Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – week 7

Kraker werpt schaduw vooruit

Hoewel de topper tussen Tilburg Trappers en Herner EV zijn schaduw reeds vooruitwerpt, blikken we in de zevende editie van de Tuesday’s round-up nog terug op wedstrijddag 13 in de Oberliga Nord.

Na 35 dagen elkaar niet gezien te hebben, wacht in de veertiende speelronde voor Tilburg Trappers een goede bekende, namelijk Herner EV. De Oberliga Nord Meister tegen de verliezend halvefinalist, Bo Subr versus Danny Albrecht, de battle of the goalies (Ian Meierdres contra Björn Linda). Revancheert Trappers zich voor de 4-3 nederlaag in de Hannibal Arena of pakt Herne andermaal de zege?

DEUTSCHLAND CUP

Afgelopen weekend slechts een speelronde in de Oberliga Nord. De Duitse IJshockey Bond (DEB) vierde namelijk zijn jaarlijkse feestje in de vorm van de Deutschland Cup. In de Yayla Arena in Krefeld (de stad waar in 1963 de DEB werd opgericht) bond gastheer Duitsland de strijd aan met Rusland, Zwitserland en Slowakije. Na drie dagen top ijshockey bleek Zwitserland het sterkst voor Duitsland, Rusland en Slowakije.

PUSH THE (PANIC) BUTTON

Een aantal Oberliga Nord clubs trok de voorbije week weer alle paniekregisters open. Zo verdween in Halle coach Herbert Hohenberger van het toneel. Ryan Foster, oud-coach van Oostenrijk U-20 en vorig seizoen tussenpaus na het vertrek van Dave Rich, werd de oude nieuwe man in de bank bij de Bulls. In zijn eerste duel na zijn terugkeer coachte de 45-jarige Canadees zijn ploeg naar een 4-3 overwinning in de derby tegen EXA Icefighters Leipzig. Het winnende penaltyshot kwam van de stick van Chris Francis.

Hannover Scorpions bedankte de Canadezen Kevin Miller en Mike Robinson voor bewezen diensten en haalde als vervanger Mario Valery-Trabucco. De 32-jarige aanvaller, geboren in de hoofdstad van Venezuela, Caracas, kwam over van het Franse Amiens. Bij zijn debuut scoorde Valery-Trabucco niet, maar gaf hij wel de assist op de 1-1 van Marius Garten.

WEER DRIE

Met zijn tweede hattrick in vijf dagen nestelde Dominik Lascheit zich aan kop van de overall topscorerslijst in de Oberliga Nord. En natuurlijk maakte Crocodiles nummer 26 deze drie goals buiten de stadsgrenzen van de Hanzenstad. De 24-jarige forward beleefde sowieso veel plezier aan het bezoek aan de Rheinlandhalle. Naast zijn hattrick gaf hij ook nog drie beslissende passes in de ontmoeting tegen Krefelder EV 81.

Thomas Zuravlev volgt zijn ploeggenoot bij Hamburg op de voet. Met 7 goals en 25 punten is hij de tweede ‘Croco’ op het scorerspodium. Max Hermens deed, ondanks zijn powerplay doelpunt tegen BlackDragons Erfurt, twee stapjes terug. De teller staat voor de centrumaanvaller van Tilburg Trappers op 24 punten (6 treffers en 18 assists).

HET HOUDT NIET OP…

‘Die Serie hält’ kopte Füchse Duisburg op de eigen website na de 3-1 thuiszege op Rostock Piranhas, terwijl Eishockey News het over ‘Die Mannschaft der Stunde’ had, Welke omschrijving je er ook aan toe kent, feit blijft dat de Vossen de weg naar boven duidelijk hebben gevonden. Na vijf opeenvolgende nederlagen bij de start van het seizoen, prijken er nu acht W’s op het palmares van de ploeg van aanvoerder David Cespiva.

De strijd tussen de nummers drie en zeven van de ranglijst werd door Duisburg in de eigen Jomizu-Arena vooral door effectief ijshockey beslist. Voor iets minder dan 1000 toeschouwers bleef de eerste periode doelpuntloos. In het middenstuk nam Rostock zelfs de leiding via ex-Füchse Viktor Beck. Daarna vervielen de Piranhas in hun slechte gewoonte, namelijk straffen pakken. Ondanks het derde beste penaltykill record in de Oberliga Nord kreeg de ploeg van coach Christian Bencke drie powerplaygoals (Matt Abercrombie, Sam Verelst en Robin Slanina) om de oren.

HANN-OVERTIME

In de krachtmeting tussen Hannover Indians en Herner EV wisselde het plot vrijdagavond als een dolle. Van 0-3, naar 3-3, naar 4-3, naar 4-4 en in de verlenging zelfs naar 5-4. Net zoals op zondag 6 oktober (tegen Rostock) en zondag 27 oktober (tegen Essen) kroonde Arnoldas Bosas zich tot matchwinnaar. De 29-jarige Litouwer tikte de rebound van een inzet van Thore Weyrauch tegen de netten.

270 kilometer verderop kreeg de losing streak van Hannover Scorpions andermaal een vervolg. De ploeg van coach Dieter Reiss koesterde een 2-4 voorsprong bij het begin van het derde bedrijf in Essen. Treffers van Veit Holzmann en Niklas Hildebrand brachten de Moskitos weer langszij. In de toegevoegde tijd was het Enrico Saccomani die de Muggen het bonuspunt schonk.

Statistieken