Terug naar Nieuws

Informatieavond 11 december 2019

INFORMATIE BOARDING / VEILIGHEIDSNETTEN

Begin oktober vond er een informatieavond plaats n.a.v. de nieuw geplaatste boarding. Diverse klachten zijn die avond behandeld en op zeer korte termijn werden er goede maatregelen getroffen om op die wijze het zicht en de beleving van de supporter te verbeteren.

Op woensdagavond vond er voor de tweede keer een  informatieavond omtrent de nieuwe boarding en veiligheidsnetten plaats. Ook bij deze nieuwe informatieavond waren wederom Gerard Arink, Algemeen Directeur Tilburg Trappers en Pieter Bax, manager Sportbedrijf Gemeente Tilburg aanwezig om de belangstellenden te voorzien van informatie. Diverse onderstaande nieuwe maatregelen en situaties zijn gepresenteerd:

VEILIGHEIDSNET

Het veiligheidsnet blijft hangen zodat de veiligheid van de bezoekers gegarandeerd blijven en Gemeente Tilburg er niet voor aansprakelijk gesteld kan worden. “Het toevoegen van het net rondom het ijs is ter optimalisatie van de veiligheid. Wat er wel zal veranderen is dat de overgang tussen net en boarding beter wordt. Het net zit opgehoopt rond de bovenkant van de boarding. Dat wordt hersteld zodat ter hoogte van de overgang, het zicht beter zal worden” aldus beide heren voor de groep met belangstellenden waarvan niet iedereen blij was met de woorden die werden uitgesproken. De situatie zal blijven, maar er wordt gewerkt aan de boarding en netten zodat het in ieder geval zal verbeteren.

BOARDING

Het transparante gedeelte van de boarding zal komende zomer aangepast worden. Daardoor zal het zicht verbeteren en daardoor een groot aantal klachten opgelost zijn. “Komende zomer zal de boarding plat gaan en opnieuw opgebouwd worden. Als blijkt dat het golvend ‘effect’ van de boarding niet is verholpen, zal er gekeken worden om het transparante gedeelte te verlagen zodat het steviger staat. Wel zal dan het net naar beneden zakken, zodat het nog steeds aansluit met de boarding. We hebben vervolgens ruim de tijd om de boarding te perfectioneren ruim voordat de competitie begint” aldus Gerard Arink en Pieter Bax.

MINDERVALIDEN

Vóór 2020 zal er een voorziening gerealiseerd worden waardoor rolstoel- en scootmobielgebruikers op een verhoging de wedstrijden aan de boarding kunnen volgen. De locatie van deze verhoging zal gelegen zijn t.h.v. het uitvak. Dit vanwege de ruimte die onder dat vak beschikbaar is. Algemeen Directeur van Tilburg Trappers Gerard Arink zei het volgende: “Op korte termijn hoogstwaarschijnlijk voor 20 december 2019 zal een verhoging gerealiseerd worden zodat de rolstoel- en scootmobielgebruikers, gebruik kunnen maken van de verhoging aan de boarding. De verhoging zal voor het uitvak gerealiseerd worden. Dit is vanwege de ruimte die daar beschikbaar is om eventueel te ontruimen in geval van nood, die op andere plaatsen in het stadion niet beschikbaar is“.

Dit betekent dat vanaf dat moment alle rolstoelgebruikers op die plek de wedstrijd zullen moeten bekijken. In het kader van veiligheid en evacuatie zullen alle rolstoelgebruikers op 1 plek in het stadion gesitueerd moeten zijn.

Op dit onderwerp werd door een aantal aanwezigen positief gereageerd.

De capaciteit van dit vak (vak L) zal hierdoor wat kleiner worden, omdat de verhoging wat meer ruimte in beslag neemt dan wanneer het wordt gebruikt als staanvak. Er zullen rondom de verhoging nog steeds plaats zijn voor mensen die kaarten kopen voor ‘Vak L’ wanneer daar behoefte aan is als het stadion bijna is uitverkocht. Gerard Arink voegde daar aan toe; “We gaan altijd eerst de staanvakken ‘K’ en ‘M’ vullen, voordat we mensen rondom de verhoging in ‘Vak L’ laten staan”.

