Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 86

TUESDAY’S ROUND-UP

Nog een kleine tien uur en dan staat nieuwbakken hoofdcoach Dave Livingston om 18:30 uur voor het eerst op het ijs van IJssportcentrum Stappegoor. Vanavond  (dinsdag 24 augustus begint) de drievoudig Oberliga kampioen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

In deze editie van de Tuesday’s round-up aandacht voor de biografie van Max Hermens, de eerste training onder leiding van coach Dave Livingston, wel of geen publiek, enkele spelregelwijzigingen en dubbel feest in huize Stempher.

THE ART OF MAX

Wat begon als een grap tussen schrijver Arthur Ottenhof en Max Hermens is uitgemond in een meer dan 100 pagina’s tellend boek dat zonder meer uniek is in zijn soort. ‘We hadden het niet voor ogen, maar het sluit wel naadloos aan op onze studierichting. Het is van belang je te onderscheiden van anderen. Dat doen we met ‘The Art of Max’ zeker want veel boeken over het vaderlandse ijshockey zijn er niet. Biografieën over Nederlandse ijshockeyers zijn zo mogelijk nog schaarser.

Het is natuurlijk wel apart dat er straks mensen met het boek de deur uitlopen en ’s avonds op de bank mijn levensverhaal, prachtig opgeschreven door Arthur, gaan lezen’, vertelde Hermens onlangs op deze website. ‘Ik ben geen grootheid of legende in het Nederlandse ijshockey zoals Ron Berteling bijvoorbeeld. Ik ben vooral apetrots dat Arthur zijn droom straks uitkomt en dat we het samen geflikt hebben echt een leuk ijshockeyboek te maken.

Sinds vorige week maandag is ‘The Art of Max’ als pre-order via de Tilburg Trappers Webshop te bestellen. Op zondag 5 september, tijdens de Open Dag van de drievoudig Oberliga Meister, wordt het boek officieel gepresenteerd en zijn de auteur en hoofdpersoon aanwezig om te signeren.

NOG EEN KLEINE 10 UUR…

En dan staat nieuwbakken hoofdcoach Dave Livingston om 18:30 uur voor het eerst op het ijs van IJssportcentrum Stappegoor. Vanavond (dinsdag 24 augustus) begint de drievoudig Oberliga kampioen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tien dagen later meten de Tilburgers hun krachten met Herner EV Miners in de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. De openingsface-off is om 20.00 uur in de Hannibal-Arena.

Hieronder een overzicht van de overige oefenduels van Trappers:

  • Zondag 5 september, 17.30 uur, Tilburg Trappers – Frankfurt Löwen
  • Vrijdag 10 september, 20.00 uur, Tilburg Trappers – Krefelder EV 81
  • Zondag 12 september, 18.30 uur, Moskitos Essen – Tilburg Trappers
  • Dinsdag 14 september, 20.00 uur, Tilburg Trappers – Kassel Huskies
  • Vrijdag 17 september, 19.30 uur, Krefelder EV 81 – Tilburg Trappers
  • Zondag 19 september, 15.00 uur, Tilburg Trappers – Moskitos Essen
WEL OF GEEN PUBLIEK?

Maar de vraag blijft of het hondstrouwe Trappers legioen welkom is bij de duels van het team rondom captain Mickey Bastings? Zo ja, hoeveel toeschouwers in dat geval? Ruud van Baast: ‘Zoals ik al vaker heb aangegeven is uitgangspunt dat ijshockey gespeeld moet worden met publiek. IJshockey zonder onze supporters is niet leuk!

De algemeen directeur van Tilburg Trappers vervolgt: ‘We mogen 2/3 van de stadioncapaciteit benutten. Dit komt neer op 1.800 toeschouwers. Daarmee verwachten we onze seizoenkaarthouders en sponsoren een plaats te kunnen bieden. Voor het bijwonen van wedstrijden geldt voorlopig nog de 3-G-regel. Dat betekent dat je een negatieve coronatest moet kunnen overleggen of gevaccineerd c.q. hersteld moet zijn van COVID-19.

SPELREGELWIJZIGINGEN

De Duitse IJshockeybond (DEB) voert met ingang van het nieuwe Oberliga-seizoen een aantal spelregelwijzigingen door. De meest opvallende verandering is het beperkte gebied waarin de keeper de puck mag spelen. Het gebied wordt gemarkeerd door een trapezium achter het eigen doel, waarvan de grootte vergelijkbaar is met het gebied zoals in de National Hockey League (NHL) en Kontinental Hockey League (KHL). Als de puck buiten dit gebied wordt gespeeld, volgt een minor penalty voor delay of game.

Verder is de offsideregel aangepast. Als de schaats van een aanvaller in de lucht over de blauwe lijn van het aanvalsvak is dan wordt dit niet als buitenspel aangemerkt. Verder wordt niet elke 5-minutenstraf automatisch gevolgd door een game misconduct en de ‘late hit’ straf wordt ondergebracht onder de noemer ‘interference’.

DUBBEL FEEST

Donderdag 5 augustus vierde Danny Stempher zijn 26e verjaardag. Een dag later was het wederom feest voor de geboren Zoetermeerder toen zijn vriendin Laura Nunnink met de Nederlandse hockeydames Olympisch kampioen werd in Tokio. Het betekende de vierde Olympische titel (na 1984, 2008 en 2012) voor Oranje.

De talentvolle Eindhovense veroverde met groots machtsvertoon goud op de Spelen. Alle acht duels in de Japanse hoofdstad werden gewonnen, met als klap op de vuurpijl een afgetekende 3-1 overwinning in de finale tegen Argentinië. Op het palmares van de middenveldster, die sinds de zomer van 2020 de kleuren van Den Bosch verdedigt, prijken naast de Olympische gouden medaille onder andere drie EK-titels, een WK-titel, een Champions Trophy.