Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – week 12

TRAPPERS LOOPT UIT ONDANKS VRIJ WEEKEND

Waar Tilburg Trappers een weekend rust had, denderde de Oberliga Nord voor de overige elf ploegen gewoon door. En hoe? 87 goals in 10 wedstrijden! Vier duels hadden extra tijd nodig om een winnaar te bepalen! De opmerkelijkste zaken uit speelronde 22 en 23 samengevat.

Een drukke periode voor de lijstaanvoerder in de Oberliga Nord is aanstaande. Na de confrontatie (vrijdag) met Rostock gaat Trappers twee dagen later op bezoek in Herne. Tweede Kerstdag (aanvang 15.00 uur) is Moskitos Essen in IJssportcentrum Stappegoor te gast, terwijl Tilburg zaterdag 28 december de sticks kruist met Duisburg. Op de een-na-laatste-dag van 2019 staat Trappers tegen Erfurt geprogrammeerd.

De manschappen van coach Bo Subr zijn 10-5-1 (winst-verlies-gelijk) in de periode rond Kerst en Oud & Nieuw sinds hun intrede in de Oberliga. In de zestien gespeelde ontmoetingen liet Trappers 60 keer het vijandelijke net bollen en kreeg men 41 doelpunten tegen.

MORSEND HERNE

Herner EV heeft zondagmiddag de koppositie in de Oberliga Nord niet (tijdelijk) kunnen overnemen van Tilburg Trappers. Op bezoek in Erfurt liep men tegen een onverwachte nederlaag aan. Met twee goalies, vijf verdedigers en negen aanvallers won TecArt BlackDragons met 3-2 van de formatie van Danny Albrecht.

Ook vrijdagavond in eigen huis morste de groenwitrode formatie kostbare punten. In de tweestrijd tussen de nummers 2 en 4 in de Oberliga Nord toonde de thuisclub zich na verlenging uiteindelijk de sterkste. Twee goals (Marsall en Palka) binnen vijf minuten leken Herne een eenvoudig avondje te bezorgen tegen Saale Bulls Halle. Maar de Stieren gaven niet op en dankzij doelpunten van Eric Wunderlich, Chris Francis en Nick Miglio leidde Halle tot een minuut en 50 seconden voor tijd met 3-4. Patrick Asselin bracht Herne weer langszij en in de extra tijd tekende teamcaptain Michel Ackers voor de winnende treffer.

ENERVERENDE HANNOVER DERBY

Voor Indians-captain Igor Bacek is het seizoen mogelijk voorbij. Na een roekeloze check van Patrick Schmid verliet de 33-jarige Slowaak in een spijkerharde Hannover derby na drie minuten in het middenstuk het ijs. In eerste instantie werd gevreesd voor een hersenbloeding, maar dit bleek gelukkig niet het geval. Een gebroken kaak en hersenschudding luidde de diagnose na onderzoek in het ziekenhuis. Vandaag wordt Bacek geopereerd.

De Indians beraden zich nog over de mogelijkheid om beelden van het incident in te dienen bij de Duitse IJshockey Bond. In dat geval hangt Schmid, die nu bestraft werd met 5+game misconduct voor check to the head, een langdurige schorsing boven het hoofd. In de derde confrontatie tussen beide ploegen wisselden de verhoudingen op het ijs van minuut tot minuut. Soms zelfs van shift tot shift. Het ene moment waren de Indians de bovenliggende partij, dan weer de bezoekers. Op het moment dat de thuisploeg de winnende treffer voor het grijpen had, sloeg Sachar Blank namens vernietigend toe. Na een afgebroken Indians aanval schoof Marius Garten de puck in het verlaten doel (6-8).

ZAMBONI PERIKELEN DEEL 1

De derde en beslissende wedstrijd van Oranje op het pre-Olympisch Kwalificatie Toernooi in Barcelona duurde zondagavond maar twintig minuten. De barre kwaliteit van het ijs in het Palau de Gel maakte verder spelen onmogelijk. De tussenstand was op dat moment 0-0.
Al in de eerste periode was goed ijshockey welhaast onmogelijk vanwege de zachte ijsvloer. De Zamboni, die in de eerste pauze het ijs opging, maakte het allemaal nog beroerder. Referee Gergely Kincses restte toen niets anders dan de wedstrijd definitief af te blazen.

In de eerdere twee duels tegen Mexico en Taiwan kende Nederland onder leiding van Bo Subr, Mike Nason en Josh Mizerek nauwelijks tegenstand. De Zuid-Amerikanen werden op vrijdag met 17-1 aan de kant gezet. Trappers-spelers Bartek Bison (3x), Danny Stempher (2), Jordy Verkiel, Jonne de Bonth namen een belangrijk deel van de productie voor hun rekening. Een dag later tegen Taiwan was het min of meer hetzelfde verhaal. Via vijf treffers van Danny Stempher en een van Kilian van Gorp, Bartek Bison en Jordy Verkiel won het Nederlands team met 14-1.

Voor het bepalen wie verder gaat in de Pre-Olympische Kwalificatie reeks staan drie scenario’s open. In januari spelen beide landen in Spanje of in ons land het derde en beslissende duel over. De derde mogelijkheid is dat de Internationale IJshockey Federatie een beslissing neemt. Wordt vervolgd

ZAMBONI PERIKELEN DEEL 2

Je vijfhonderdste officiële wedstrijd op vrijdag de dertiende spelen is vragen om problemen. Die kwamen er vrijdagavond dan ook voor EXA Icefighters Leipzig. Twee dagen voor de confrontatie met TecArt BlackDragons gaf de Zamboni in het Kohlrabizirkus de geest. Met man en macht werd geprobeerd de ijsmachine weer aan de praat te krijgen, maar tevergeefs. Een vervangend exemplaar arriveerde drie uur voor de openingsface-off. Echter ook deze bleek defect.

Waar in Barcelona de Zamboni een wak in de ijsvloer veroorzaakte, sproeide de dweilmachine in Leipzig geen laagje water waardoor de ijsvlakte niet geveegd kon worden na de warming-up van beide teams. Twee uur later dan het geplande aanvangstijdstip van 20.00 uur blies hoofdscheidsrechter Erol Posacki het duel op gang. Uiteindelijk stapte de thuisploeg kort na middernacht als overwinnaar van het ijs (6-3).

CHRIS STANLEY

‘Whether it happens that I’ll play again? You can’t say no for sure. But we talked about what we want to do with this group next year and the plan is I’ll hang up my skates again and go back behind the bench to coach. That’s fine by me’, sprak Chris Stanley in een uitgebreid vraaggesprek met de Trappers website voorafgaand aan de play-off serie tussen Tilburg en Lindau. Vanwege teleurstellende resultaten moest de 40-jarige Canadees op 13 oktober echter zijn biezen pakken in de stad aan het Bodenmeer.

Om de vrije val van Rostock Piranhas te stoppen, legde de huidige nummer 9 in de Oberliga Nord de ervaren center uit Parry Sound (Ontario) tot het einde van het seizoen vast. Stanley maakte dit weekend zijn debuut voor de Roofvissen. Vrijdagavond won hij in overtime van Hannover Indians (3-2). Twee dagen later in en tegen Halle hing tot 13 minuten voor tijd een stunt in de lucht. Rostock leidde met 2-3, maar in het resterende deel maakten de Bulls via goals van Mark Heatley en Finn Walkowiak de achterstand alsnog ongedaan.