Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Herner EV vs. Tilburg Trappers

Herne of Tilburg: wie staat er met Kerstmis bovenaan?

Na makkelijke winst op nummer negen Rostock Piranhas afgelopen vrijdag, is het nu tijd ‘for something completely different’. Trappers reist af naar Herne voor de titanenstrijd van dit seizoen. Opnieuw treffen nummers een en twee van deze competitie elkaar, ditmaal in de Hannibal-arena van Herner EV. Kan Trappers deze kraker winnen en als nummer één de kerst gaan vieren?

Dit is nog steeds het beste team in de competitie. Een heel sterk team” zei Hernercoach Danny Albrecht afgelopen week over Tilburg. In totaal speelden Trappers en Herner EV al 21 keer tegen elkaar. Kijkend naar de verhouding winst-verlies, dan heeft Tilburg duidelijk het voordeel. Veertienmaal won Trappers van Herne.

DEKSEL OP DE NEUS

Dit seizoen begon Tilburg echter met verlies tegen Herne. Op 11 oktober verloren de mannen van Bo Subr in een intense strijd met 4-3 in de Hannibal-arena. In de tweede periode boog de thuisploeg de 0-1 achterstand om naar een. 3-1 voorsprong. Met de koppige vechtlust die Tilburg eigen is, kwam Trappers nog terug tot 3-3, maar helaas viel daar toch de winnende goal voor Herner EV. Jordy van Oorschot over die wedstrijd: “We verzuimden in de eerste periode om verder afstand te nemen. Dan weet je dat je tegen een sterke ploeg als Herne de deksel op de neus kunt krijgen.

INDIVIDUELE FOUTEN

Tijdens de return in Tilburg waren het echter de mannen in rood-wit-groen die de deksel op hun neus kregen, Trappers won toen overtuigend met 5-3. Albrecht: “Individuele fouten hebben ons de wedstrijd gekost. We hadden kansen genoeg, maar we hebben ze niet waar gemaakt.

STERK SPEL

Kan Trappers vanavond ook weer winnen van Herner EV, dat slecht één puntje onder Tilburg straat in de competitie? De thuisploeg heeft dit seizoen al een paar mooie winning streaks gehad, de laatste wedstrijden verlopen echter moeizamer. Zo verloren ze thuis van Hannover Scorpions (3-5), wonnen ze nipt in overtime van Halle (5-4) en verloren ze vervolgens in Erfurt van Black Dragons met 3-2. Afgelopen vrijdag toonde Herne weer hoe sterk het team kan spelen: in Leipzig wonnen ze ruim met 1-4 dankzij goals van topspelers Dominik Piskor, Dennis Thielsch, Nils Liesegang en Patrick Asselin.

TRY SOMETHING NEW

Vrijdagavond, na de wedstrijd tegen Piranhas, zei Danny Stempher dat het vrijdag misschien geen al te best spel was van Trappers (ondanks de winst), maar: “Rostock was niet goed genoeg om ons pijn te doen. Zondag zullen we beter voor de dag moeten komen!” Bo Subr blijft geheimzinnig over de tactiek van de Tilburgse ploeg vanavond: “Danny Albrecht is watching the video, we’re watching the video. You always try to come with something new to make sure you get a little bit of an edge.