Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 85

TUESDAY’S ROUND-UP

Afgelopen vrijdag werd het competitieprogramma voor de Oberliga Nord bekend. Op vrijdag 24 september valt de eerste puck van het seizoen om 20.00 uur in Hannover waar de plaatselijke Indians de strijd aanbinden met Crocodiles Hamburg. Twee etmalen later opent Tilburg Trappers de ijshockeyjaargang met een thuisduel tegen Rostock Piranhas (aanvang 15.00 uur).

In deze editie van de Tuesday’s round-up (een dag later dan gewend) louter aandacht voor Tilburg Trappers met onder andere nieuws over de seizoenkaartverkoop, het boeiende oefenprogramma van de manschappen van coach Dave Livingston, de bekendmaking van het competitieschema 2021-2022 voor de Oberliga Nord, het nieuwe Trapperstenue en de transitie van consumptiemuntjes naar een andere betaalwijze.

TRAPPERS BLIJFT HOT

Tilburg Trappers supporters tonen massaal hun loyaliteit aan hun geliefde club. Een kleine twee maanden voor aanvang van het zevende Oberliga seizoen in de historie van de 83 jaar oude vereniging is al 85 procent van de beschikbare seizoenkaarten aan de man gebracht. Opmerkelijk na een jaar zonder aanwezigheid in IJssportcentrum Stappegoor.

Maar de vraag blijft of het hondstrouwe Trappers legioen welkom is bij de duels van het team rondom captain Mickey Bastings? Zo ja, hoeveel toeschouwers in dat geval? Ruud van Baast: ‘Zoals ik al vaker heb aangegeven is uitgangspunt dat ijshockey gespeeld moet worden met publiek. IJshockey zonder onze supporters is niet leuk!’

De algemeen directeur van Tilburg Trappers vervolgt: ‘We mogen 2/3 van de stadioncapaciteit benutten. Dit komt neer op 1.850 toeschouwers. Daarmee verwachten we onze seizoenkaarthouders en sponsoren een plaats te kunnen bieden. Voor het bijwonen van wedstrijden geldt voorlopig nog de 3-G-regel. Dat betekent dat je een negatieve coronatest moet kunnen overleggen of gevaccineerd c.q. hersteld moet zijn van COVID-19.’

TWAALF MATINEEDUELS

De 14 teams in de Oberliga Nord spelen een zogenaamde Doppelrunde waarbij de laatste competitieronde gepland staat op zondag 6 maart 2022. De bovenste zes ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor de play-offs. Nummer zeven tot en met tien vechten in een pré play-offs om de laatste twee tickets voor de postseason.

Twaalf dagen na het einde van het reguliere seizoen beginnen de play-offs waarbij nummer 1 uit Noorden speelt tegen nummer 8 uit het Zuiden, de runner-up uit het Noorden ontmoet nummer 7 uit het Zuiden enzovoort. Alle play-off ronden worden afgewerkt volgens het best-of-5 principe. De kampioen van de Oberliga is uiterlijk zondag 1 mei bekend.

Twaalf van de 26 thuiswedstrijden beginnen om 15.00 uur. Enkel Moskitos Essen, Herner EV Miners, Hammer Eisbären, Krefelder EV 81 en EG Diez-Limburg komen niet in de middag op bezoek in IJssportcentrum Stappegoor. Als corona geen roet in het eten gooit keert Parker Bowles op zondag 17 oktober voor het eerst sinds zijn overstap naar Hannover Indians afgelopen jaar terug in de Kruikenstad.

NIEUW SEIZOEN, NIEUW SHIRT

Tilburg Trappers gaat op jacht naar de vierde Oberliga titel in een nieuw tenue. De uitrusting werd begin juli, bij de bekendmaking van Tricorp Workwear als nieuwe hoofdsponsor, gepresenteerd op de website en de social mediakanalen van het Tilburgs ijshockeybolwerk.

Het thuistenue bestaat uit een blauw-zwart shirt voorzien van wit-gele accenten op de schouders en armen en een zwarte broek. Het logo op de borst is hetzelfde als het embleem dat sinds het seizoen 2011-2012 op de shirts van de Tilburgers prijkt. De outfit wordt gecompleteerd met blauwzwarte sokken met een gele en witte baan. Voor de uitwedstrijden is geel de hoofdkleur in de kleding van de manschappen van coach Dave Livingston.

BOEIEND OEFENPROGRAMMA

Nieuwbakken hoofdcoach Dave Livingston staat op dinsdag 24 augustus om 18:30 uur het eerst op het ijs van IJssportcentrum Stappegoor. Dan begint de drievoudig Oberliga kampioen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tien dagen later meten de Tilburgers hun krachten met Herner EV Miners in de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. De openingsface-off is om 20.00 uur in de Hannibal-Arena.

Hieronder een overzicht van de overige oefenduels van Trappers:

  • Zondag 5 september, 17.30 uur, Tilburg Trappers – Frankfurt Löwen
  • Vrijdag 10 september, 20.00 uur, Tilburg Trappers – Krefelder EV 81
  • Zondag 12 september, 18.30 uur, Moskitos Essen – Tilburg Trappers
  • Dinsdag 14 september, 20.00 uur, Tilburg Trappers – Kassel Huskies
  • Vrijdag 17 september, 19.30 uur, Krefelder EV 81 – Tilburg Trappers
  • Zondag 19 september, 15.00 uur, Tilburg Trappers – Moskitos Essen
MUNTJES UIT, PINNEN IN

In een tijd van contactloos betalen en Tikkie klinken consumptiemuntjes ijshockeywedstrijden  wel wat ouderwets. Mede daarom maakt Tilburg Trappers vanaf komend seizoen de overstap naar pinnen in IJssportcentrum Stappegoor. Bij elke bar kan in de ijshockeyjaargang 2021-2022 gepind worden.

‘Pinnen past goed in onze ontzorgstrategie’, legt algemeen directeur Ruud van Baast uit. ‘Supporters hoeven niet meer in de rij te staan voor muntjes en kunnen direct naar de bar om af te rekenen. Daarnaast is er geen gedoe meer met muntjes die na het seizoen overblijven; het is dus een stuk eerlijker voor onze fans en de supporters van onze bezoekers.’ Mochten er Trappers-fans met muntjes uit het seizoen 2019-2020 zijn, dan kunnen deze tot 1 januari 2022 worden gebruikt.