Terug naar Nieuws

Geflatteerde uitslag na evenwichtig duel

TRAPPERS ONDERUIT IN HERNE EN VERLIEST DAARDOOR DE KOPPOSITIE

Op zondagavond werd de absolute kraker tussen de nummer één en twee gespeeld. Met een aantal wedstrijden minder stond Tilburg Trappers alsnog fier bovenaan. Gezien de eerdere ontmoeting in Herne eerder dit seizoen was het nog maar de vraag of na zondagavond Trappers nog steeds eerste zou staan. Na een spannende gelijkopgaande pot ging het gas in de derde periode open. Tilburg Trappers werd afgeslacht met 7-2 waardoor Herner E.V. en Tilburg Trappers van ranglijstpositie wisselen.

SLOPPY POWERPLAYS

In de openingsfase werd er door beide teams zeer nauwkeurig gespeeld. Beide teams lieten geen steken vallen en het was vooral wachten op de openingstreffer die zowel door de gastheren als de bezoekers gescoord kon worden.
Uiteindelijk werd naarmate de periode vorderde, het spel slordiger. Pucks belandde bij de tegenstander en beide goalies moesten een aantal keer ingrijpen. Wat wel goed was, waren de penaltykills van beide teams. Trappers lukte het om een aantal keer uit te breken maar wist zichzelf niet met een shorthanded goal te belonen.

Een enorme fout achterin zorgde er later voor dat Marcus Marsall en Nils Liesegang alleen voor Ian Meierdres kwamen. Na een kort een-tweetje vloog de puck tegen het net in de goal. Diverse straffen daarna deed het spel niet kantelen. De wedstrijd ging enigszins gelijk op tot aan de eerste theepauze van de wedstrijd.

OPPERMACHTIG

Bijna direct na de puckdrop leek de gelijkmaker te vallen. De sterk keepende Bjorn Linda hield zijn goal schoon. Aan de overkant werd even later wel de puck in de goal geschoten. In een situatie waarin vrijwel geen dreiging uitging, viel toch de 2-0 via Christopher Kasten binnen. Nog geen minuut later werd de aansluitingstreffer door Danny Stempher binnengeschoten. Vrijwel de resterende minuten in de tweede periode was het vooral eenrichtingsverkeer. De puck gleed voornamelijk over het ijs op de helft van de gastheren.

Ondanks het dominante spel in de tweede periode wist Trappers geen doelpunten te maken. Daardoor bleef de tussenstand op 2-1 steken. Bo Subr gaf na afloop aan dat er genoeg kansen waren maar voegde daar vooral de volgende kritische woorden aan toe: “We hadden kansen. Bij een goede kans om te schieten werd er voor gekozen om nog een pass te maken. Dat draaide dan telkens op niets uit.

SCHIETTENT

Vrijwel direct nadat de puck door de linesman op het ijs werd gegooid schoot Mickey Bastings de puck binnen en zette daarmee zijn team op gelijke hoogte met Herner E.V. Het moment van doordrukken was aangebroken maar dat bleef uit. Tilburg Trappers schoot vaak, maar raakte niets. Een intikkertje uit de rebound zorgde voor een vreugde-explosie in de Hannibal Arena. Dennis Palka schoot de puck over Ian Meierdres heen die op zijn buik op het ijs lag.

Met Mitch Bruijsten op de strafbank werd ook de 4-2 binnengeschoten. Wederom was het Palka die een doelpunt maakte. Vanwege de marge van twee goals werd Ian Meierdres naar de kant gehaald. Een aantal prima schoten op goal met een mannetje meer zorgde niet voor de gewenste aansluitingstreffer. Integendeel, Nils Liesegang die ook voor de openingstreffer mocht tekenen, schoot 70 seconde voor tijd een onvervalste empty-netter binnen. Daarmee leek de wedstrijd beslist.

