Terug naar Nieuws

TecArt Black Dragons vs. Tilburg Trappers (3-2 OT)

Tilburg Trappers blijft koploper ondanks nederlaag

Tilburg Trappers begint volgende week vrijdag (aanvang 20.00 uur) als koploper aan de kraker tegen Herner EV. De ploeg van coach Bo Subr ging na verlenging onderuit in Erfurt (3-2), maar zag zijn naaste achtervolger hetzelfde doen tegen Hannover Scorpions (5-4). Op basis van een beter doelsaldo behoudt Tilburg de koppositie.

Dat Erfurt, ondanks de elfde plaats op de ranglijst, een team is om rekening mee te houden, bleek in de afgelopen drie wedstrijden wel. De overwinningen tegen Halle en Hannover Scorpions bevestigden de goede vorm waarin de formatie van coach Fred Caroll momenteel verkeert. En ook in de ontmoeting bij Rostock Piranhas verkocht men zijn huid bijzonder duur. Pas drie minuten voor tijd boog men het hoofd (2-1).

GEWAARSCHUWD

Dus was de koploper in de Oberliga Nord gewaarschuwd toen men vrijdagochtend om 7.30 uur de bus instapte voor de 529 kilometer lange rit naar de hoofdstad van de Duitse deelstaat Thüringen. ‘They beat Halle and Scorpions on home. I told the guys that in my pregame speech’, vertelde de Tsjechische oefenmeester, die vanwege de absentie van de geschorste Diego Hofland moest schuiven in zijn aanvalslijnen.

Zo verscheen alleskunner Jordy Verkiel aan de zijde van Jonne de Bonth en Bartek Bison op het bevroren water, posteerde hij Wouter Sars naast Mickey Bastings en Mitch Bruijsten, formeerde hij een aanvalslijn met Reno de Hondt, Danny Stempher en Delaney Hessels en vormden Kevin Bruijsten, Max Hermens en Tijn Jacobs aanvallend een trio.

FROMMELGOAL

Zonder schroom ging Erfurt brutaal op jacht naar de overwinning. Dat er vooraf 21 punten verschil gaapten tussen beide ploegen op de ranglijst, leek voor de ‘Zwarte Draken’ haast een motiverende statistiek. Met Bartek Bison en Mitch Bruijsten in de strafbank zwiepte Sean Fischer het bevroren rubber via de binnenkant van de paal tegen de touwen achter Ruud Leeuwesteijn, die de voorkeur had gekregen boven Ian Meierdres.

Vier minuten later leek de thuisploeg de voorsprong te verdubbelen, maar in tegenstelling tot deze week bij de Champions League ontmoeting tussen Chelsea en Ajax had referee Jens Steinecke geen VAR nodig om de enig juiste call te maken, namelijk ‘no goal’. In plaats van 2-0 werd het nog voor de eerste pauze gelijk. ‘De puck rolde tergend langzaam over de lijn. Een echte frommelgoal, maar die tellen ook’, aldus de maker, Reno de Hondt.

WEER ACHTERSTAND

Een straf (slashing) tegen Boet van Gestel kwam Trappers bij het begin van het middenstuk duur te staan. ‘We reacted a second too late on that cross-ice pass. The puck slipped under Ruud’s pad. I’m sure he would love that one back because other than that he did a really good job and made some timely saves’, keek Subr nog eens terug naar de tweede Erfurtse goal. Nog voor halfweg sloeg Trappers terug. Een slap pass van Jordy van Oorschot landde precies op de stick van Max Hermens. De clubtopscorer schaatste om Benedict Roßberg heen en schoof de puck in het gapende doel (2-2).

Vanaf dat moment nam de koploper in de Oberliga Nord het heft in handen. Men kreeg riante mogelijkheden, maar de ijshockeygoden waren de geelblauwe brigade echter allesbehalve goed gezind. Hoewel de vermoeidheid meer en meer grip kreeg op de equipe van Fred Carroll slaagde men met overlevingsdrang, kunst en vliegwerk en uitstekend keeperswerk erin Trappers van het lijf te houden.

ONNODIGE NEDERLAAG

Een verlenging werd als laatste redmiddel geboden, maar het bonuspunt ging na de gastheren. In de derde minuut van de extra tijd schonk Maurice Keil zijn team de derde thuisoverwinning op rij. ‘We were pushing for that game winning goal. That’s a risky game. They kept the puck in our zone, made a play and scored’, luidde de klinische analyse van Bo Subr.

‘Een onnodige nederlaag. We winnen hier niet één punt, maar verliezen er twee. Over de hele wedstrijd genomen was het niet goed genoeg van ons’, vond Reno de Hondt na afloop. De kleine aanvaller is blij met de drie dagen vrij die de spelersgroep van de coaching staff kreeg. ‘Het zijn spaarzame momenten in een seizoen dat je tijd hebt om bij je gezin of vrienden te zijn en even niet aan ijshockey te hoeven denken. Vanaf dinsdag gaat de focus vol op Herne. We hebben tenslotte nog iets goed te maken tegen die gasten.’

(Foto’s: Lars Wannemacher Photography)

Wedstrijdsheet