Terug naar Nieuws

Seizoen van start

DE PUCK GLIJDT WEER IN TILBURG

Tilburg Trappers is dinsdagavond officieel begonnen aan zijn zevende Oberliga seizoen. De selectie werkte zijn eerste training af onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Dave Livingston.

Bij de oefensessie mochten, na overleg tussen de club en de gemeente Tilburg, supporters aanwezig zijn. En die boodschap bleek niet aan dovemansoren gericht. Na de lange coronaperiode waarin ze hun favorieten enkel via een livestream op tv konden volgen, wilden de fans de spelers weer in levenden lijve zien. Zowel bij het begin als aan het einde van de training konden de manschappen rondom captain Mickey Bastings rekenen op applaus van het trouwe Trappers legioen.

ANDERHALF UUR

Bij de drievoudig Oberliga Meister was bij de eerste training nog veel hetzelfde, maar niet de nieuwe trainer. Zijn aanpak zorgde meteen voor een andere dynamiek. ‘Het was behoorlijk pittig, maar dat had ik ook wel verwacht. Hij heeft tien jaar lang in Noorwegen gewerkt. Dat is een land dat zeker meetelt in het mondiale ijshockey. Dat zag je vanavond terug in het tempo en de intensiteit van de training’, vertelde Max Hermens toen hij moe maar voldaan van het ijs stapte.

Een etmaal na de landing van KL 1140 op Schiphol leidde de 58-jarige Amerikaan dus zijn eerste training. In de anderhalf uur durende oefensessie maakte hij direct zijn bedoelingen duidelijk. ‘I understand it’s Day 1. But we’re going to do things right from Day 1. When they’re here I expect full focus. I want the guys to be awake right away. When we start, we start.

CLUBICOON

Waar voor de selectie veel bij het oude bleef, was voor Livingston juist veel anders. De ijsbaan bijvoorbeeld. ‘For Tilburg I played one game here. But I won a gold medal here in 1999 with the Dutch national team’, keek de Amerikaan nog maar eens terug naar zijn verleden in de Kruikenstad waar hij als speler begin jaren ’90 furore maakte.

De in South Weymouth (Massachusetts) geboren center is een van de grote clubiconen in de rijke geschiedenis van het Tilburgs ijshockeybastion. In zes seizoenen kwam Trappers voormalig nummer 5 tot 277 officiële wedstrijden voor Tilburg waarin hij 285 goals en 601 punten verzamelde. Daarmee bezet hij de tiende plaats op de all-time topscorerslijst van Trappers. Naast de nationale beker in 1991 pakte Dave onder leiding van het coaching duo Doug Mason en Joe Buchly in 1993-1994 en 1994-1995 de dubbel en was hij in 1993-1994 de meest waardevolle Nederlandse speler in de eredivisie (Frans Henrichs bokaal).

HOGE VERWACHTINGEN

Maandagmiddag zette Livingston na een korte vlucht vanuit zijn huidige woonplaats Oslo voet op Nederlandse bodem. ‘Het voelt goed om terug te zijn. Trappers heeft mij altijd uitstekend behandeld en ik bewaar louter goede herinneringen aan mijn tijd hier. Ook na mijn vertrek ben ik de club blijven volgen. Net zoals in Nederland zijn ze ook in Duitsland erg succesvol.

De vroegtijdige exit tegen Herne in de play-offs afgelopen seizoen maakt de honger naar nieuw sportief succes alleen maar groter. De blauwgele brigade wil de Oberliga titel terug naar Tilburg halen. ‘Ik ken de krachtsverhoudingen in de league onvoldoende om in te kunnen schatten of dit realistisch is. De komende weken oefenen we tegen ploegen die we ook in de competitie tegenkomen. Dan zal meer duidelijk worden’, aldus de nieuwbakken Trappers-coach.