Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Rostock Piranhas (7-3)

TRAPPERS BLIJFT ONGESLAGEN TEGEN PIRANHAS

Tilburg Trappers heeft voor de zevende keer in eigen huis weinig te duchten gehad van Rostock Piranhas. De Tilburgers beslisten het duel al in de eerste periode en liepen vervolgens uit naar een 7-3 zege.

Vanwege het pre-Olympisch Kwalificatie Toernooi in Barcelona kende de koploper in de Oberliga Nord een competitieloos weekeinde vorige week. De vraag was dan ook hoe de manschappen van coach Bo Subr zich zou presenteren in de thuiswedstrijd tegen Rostock Piranhas. Als gevolg van de absentie van de verdedigers Ryan Collier, Floris van Elten, Ninho Hessels en aanvaller Reno de Hondt moest de Tsjechische oefenmeester improviseren. Hij haalde Brent van de Boom bij de selectie waardoor de Tilburgse achterhoede met een gemiddelde leeftijd van iets meer dan 24 jaar erg jong was.

KEEPERWISSEL

Na een weifelende start met twee enorme kansen voor de gasten (‘gelukkig was Ian wel wakker want dat gold overduidelijk niet voor ons’, aldus Danny Stempher na afloop) kantelde de wedstrijd in een tijdsbestek van vierenhalve minuut volledig. Mitch Bruijsten zette Tilburg met enig fortuin op voorsprong, drie minuten later gevolgd door een eigen doelpunt van Rostock. De 3-0 van Jordy van Oorschot, 70 tellen later, betekende het einde voor Piranhas-doelman Jakub Urbisch.

Zijn vervanger, Philipp Schneider, stond koud twintig seconden op het ijs als de 4-0 van Kevin Bruijsten tegen de netten slaat. Nog voor de dweil deed Jonas Gerstung namens de bezoekers iets terug. ‘I know if doesn’t count in sports. But in the first three minutes we had two really good opportunities. If we could have capitalized you know maybe it’s a different game’, keek Chris Stanley na afloop nog eens terug op de openingsfase van de wedstrijd

VRIJE VAL

Met de ruime 4-1 voorsprong op zak, kon Trappers de voet van het gaspedaal halen. Het laatste sprankje hoop op een goede afloop voor Rostock verdween toen Jonne de Bonth één minuut na de dweil de stand naar 5-1 tilde. Tijdens de eerste powerplay voor de bezoekers verschalkte Chris Stanley Trappers-goalie Ian Meidres. Om de vrije val van Rostock Piranhas te stoppen, legde de huidige nummer 9 in de Oberliga Nord 9 dagen geleden  de ervaren center uit Parry Sound (Ontario) vast. ‘I’m glad my last goal wasn’t the one that got off my bum in game 3 of last year’s play-offs between Tilburg and Lindau’, lachte Rostock nummer 79 zijn tanden bloot.

NACHTKAARS

Een korte tempoversnelling van Tilburg vier minuten voor de tweede pauze bleek vervolgens voldoende om de gasten definitief op de knieen te krijgen. Kevin Bruijsten, met zijn tweede van de avond, en Bartek Bison (fraai uit de draai) vonden het gaatje achter Rostock-doelman Philipp Schneider.

In de slotperiode leek het duel als een nachtkaars uit te gaan. Maurice Becker legde in de slotfase, wederom met een man meet op het ijs, de 7-3 eindcijfers vast. ‘It’s always tough when you get to a 7-2 score. The game’s basically over. It’s hard to stay mentally in the game. Our message to the guys in the second intermission was to take something positive out of this game and win the third period’, sprak Stanley na afloop.

KRAKER

De ploeg van coach Bo Subr leek in de laatste twintig minuten al met het hoofd bij de kraker in Herne (zondagavond om 18.30 uur in de Hannibal-Arena) want het was zeker niet altijd goed wat de bijna 2500 toeschouwers voorgeschoteld kregen. ‘Het was geen geweldig optreden van onze kant, maar Rostock was niet goed genoeg om ons pijn te doen. Zeker niet wanneer hun beste speler (Tomas Kurka) er niet bij is. Zondag zullen we beter voor de dag moeten komen’, woog Danny Stempher de prestatie van zichzelf en de ploeg.

Veel geheimen kennen Tilburg en Herne niet meer voor elkaar. De krachtmeting zondagavond vormt de negende keer in 2019 dat de twee sterkste ploegen in de Oberliga Nord de sticks met elkaar kruisen. ‘Danny (Albrecht) is watching the video, we’re watching the video. You always try to come with something new to make sure you get a little bit of an edge’, aldus een geheimzinnige Bo Subr, die geen verdere inkijk in zijn gameplan voor zondag wilde geven.

Man of the match
Kevin Bruijsten | Foto Brigitte Jansen
Wedstrijdsheet en samenvatting