Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Herner EV

Trappers wil winnen in ‘Battle of the goalies’

Ondanks het gure weer, zal het er vanavond heet aan toe gaan in IJssportcentrum Stappegoor. Tilburg maakt zich op voor de topwedstrijd tussen de twee koplopers van de Oberliga Nord. Trappers speelt vanavond tegen Herner EV. Houdt Trappers de koppositie vast? Of gaat het onderuit tegen de sterk spelende ploeg uit Herne?

VERLIEZEN IN OVERTIME

Tilburg leed verloor vorige week vrijdag in Erfurt. In overtime verloor Trappers met 2-3 van de Black Dragons. Na de wedstrijd keken velen waarschijnlijk angstvallig naar de eindstanden van de andere gespeelde wedstrijden in de Oberliga. Maar geen nood, Tilburg staat nog altijd bovenaan. Mede door het eveneens in overtime verliezen van Herne in Hannover tegen de Hannover Indians. Daar eindigde de wedstrijd met 4-5, ondanks dat Herner na een half uur spelen al met 0-3 voor stond.

EFFECTIEF

Coach Danny Albrecht over het verlies van zijn team: “Voorin speelden we zeer effectief en hebben we onze kansen goed gebruikt. Maar in onze eigen zone hebben we veel individuele fouten gemaakt en zo de tegenstander te veel ruimte gegeven. Björn heeft ons een paar keer gered.”

BATTLE OF THE GOALIES

Björn Linda. Die naam kent Tilburg nog wel. Wedstrijden tussen Trappers en Herner EV werden vorig jaar niet voor niets regelmatig ‘the battle of the goalies’ genoemd. Ook dit seizoen staan Linda en Meierdres weer hoog genoteerd in de Torhüter Tabelle. Na dertien gespeelde wedstrijden hield de Hernese goalie 198 van de 225 pucks uit het net. Ian stond tot nu toe negenmaal op het ijs en hield 353 van de 382 keer het rubber tegen.

OPPASSEN

Net als vorig jaar moet Trappers oppassen voor Nils Liesegang. De Duitse forward scoorde tot nu toe vijf goals en leverde veertien assists. Ook de Amerikaan Anthony Calabrese (die vorig jaar nog voor Lindau speelde) is er eentje om in de gaten te houden (drie goals en veertien assists). Maar de meeste goals maakte Patrick Asselin. De Canadees scoorde tien keer voor Herne en droeg zes keer een assist bij.

VERWACHTING

Wat kunnen we verwachten van vanavond? Beide teams zullen de drang voelen om het verlies van vorige week goed te maken. De extra drive voor Tilburg is de verloren wedstrijd in Herne op 11 oktober. Vanavond laat Trappers hopelijk zien dat hun tegenstanders in Tilburg niets te zeggen hebben. Niet voor niets begon Trappers, na de verloren wedstrijd tegen Herne, aan een winning streak die maar liefst zeven wedstrijden standhield. Met andere woorden: het belooft een zinderende avond te worden. Ondanks het koude ijs, zal het er ongetwijfeld heet aan toe gaan. Let’s get ready to rumble!

Geblesseerde spelers

Op het allerlaatste moment heeft Bartek Bison moeten afhaken en is hij niet beschikbaar.