Terug naar Nieuws

Trappers alleen koploper na zege op Herne

Excellerende Mitch Bruijsten tekent voor twee goals en assist

Tilburg Trappers is na veertien wedstrijden alleen koploper in de Oberliga Nord. De formatie van coach Bo Subr won de topper van Herner EV met 6-3 en heeft nu drie punten voorsprong op de ploeg uit Noordrijn-Westfalen.

Trappers versus Herne is simpelweg het beste dat de Noordelijke divisie van de Oberliga op dit moment te bieden heeft. Wellicht een gewaagde voorspelling maar over 30 duels is Tilburg wederom Oberliga Nord Meister. Of anders gaat de ploeg van Danny Albrecht wel met de titel lopen. Zoveel maakte de tweede editie van de titanenstrijd over de verhoudingen op het derde niveau in Duitsland wel duidelijk.

HOOFDROL

De bloemen voor de man of the match gingen naar Kilian van Gorp, maar met drie punten, vier strafminuten en +2 had het boeket ook een plaats op de eettafel van Mitch Bruijsten kunnen krijgen. ‘Wie de bloemen krijgt, vind ik niet zo belangrijk. Het belangrijkste is dat we vanavond de punten in Tilburg hebben gehouden’, aldus de lange aanvaller.

De woorden van de Tilburgse clubtopscorer zijn oprecht. Het is geen show, geen theater, dat is hem vreemd. Mitch is altijd dezelfde: puur natuur. Bescheiden, vriendelijk en correct buiten het ijs, een winnaar op het bevroren water. En eentje die niet houdt van vals spelen. Daarom baalde hij ook zo van de double minor die referee Patrik Gogulla halverwege de wedstrijd tegen hem uitsprak. ‘Soft calls. Vooral die tweede was een lachertje. (Michel) Ackers staat alom bekend als een duikelaar en dat liet hij weer eens zien. Helaas trapte de scheidsrechter er met beide voeten in.’

Zijn strijdwijze zes minuten en 18 seconden voor tijd illustreerde zijn winnaarsmentaliteit nog maar eens. Met een man minder op het ijs (Ninho Hessels zat op strafbank voor boarding) schudde de geboren Nijmegenaar op kracht de Herner-verdedigers Rene Behrens en Tobias Schmitz van zich af. Goalie Björn Linda kan met veel moeite de inzet van Bruijsten uit zijn doel houden.

TACTISCH STEEKSPEL

Veel geheimen kennen beide ploegen niet meer voor elkaar. De krachtmeting vrijdagavond betekende namelijk de zevende keer in 217 dagen dat Tilburg en Herne de sticks met elkaar kruisten. Lange tijd had het duel in de openingsperiode dan ook veel weg van een tactisch steekspel. Net zoals in de voorgaande edities kozen de bezoekers voor hun beproefde speelwijze. Trappers laten aanvallen om vervolgens, als de mogelijkheid zich voordeed, razendsnel om te schakelen en het doel van Ian Meierdres op te zoeken.

Tot twee maal toe leken de gasten te profiteren van een onachtzaamheid in de Tilburgse defensie, maar de grote kansen waren niet aan Marcus Marsall besteed. Wanneer je zelf niet scoort, valt het doelpunt aan de overkant. Diego Hofland passte de puck op Mickey Bastings, die met een messcherpe pass door de goal crease Mitch Bruijsten bediende, 1-0. Nog voor de pauze verdubbelde Reno de Hondt op aangeven van Danny Stempher de marge.

VOORTREFFELIJKE MEIERDRES

Na de dweil kwam er iets meer ruimte voor beide teams waaruit Trappers na vijf minuten munt sloeg. Verdediger Kilian van Gorp duwde het bevroren rubber na voorbereidend werk van Diego Hofland voorbij de onzeker acterende Herner-sluitpost Björn Linda. De vreugde over de 3-0 voorsprong was echter maar van korte duur. Dominik Piskor profiteerde van een slippertje van Reno de Hondt en verschalkte Ian Meierdres met een harde schuiver.

Mede vanwege de eerder genoemde dubbele tijdstraf tegen Mitch Bruijsten was het vervolg van het tweede bedrijf voor de groenwitrode bezoekers. Maar wanneer er een beroep op de Tilburgse goalie werd gedaan, toonde hij zijn klasse. ‘Hij speelde een voortreffelijke partij’, was het korte, maar duidelijke commentaar van Trappers nummer 20 op de prestatie van zijn doelman.

INDIVIDUAL MISTAKES

Met Duitsers weet je het echter nooit. Geholpen door de tweede treffer van Dominik Piskor kregen de bezoekers weer hoop. 71 tellen na de 3-2  haalde wie anders dan Mitch Bruijsten de angel echter uit een mogelijke Herner slotoffensief. Reno de Hondt zette niet veel later het stijf uitverkochte en sfeervolle IJssportcentrum Stappegoor in vuur en vlam met zijn tweede (en Trappers vijfde) van de avond. Goals van Tobias Schmitz en Diego Hofland (empty netter) bepaalden uiteindelijk de 6-3 eindstand.

Ondanks de 6-3 nederlaag was Herne-coach Danny Albrecht niet ontevreden over de prestaties van zijn Mannschaft. ‘Individual mistakes cost us the game. The first goal we tried to make the pass up high but missed it. The second one comes of a face-off where our winger lost his men. We had our chances but didn’t capitalize on them. Even when the score was 3-2.’

LASTIG KARWEI

Toch vond Albrecht het na afloop nog te vroeg om conclusies te trekken over de verhoudingen in de Oberliga Nord. ‘‘Over the course of the season anything can happen. We’re just 14 games into the season. There’s still a lot of hockey left. There are no easy games anymore. We won six in a row before we lost 4-1 in Hamburg. Now we’ve lost three in a row. We deserve to be where we are right now. We’ll take it game by game. Battle as hard as we can and see what happens.’

Terugkijkend op de wedstrijd kwam Mitch Bruijsten tot een positieve slotsom. ‘We hebben goede zaken gedaan met deze overwinning. Met 12 overwinningen, 2 nederlagen en 34 punten kun je niet anders dan tevreden zijn. Toch wacht zondag weer een lastig karwei, uit in Rostock. Dus het is zaak om niet te verslappen.’

Man of the Match
Kilian van Gorp | Foto Brigitte Jansen
Wedstrijdsheet en samenvatting