Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tecart Black Dragons vs. Tilburg Trappers

Black Dragons wil beter en minder mooi spelen

Vanavond speelt Trappers dit seizoen voor de tweede maal tegen TecArt Black Dragons. De Tilburgers reizen daarvoor af naar Erfurt in de voormalige DDR. Kan Trappers de winning streak vasthouden en opnieuw winnen van Black Dragons? De wedstrijd begint om 20.00 uur.

GEMAKKELIJKE OVERWINNING

De laatste maal dat Trappers en Black Dragons tegen elkaar speelden, eindigde dit in een gemakkelijke overwinning voor Tilburg met 6-1. Captain Felix Schümann, die de wedstrijd tegen Tilburg vanuit de bank moest toezien vanwege een blessure, mopperde naderhand op de prestaties van zijn mede-draken.

CONCENTREREN OP DE SIMPELE DINGEN

De captain is van mening dat zijn team qua speelstijl eerst terug naar de basis moet: “Tilburg speelde fysiek en technisch beter dan ons. Wij willen te veel iets ‘speciaals’ doen zoals mooie passes maken. We moeten ons opnieuw concentreren op de simpele dingen: een pass spelen op drie meter in plaats van dertig. En agressiever forechecken.”

VERDEDIGING MAG GEEN GOALS TOESTAAN

Qua aanvalslijnen zit Erfurt krap in zijn vel. Coach Fred Carroll zegt in een interview op de site van Black Dragons dat dit nu eenmaal de situatie is waar ze het mee moeten doen. “Dat betekent dat we beter moeten verdedigen en straf moeten vermijden. Je kunt een wedstrijd niet winnen in de penalty box. Je kunt alleen games winnen als de verdediging geen goals toestaat.”

DRIE OVERWINNINGEN

Lange tijd stond Black Dragons op de laatste plaats van de competitielijst. Onlangs heeft de ploeg uit Erfurt stuivertje gewisseld met Krefelder EV 81. Erfurt won van de twaalf gespeelde wedstrijden tot nu toe slechts drie stuks. De laatste gewonnen game was afgelopen zondag, tegen Hannover Scorpions en resulteerde in de eindstand 6-4 in het voordeel van Black Dragons.

POINTS STREAK

Max Hermens deelt met Crocodiles’ Thomas Zuravlev de langst lopende ‘personal points streak’ in de Oberliga Nord. De Trappers’ center verzamelde in zijn laatste negen wedstrijden twintig punten (vijf goals en vijftien assists).  In totaal staat Hermens na twaalf gespeelde wedstrijden op 23 punten (vijf goals en achttien assists) en daardoor bovenaan de topscoorderslijst. Mitch Bruijsten, veertien goals en acht assists, staat op nummer twee. De eerste speler van Erfurt is op plaats vijf te vinden. Sean Fischer maakte voor Black Dragons zes goals en vijftien assists.

MEESTE GOALS

Mitch Bruijsten heeft in de Nordcompetitie van de Oberliga met zijn veertien goals overigens de meeste doelpunten gemaakt van alle spelers tot nu toe. In Süd staat het record tot nu toe op negentien stuks na dertien gespeelde wedstrijden, op naam van oud-DEL-speler Thomas Greilinger van Deggendorfer SC.

Geblesseerde/geschorste spelers

Diego Hofland zal door de automatische wedstrijd schorsing na de in Essen opgelopen gamemisconduct niet beschikbaar zijn. De ziekenboeg is inmiddels leeg en dus is verders iedereen mee afgereisd voor de wedstrijd tegen de Black Dragons in Erfurt.