Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 81

TUESDAY’S ROUND-UP

De selectie van Tilburg Trappers krijgt steeds meer vorm. Tijdens de digitale Stammtischavond kon algemeen directeur Ruud van Baast het aanblijven van zes spelers melden. Afgelopen week voegden nog eens acht jongens zich bij het sextet.

In deze eenentachtigste editie van de Tuesday’s round-up staan we stil bij de acht bekende gezichten die ook komende ijshockeyjaargang weer voor Tilburg Trappers op het bevroren water in actie zullen komen.

STEEDS MEER VORM

De selectie van Tilburg Trappers krijgt intussen steeds meer vorm. Tijdens de digitale Stammtischavond kon algemeen directeur Ruud van Baast het aanblijven van zes spelers (Mickey Bastings, Diego Hofland, Reno de Hondt, Danny Stempher, Tijn Jacobs en Jordy Verkiel) melden. Afgelopen week voegden nog eens acht bekende gezichten zich bij het eerdergenoemde sextet.

Hij maakte zijn debuut in de Tilburgse hoofdmacht in de prachtige EgeTrans Arena in Bietigheim, ruim 500 kilometer van het voor hem zo vertrouwde Tilburg. Op 3 maart 2019, in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen in en tegen Herne scoorde hij, op de powerplay, zijn eerste doelpunt. In de 45 duels die hij op het wedstrijdformulier stond voegde Delaney Hessels 18 punten (5 treffers en 13 beslissende passes) aan zijn overall totalen toe.

In 2017 geleden stak de exponent van de Tilburgse jeugdopleiding zijn neus voor het eerst aan het venster toen bij Peter van Biezen trombose in zijn rechterbeen werd geconstateerd. Sinds dat moment is Jonne de Bonth niet meer weg te denken uit de Trappers hoofdmacht. Elk jaar een stapje beter. Afgelopen ijshockeyjaargang goed voor 9 goals en 24 punten.

RUSSEN ZIJN SCHAARS

Russische ijshockeyers zijn schaars in de 80-jarige historie van de drievoudig Oberliga kampioen. Na Igor Akulinin (van 1992 tot 1994) en Stanislav Nazarov (2001-2012) is Alexei Loginov de derde Rus. Vorig seizoen tekende de geboren inwoner van Saratov voor 5 goals en 27 punten in 40 wedstrijden.

Naast Logi verlengden nog twee verdedigers hun verblijf in de Kruikenstad. Noah Muller versterkte tussentijds de Trappers gelederen. De geboren Amsterdammer speelt al sinds zijn zevende ijshockey. Op zijn veertiende verruilde Muller de Nederlandse hoofdstad voor de U16 in Keulen en twee jaar later speelde hij op het hoogste jeugdniveau (DNL) in Duitsland voor Düsseldorfer EG. 7 assists in 21 wedstrijden in zijn eerste (deel)jaar bij de senioren.

Ook Ninho Hessels trekt in 2021-2022 weer het geelblauwe Trappersshirt over zijn schouders. De een jaar oudere broer van Delaney beleefde in het door Corona onderbroken ijshockeyjaar zijn grote doorbraak. Afgelopen seizoen zette hij deze ontwikkeling gestaag voort. 11 punten is 45 duels geven aan dat er nog voldoende rek in Trappers nummer 65 zit.

NOG DRIE

De 24-jarige Dordtenaar begon zijn loopbaan in zijn geboortestad. Na wat omzwervingen streek Ruud Leeuwesteijn in 2015 in IJssportcentrum Stappegoor neer. Als stand-in voor Ian Meierdres laat de 1.87’ meter lange goalie goede dingen zien. Hij speelde 19 duels afgelopen jaar met een goals-against-average van 2.60.

Wouter Sars is zo’n speler die je drie keer moet passeren voordat je hem echt voorbij bent. Met zijn 20 jaar een van de jonkies in de selectie van de drievoudig Oberliga Meister. Toch heeft de Tilburgse forward al 141 Oberliga wedstrijden op zijn naam. 7 treffers en 11 assists completeren zijn palmares.

De (voorlopig) laatste die zijn ja-woord gaf een Trappers is Ties van Soest. Bij zijn entree in IJssportcentrum Stappegoor had technisch manager René de Hondt het over een ‘buitenkansje’. De 20-jarige ijshockeyer uit het Brabantse Son en Breugel liet zich in debuutjaar in de Oberliga van zijn beste kant zien (17 goals en 24 beslissende passes in 45 ontmoetingen).

BOET VAN GESTEL

Na 367 duels zal Boet van Gestel komende ijshockeyjaargang geen deel meer uitmaken van het vlaggenschip van de Tilburgse ijshockeytrots. Fysieke problemen en een operatie speelden hem de afgelopen nadrukkelijk parten. Fysieke problemen en een operatie speelden hem parten. Vrijdagavond 15 januari 2021 maakte hij na 320 dagen zonder een wedstrijd in Krefeld zijn comeback.

In het resterende deel van het reguliere seizoen én de play-offs was nummer 22 weer terug in de line-up. Zijn pass op Diego Hofland in de met 5-10 gewonnen uitbeurt tegen Herforder IceDragons is het laatste wapenfeit in Trappers dienst voor de sympathieke defenseman.