Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – week 10

Trappers jaagt op honderdste competitietreffer en Danny Albrecht twee jaar langer in Herne


De top-3 in de Oberliga Nord (Tilburg, Herne en Leipzig) won hun beide duels in speelronde 18 en 19. Trappers versloeg Halle en Krefeld, Herne bond Essen en Erfurt aan de zegekar, terwijl Leipzig de betere was ten opzichte van Krefeld en Essen.

Met nog een weekend voor de internationale break leidt de geelblauwe brigade het veld met Herne als naaste achtervolger op 3 punten. Icefighters is derde met 13 punten minder dan Trappers. Vrijdagavond is laatstgenoemde te gast in IJssportcentrum Stappegoor. Twee dagen wacht de confrontatie met nummer 4, Hamburg Crocodiles.

PRE-OKT

Nog twee duels scheidt Tilburg van een week verplichte rust. Al is het begrip rust relatief want liefst negen Trappers zijn door bondscoach Doug Mason opgeroepen voor het Pre-Olympisch Kwalificatietoernooi in Barcelona. Goalie Ian Meierdres, verdedigers Alexey Loginov, Kilian van Gorp, Jordy Verkiel, Jordy van Oorschot en aanvallers Mickey Bastings, Bartek Bison, Jonne de Bonth en Danny Stempher maken deel uit van Oranje.

Of Ryan Collier, Boet van Gestel en Reno de Hondt afreizen naar Spaanse stad is nog niet zeker. Indien zij hersteld zijn van hun blessures gaan ze ook mee. Nederland, onder leiding van Bo Subr, Mike Nason en Josh Mizerek, kan zich in Barcelona ten koste van gastland Spanje, Mexico en Taiwan plaatsen voor de volgende ronde van de pre-kwalificatie voor de Olympische Spelen in 2022 in Peking. Deze vindt in februari plaats in Slovenië, Kazachstan of Groot-Brittannië. Mocht Oranje ook hier als eerste eindigen dan wacht nog één kwalificatieronde.

100

Zondagmiddag lukte het Tilburg Trappers niet tegen Krefelder EV 81 de magische grens van 100 doelpunten te doorbreken. De teller staat momenteel op 95. Jonne de Bonth maakte op 27 september tegen Moskitos Essen de eerste. Mitch Bruijsten nam treffer 25 voor zijn rekening in de thuiswedstrijd tegen Rostock, terwijl andermaal Jonne de Bonth verantwoordelijk was voor nummer 50 (thuis tegen Hamburg). De vijfenzeventigste dit seizoen kwam van de stick van Danny Stempher in het met 0-4 gewonnen duel tegen Rostock Piranhas.

PFLICHTAUFGABEN ERFÜLLT

Sinds de laatste confrontatie tussen Tilburg en Leipzig op vrijdag 25 oktober is Icefighters 7-2-1 (winst-verlies-gelijk). Verloren werd er buitenshuis van Hannover Indians (5-4) en Herner EV (3-1). In de Nord-Derby tegen Saale Bulls Halle stond het na 65 minuten zuivere speeltijd gelijk (3-3). In de shootout serie besliste Chris Francis de tweestrijd in het voordeel van de Stieren.

De absentie van Ryan Warttig, Ian Farrell, Marvin Miethke en (zondag vanaf de vierentwintigste minuut van) Michal Velecky weerhield de manschappen van coach Sven Gerike er niet van voor het tweede weekeinde op rij zes punten bij te schrijven. Hannes Albrecht had met vier goals en 7 punten een belangrijk aandeel in de overwinningen op Krefelder EV 81 (1-10) en Moskitos Essen (6-4).

CINDERELLA TEAM

Hamburg Crocodiles is dé verrassing van het nog jonge Oberliga Nord seizoen. Waar de Noord-Duitsers in de vorige ijshockeyjaargang vochten voor hun voortbestaan en dankzij een succesvol beroep op de Duitse ijshockeygemeenschap, mensen die het Hamburgse ijshockey een warm toedragen én Tilburg Trappers, binnen de door de Duitse IJshockey Bond gestelde termijn (15 januari), het streefbedrag van € 200.000,- binnenhaalden, bezet men nu met 34 punten uit 19 duels de vierde plaats.

