Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Rostock Piranhas

Trappers verloor nog niet eerder van Rostock Piranhas

Vorig weekend hoefde Trappers niet te spelen, maar een groot deel van de selectie speelde wel voor het Nederlandse team tijdens het OKT in Barcelona. De oranje-blauwe jerseys worden nu echter weer omgeruild voor de vertrouwde blauw-gele en Tilburg is klaar om de volgende tegenstander te vermorzelen. Vandaag staat Rostock Piranhas op het programma.

Trappers verloor nog nooit van Piranhas en de doelcijfers zijn imponerend: 75 voor en 17 goals tegen. Tilburg staat dan ook bekend als Rostocks ‘Angstgegner’; de meest gevreesde tegenstander. In totaal speelden de twee clubs twaalf keer eerder tegen elkaar. Dit seizoen al tweemaal, met de eindstanden 9-5 en 0-4 als resultaat.

NEGENDE PLAATS

Vorige week haalde Rostock maar twee van de mogelijk zes punten binnen. Op vrijdag won Piranhas in overtime van Hannover Indians, maar op vrijdag verloren ze in Halle met 3-4 van Saale Bulls. De Noord-Duitse club staat nu op de negende plaats en heeft in totaal nog maar negen van de 23 gespeelde wedstrijden gewonnen.

MEESTER-AANGEVERS

Als we dan nog wat verder inzoomen op die eerdere ontmoetingen met de roofvissen, dan zijn er meer leuke cijfers te ontdekken. Zo zijn Jordy Verkiel en Reno de Hondt meester-aangevers: ze maakten ieder veertien assists in de wedstrijden tegen Rostock (Jordy scoorde in totaal ook drie goals, Reno vier).

BÖSER BUBE

De Piranhas halen duidelijk het slechtste in Ryan Collier naar boven, van Trappers besteedde hij de meeste tijd op de strafbank: 18 minuten. In vergelijking met de meest Böser Bube van Rostock val dat echter wel mee: Maurice Becker zat maar liefst 29 minuten in totaal tijdens de wedstrijden tegen Tilburg op de bank.

GOALS

De meeste goals zijn voor Tilburg afkomstig van de stick van Mitch Bruijsten; hij scoorde er elf tegen Rostock (en leverde tien assists). De meest scorende roofvissen tegen Trappers zijn Constantin Koopmann (vier goals en evenzoveel assists) en Thomas Kurka (drie goals en zes assists).

SHUTOUT

De laatste keer dat Trappers tegen Piranhas speelde werd er met 0-4 gewonnen in Rostock. Met Ruud Leeuwesteijn als goalie leverde dat voor Tilburg de eerste shutout van dit seizoen op. Rostock coach Christian Behnke was op zich tevreden over de inzet van zijn ploeg die wedstrijd. “Iedereen deed wat hij moest doen. Maar zeker in de derde periode ontbrak ons alle geluk en als je geen goals kunt maken, is het moeilijk winnen van zo’n sterk team.”

CHRIS STANLEY

Vorige week debuteerde Chris Stanley als coach-speler voor Rostock. Hij vertrok bij Lindau en neemt nu, net als medespeler Tomas Kurka de rol van co-coach op zich waarbij hij zijn team zal begeleiden zowel op als naast het ijs.

Geblesseerde – geschorste spelers

Floris van Elten, Reno de Hondt en Ryan Collier zullen dit weekend nog niet in actie komen.
Ook Ninho Hessels zal niet in actie komen vanwege een  MATCH-penalty opgelopen tijdens een wedstrijd in de BENE league tegen de Antwerp Phantoms. Ninho zal eerst de 2 wedstrijden schorsing bij het BENE league team moeten uitzitten voordat hij weer voor het Oberligateam inzetbaar is.