LEDSCHERM

Ook werd er bekend gemaakt dat er een groot ledscherm tegen de wand van de businesslounge komt te hangen. Op die wand is de mogelijkheid tot het afspelen van media en het bijhouden van het wedstrijdverloop. Er is onderzocht of een vierzijdig ledscherm boven het ijs was te realiseren. Na onderzoek is gebleken dat de bestaande dakconstructie een vierzijdig ledscherm niet kan dragen. Het ledscherm zal na de zomer van 2020 in het IJssportcentrum te zien zijn.

Q&A

N.a.v. het eerste onderwerp waren er al veel vragen gesteld. Toch waren er na afloop een aantal vragen die door Gerard Arink en Pieter Bax werden beantwoord. Hieronder een kleine Q&A.

  1. “Is het mogelijk om het staanvak op ‘Vak D’ te veranderen waardoor er meer mensen, op een betere manier de wedstrijd kunnen bekijken?. Op dit moment zijn er grote vlakken om te staan, waardoor meerdere mensen op het zelfde niveau staan, waardoor het zicht wordt verminderd. Is het mogelijk om een soort trapvormige constructie te krijgen waardoor iedereen op een ander niveau komt te staan?”

Daar zal naar gekeken worden door het Sportbedrijf en Tilburg Trappers.

  1. ”Kan de verlichting van de noodtrap vanaf de omloop naar de buiten beter verlicht worden?”

Voordat Gerard de vraag kon beantwoorden, werd deze al door de belangstellenden beantwoord dat het al ondertussen is gerealiseerd.

  1. Is het mogelijk om wat meer zichtbaarheid te creëren net zoals bij Willem II? Het stadion staat al buiten Tilburg op de borden aangegeven”

Pieter Bax van het Sportbedrijf antwoordde: “Binnen Tilburg zal de Gemeente Tilburg daar naar moeten kijken. Buiten de stad, bijvoorbeeld op de A58 zal daar Rijkswaterstaat over moeten nadenken”. Hij voegde daar tevens aan toe dat er wordt gewerkt aan een visieplan met betrekking tot de ‘branding’ van Stappegoor.

  1. “Is het mogelijk om de lichten boven de omloop aan te doen tijdens de opkomst van Tilburg Trappers, omdat er veel mensen van de trap vallen omdat het te donker is”.

Gerard Arink gaf de volgende reactie: “De opkomst valt onder de beleving, daar hoort dit bij”. Een andere belangstellende voegde daar aan toe: “De lichten hoeven niet uit. De stewards moeten wanneer de lichten uit zijn, de mensen tegenhouden om de trappen af te lopen”  Gerard Arink haakte daarop in door te zeggen: “We moeten ook aanspraak kunnen maken op het feit dat de bezoekers zelf kunnen bepalen of het verstandig is om de trap af te gaan wanneer het donker is, of dat ze even moeten wachten” Daarbij gaf Arink wel te kennen dat ze ook deze vraag zullen meenemen en er naar zullen kijken.

  1. “Is het mogelijk om ook een Man Of The Match(MOTM) te kiezen van de tegenpartij”

Gerard Arink vond het niet direct een slecht idee, maar gaf wel aan dat er over nagedacht moet worden. “Als we het doen, moeten we het consequent doen.” aldus Arink die met een lach de laatste woorden uitsprak. Er werden al gelijk een aantal ideeën geopperd vanuit de belangstellenden zoals het uitreiken van een fles Schrobbelér of een fles Trappers Weizen aan de MOTM van de tegenpartij. Gerard Arink gaf aan dit met de verantwoordelijken te willen overleggen.