Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 82

TUESDAY’S ROUND-UP

48 uur…zoveel tijd hebben de seizoenkaarthouders nog om zich te verzekeren van een plaats op de tribune van de Oberliga jaargang 2021-2022. Woensdag 30 juni om middernacht sluit de termijn waarbij men recht heeft op zijn eigen plek én 30% korting op de nieuwe prijzen. De vrije verkoop start vijf dagen later, op maandag 5 juli.

Naast het naderende einde van de kortingsperiode voor seizoenkaarthouders in deze editie van de Tuesday’s round-up ook aandacht voor de eerste ijstraining onder leiding van coach Dave Livingston en staan we stil bij een zestal contractverlengingen.

NOG TWEE DAGEN

48 uur…zoveel tijd hebben de seizoenkaarthouders nog om zich te verzekeren van een plaats op de tribune van de Oberliga jaargang 2021-2022. Woensdag 30 juni om middernacht sluit de termijn waarbij men recht heeft op zijn eigen plek én 30% korting op de nieuwe prijzen. De vrije verkoop start vijf dagen later, op maandag 5 juli.

Mocht je van stek op de tribune willen wisselen dan heb je donderdag 1 juli en vrijdag 2 juli de tijd om dit door te geven aan tickets@trappers.nl

EERSTE (IJS)TRAINING

Dave Livingston staat op dinsdag 24 augustus om 18:30 uur het eerst op het ijs van IJssportcentrum Stappegoor. Dan begint de drievoudig Oberliga kampioen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tien dagen later meten de Tilburgers hun krachten met Herner EV in de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. De openingsface-off is om 20.00 uur in de Hannibal-Arena.

Hieronder een overzicht van de overige oefenduels van Trappers:

Zondag 5 september, 17.30 uur, Tilburg Trappers – Frankfurt Löwen
Vrijdag 10 september, 20.00 uur, Tilburg Trappers – Krefelder EV 81
Zondag 12 september, 18.30 uur, Moskitos Essen – Tilburg Trappers
Dinsdag 14 september, 20.00 uur, Tilburg Trappers – Kassel Huskies
Vrijdag 17 september, 19.30 uur, Krefelder EV 81 – Tilburg Trappers
Zondag 19 september, 15.00 uur, Tilburg Trappers – Moskitos Essen

GIO, JORDY EN RAYMOND

Veertien vertrouwde namen waren al bekend en daar voegde zich in de afgelopen weken nog eens zes bekende gezichten bij.

Afgelopen seizoen op huurbasis, komend jaar weer gewoon lid van de selectie van coach Dave Livingston. Na een jaar voor EC Bregenzerwald in de Alps Hockey League, een liga die in 2016 ontstond na samenvoeging van de Oostenrijks-Slovenische Inter-National League (INL) en de Italiaanse Serie A, liet Giovanni Vogelaar zien waartoe hij in staat is. 13 treffers en 39 punten in even zo veel ontmoetingen.

Jordy van Oorschot staat aan de vooravond van zijn achtste seizoen in het geelblauwe Trappersshirt. De geboren Rotterdammer is uitgegroeid tot een vaste waarde in de Tilburgse defensie. Nummer 44 is naast een rots in de branding ook een mentor gebleken voor de jonge Trappers defensie. Met 27 punten in 38 ontmoetingen bevestigde hij andermaal zijn klasse.

Raymond van der Schuit is naast Jordy van Oorschot en Diego Hofland de derde Rotterdammer in Tilburgse dienst. Met een ijshockeyende neef (Jan Jaap Natte) en oudere broer (Maurice, verdediger bij HIJS Hokij) kreeg de winger het ijshockey met de paplepel ingegoten. Na 54 Oberliga wedstrijden kan de 26-jarige Van der Schuit 23 treffers en 30 beslissende passes overleggen.

BARTEK, IAN EN MAX

De eerste kennismaking met ijshockey had Bartek Bison op driejarige leeftijd. Elf jaar later werd hij weggeplukt door de Duitse topclub Mannheim Adler waar hij drie ijshockeyjaargangen in de jeugd actief was. Vier jaar Noord-Amerika volgden. Twee seizoenen geleden koos hij voor Tilburg. Met 40 punten in 62 duels heeft hij zijn waarde voldoende bewezen.

Wie de teamfoto’s van Tilburg Trappers er sinds 2010 op na slaat, zal het direct opvallen. Spelers en trainers kwamen, maar de keeper bleef. ‘Spelen voor Trappers blijft speciaal’, sprak Ian Meierdres meermaals uit. Hij won 16 van zijn 24 gespeelde wedstrijden in het corona seizoen 2020-2021 en kon een goals-against-average van 2.69 overleggen.

Vier jaar geleden maakte de center, die een voortreffelijke schaatstechniek paart aan een prima overzicht en een goed schot, zijn entree in IJssportcentrum Stappegoor. Hij kende een lastig debuutjaar, maar in de seizoenen daarna liet Max Hermens zien waartoe hij in staat is. 56 goals, 118 assists in 149 wedstrijden zijn cijfers om mee thuis te komen.