Dit weekeinde kende Hamburg wisselend succes. Vrijdagavond vond men zijn Waterloo in Hannover waar de Indians met 3-1 te sterk bleken. In de thuisbeurt tegen Füchse Duisburg herstelde men zich van deze nederlaag twee dagen eerder. Na zestig minuten ijshockey wees het scorebord 6-1 voor de manschappen van Jacek Plachta aan.

CHEMISTRY

De Nederlandse voetbalcommentator Wytse van de Goot sprak afgelopen woensdag in zijn verslag van de Champions League ontmoeting tussen Lille en Ajax over ‘de telepathie van de eeneiige voetbaltweeling Ziyech-Promes’. ‘ Met een onzichtbare lijn met elkaar verbonden. Hun eigen wifi-netwerkje’, zei hij na de 0-2 van Promes in Noord-Frankrijk.

Kijkend naar de doelpunten van Dominik Lascheit dringt zich een opmerkelijke gelijkenis op. Bij 15 van de 19 treffers van de Hamburgse aanvaller kwam de assist van Thomas Zuravlev. De Russisch-Duitse right winger, die na een jaar afwezigheid weer terugkeerde in de Hanzestad, is samen met zijn ploeggenoot een ware plaaggeest voor elke verdediging in de Oberliga Nord. Omgekeerd is Lascheit bij de helft van Zuravlev’s 12 doelpunten betrokken.

Lascheit scoorde in 17 duels 19 maal en gaf 16 keer de beslissende pass. Vorig seizoen  pakte hij twee punten tegen Trappers. In de met 5-4 verloren uitbeurt in Tilburg kwam de aanvaller niet voor op het scoresheet. Opvallend detail: slechts vier goals maakte Lascheit op het ijs van Eisland Farmsen. Thomas Zuravlev kan in 16 van zijn 19 gespeelde wedstrijd punten overleggen. Afgelopen zondag tegen Füchse Duisburg tekende Crocodiles nummer 87 voor 4 punten (2 goals en 2 assists).

VERTROUWEN

Herner EV heeft vertrouwen in de werkwijze van Danny Albrecht. Vrijdag bereikte men overeenstemming met hun huidige hoofdcoach over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met het einde van deze ijshockeyjaargang. De nieuwe overeenkomst gaat komend seizoen in en heeft een looptijd tot het einde van het Oberliga seizoen 2022.

De 34-jarige oefenmeester is sinds het seizoen 2018-2019 hoofdtrainer in Herne. Het afgelopen jaar bereikte Albrecht met zijn ploeg de halve finale van de play-offs waar men na vijf wedstrijden zijn meerdere moest erkennen in Tilburg Trappers. Momenteel bezet de groenwitrode formatie de tweede plaats op de ranglijst met 46 punten, drie minder dan lijstaanvoerder Tilburg

VORM

Vorm…het lijkt iets ongrijpbaars. De ene week schaats je voor je gevoel als een dweil over het bevroren water en een week later speel je de pannen van het dak. Vrijdagavond wilde het niet vlotten voor Nick Miglio in de krachtmeting met Tilburg Trappers. De 28-jarige left winger viel pas zeven minuten en 28 seconden voor tijd op toen hij na een opstootje met Jordy Verkiel voor twee minuten de strafbank mocht warm houden.

Nog geen 48 uur later veegde de Amerikaan uit San Antonio (Texas) hoogstpersoonlijk de vloer aan met Rostock Piranhas. Nadat hij de openingstreffer van Michal Schön voorbereidde, scoorde Miglio zelf nog drie keer. Daarmee was hij bij alle vier de doelpunten van Saale Bulls Halle betrokken. Omdat Tom Pauker na drie minuten in het tweede bedrijf iets terug deed namens Rostock eindigde het duel in een 1-4 overwinning voor de huidige nummer 5 in de Oberliga Nord.