierde en vijfde doelpunt zat maar liefst 16 seconden tussen.

De 3-0 was een snoeihard afstandsschot van de alleskunner Jordy Verkiel die als verdediger vaker heeft laten zien ook als aanvaller uit de voeten te kunnen. Kort daarna schoot Mitch voor de tweede keer van de avond raak nadat hij alleen op de goalie afging. De goal van Jordy Van Oorschot die de stand van 4-0 naar 5-0 deed veranderen was geen beauty, maar wel een belangrijke. De goalie liet de puck de goal in rollen. De goalie change en time-out zorgde er in ieder geval voor dat er tot aan de eerste pauze geen doelpunten werden gescoord.

NINHO HESSELS

In de openingsfase van de tweede periode was het vooral op de helft van Krefeld te doen. Het ijs rondom Ruud Leeuwesteijn was langere tijd ongeschonden. Ook al was het vooral rondom de goal van Krefeld te doen, de 6-0 moest even op zich laten wachten. Dat kwam mede door de energieke strijdlust van het jonge team uit het westen van Duitsland. Uiteindelijk moesten de jonkies uit Krefeld toch buigen, dankzij Ninho Hessels die zijn eerste doelpunt van het seizoen binnenschoot. Ondanks dat Krefeld zo nu en dan een opleving had en gevaarlijk werd, bleef de score 6-0 na 40 minuten spelen. Dat kwam ook mede door prima reddingen van Ruud Leeuwesteijn. Floris Van Elten zag de wedstrijd vooral als een test. “ Je bent gewend om tegen volwassen gasten te spelen en nu tegen eigen leeftijdsgenoten. Het is een goede test om te kijken hoe je ligt t.o.v. van je leeftijdsgenoten” aldus Floris Van Elten in een interview met Face-Off na de wedstrijd.

HERREZEN

Als ijshockeywedstrijden als bokswedstrijden werden beoordeeld zou de derde ronde naar Krefeld zijn gegaan. Het jonge energieke team bleef komen en zette steeds meer druk op de Tilburgse defensie. Het sfeertje werd wat grimmiger en er werd door de bezoekers vooral hard gespeeld. Het wierp zijn vruchten af en daardoor kwam het ‘U23’ team terug tot leven. Richting de laatste tien minuten van de wedstrijd zorgde een too many men straf voor het eerste tegendoelpunt voor de koploper uit de Oberliga. Deze powerplaygoal werd gescoord door de 20-jarige Tom Bappert. Een aantal minuten later was de geboren Italiaan Patrick Demetz trefzeker die de stand naar 6-2 veranderde. Tilburg Trappers probeerde nog wel, maar de slagkracht was verdwenen. Daardoor eindigde de wedstrijd in 6-2 waardoor het derde zes punten weekend op rij een feit werd. Floris Van Elten was niet helemaal tevreden met de derde periode en zei het volgende: “Je zag dat vanaf de tweede periode, ze gaven niet op en blijven ze hard komen en op het eind scoren ze er nog twee”

Op de vraag wat Van Elten ervan vond dat hij ‘weer eens’ tegen leeftijdsgenoten kon spelen zei hij: “Het grote verschil is dat je veel meer tijd krijgt dan je gewend bent. Ze spelen ook wat minder fysiek. Ze hebben laten zien dat ze kunnen hockeyen vooral de derde periode. Die hebben we met 2-0 verloren en dat is niet goed”

ZWAAR WEEKEND

Een vierde weekend op rij zes punten is een flinke opgave. Deze week spelen ze op vrijdag thuis tegen de Icefighters uit Leipzig en zondag reizen ze af naar Hamburg om daar tegen de Crocodiles te spelen. Twee compleet verschillende tegenstanders die het Tilburg Trappers moeilijk kunnen maken.

Man of the Match
Ninho Hessels | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet en samenvatting