INDIVIDUAL MISTAKES

Zowel de teamcaptain als de coach waren van mening dat er vandaag een aantal fouten waren gemaakt. “Het speelt geen rol dat we geblesseerden hebben. Vandaag maakten we individuele fouten en die moeten eruit.” aldus Mickey Bastings. De coach was daar wat korter over; “Too many individual mistakes”.

In de allerlaatste minuut vlogen er nog twee pucks binnen. 40 seconde voor tijd schoot de Tsjechische Duitser, Dominik Piskor de 6-2 tegen de touwen aan. Tien seconde voor de buzzer schoot de van EHC Nieuwied geleende, Maximilian Herz de 7-2 binnen. Met deze geflatteerde eindstand kwam de titanenstrijd tot zijn einde.
Ook Mickey Bastings sprak na afloop van een geflatteerde uitslag. Op de vraag of 4-2 een betere uitslag zou zijn geweest zei hij het volgende: “Ja dat denk ik wel. Zij hebben zeker verdiend gewonnen. Herne is een goede ploeg die precies wisten hoe ze tegen ons moesten spelen en dat hebben ze goed gedaan. We maakten fouten, dat weten we en dat kan echt niet. Bij ons lukte niks meer en bij hun alles. Dat neemt niet weg dat vijf doelpunten in één periode nooit mag gebeuren. Dit is zo’n wedstrijd die je snel moet vergeten.
Not even close to Trappers hockey.” waren de woorden van Bo Subr, toen hem werd verteld dat het al sinds 2016 is geleden dat er met zo’n dergelijke uitslag werd verloren en dat dit niet echt iets voor Tilburg Trappers is.

RANGLIJST

Dankzij de ruime overwinning op Tilburg Trappers heeft er een troonwisseling plaatsgevonden. Herner E.V.  is op de ranglijst over Tilburg Trappers heen gegaan en staat nu met twee punten meer bovenaan. Tilburg Trappers staat stevig op de tweede plaats met twee wedstrijden minder gespeeld.

HOMEWORK

Er was genoeg stof tot nadenken en vooral genoeg om mee aan de slag te gaan. Bo Subr was na afloop vooral kritisch op het feit dat passes slordig waren, spelers stonden te slapen en dat er te zacht en te langzaam werd gespeeld. Ook gaf de oefenmeester aan dat de verdediging niet goed stond en er teveel ruimte werd gegeven. De cliché ‘Back to the drwaing board’ werd daar nog aan toegevoegd. Mickey Bastings haakte daarop in. “We hebben vaker een paar keer in zes minuten gescoord. Alleen je merkte wel aan de wedstrijd zelf dat wij met de kleine dingetjes net wat te laat kwamen en zij waren daar net wat beter in. We maakten nog wel de 2-2 en we hadden een goede kans op de 2-3. Uiteindelijk valt het dan toch hun kant op. Dan scoren ze twee doelpunten en daarna de empty-netter en dan is de wedstrijd gespeeld.“ aldus de speler met de letter ‘C’ op de borst.

ESSEN & DUISBURG

Op tweede kerstdag komt oud Trappers coach Larry Suarez terug op Stappegoor. In Tilburg zal Trappers aan de bak moeten om terug het zelfvertrouwen op te krikken. Zaterdag reist de ploeg van Bo Subr af naar Duisburg waar ze tegen Füchse zullen aantreden. Gezien de ranglijst, twee ideale tegenstanders om de nare nasmaak van de wedstrijd in Herne weg te spoelen. Ook kort na de wedstrijden tegen Essen en Duisburg zal Tilburg Trappers veel aan de bak moeten. Bo subr sprak van een ‘Tough Schedule’. Mickey Bastings voegde daar aan toe: “Het zijn drukke dagen. Aan de ene kant is dat fijn zodat we deze wedstrijd kunnen rechtzetten. Maar aan de andere kant zou het ook wel lekker zijn om bij de familie te zijn.” Ook gaf de teamcaptain aan: “We zijn het drukke programma al vijf jaar gewend. Ondanks het drukke programma zijn de wedstrijden tegen Essen en Duisburg wel leuke wedstrijden”.

Wedstrijdsheet en samenvatting