Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 80

TUESDAY’S ROUND-UP

Geen nieuws is goed nieuws’ is een bekend Nederlands spreekwoord. Maar in deze turbulente coronatijd is het hondstrouwe Trappers legioen juist op zoek naar positieve berichten.

In deze tachtigste editie van de Tuesday’s round-up dan ook louter goed nieuws met aandacht voor de startdatum van het nieuwe Oberliga Nord seizoen, een opsteker voor Tilburg Trappers en zes contractverlengingen in de Kruikenstad.

GOED NIEUWS

Met een videoconferentie heeft de Duitse IJshockeybond afgelopen week de puntjes voor het seizoen 2021/2022 op de i gezet. De (voorlopig) 13 Oberliga Nord ploegen beginnen op vrijdag 24 september 2021, terwijl de Oberliga Süd pas op donderdag 7 oktober van start gaat. Het definitieve aantal deelnemende teams wordt bepaald en bekend gemaakt na afronding van het toelatingsproces. De deadline voor het indienen van de benodigde documenten is 15 juni 2021.

Beide divisies spelen een zogenaamde Doppelrunde waarbij de laatste competitieronde gepland staat op zondag 6 maart 2022. De bovenste zes Oberliga Nord ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor de play-offs. Nummer zeven tot en met tien vechten in een pré play-offs om de laatste twee tickets voor de postseason. Op vrijdag 18 maart beginnen de play-offs waarbij alle ronden worden afgewerkt volgens het best-of-5 principe.

NOG MEER GOED NIEUWS (1)

Zondag volgde nog een goed nieuwsbericht. ‘Coronaminister’ Hugo de Jonge denkt dat alle coronamaatregelen op 1 september geschrapt kunnen worden. ‘Dat is een reëel perspectief’, aldus de bewindsman. Dat betekent dat mensen geen mondkapje meer hoeven te dragen en geen anderhalve meter afstand hoeven te houden.

Voor Tilburg Trappers is dit nieuws een enorme opsteker, zeker met het oog op het verlengen (en later de verkoop) van de seizoenkaarten. Vanaf afgelopen vrijdag (28 mei) kunnen seizoenkaarthouders hun abonnement verlengen. Voor de trouwe fans geldt een compensatieregeling. Verlengers ontvangen dertig procent korting op de nieuwe prijzen voor reguliere seizoenkaarten van komend seizoen.

NOG MEER GOED NIEUWS (2)

In de aanloop naar de nieuwe ijshockeyjaargang kon algemeen directeur Ruud van Baast vorige donderdag verheugend spelersnieuws delen. Tijdens de digitale Stammtischavond bleek dat zes spelers al toegezegd hebben hun contract te zullen verlengen.

Met zijn 1,93 meter is Mickey Bastings de een na langste speler in de selectie van coach Bo Subr. Bij zijn terugkeer na een buitenlands avontuur in het Canadese Banff verklaarde de Trappers-captain: ‘Tilburg is echt mijn thuis, het is de plek waar ik volkomen op mijn gemak ben. De meeste jongens ken ik al uit de jeugdopleiding en alles is hier tot in de puntjes geregeld.’ In zijn zesde Oberliga seizoen liep hij keurig één op één (22 punten in even zo veel wedstrijden).

Bij afwezigheid van Mickey droeg Diego Hofland de ‘C’. De winger, afkomstig uit Rotterdam, maar opgegroeid in Oostenrijk, kreeg zijn ijshockeyopleiding in Düsseldorf waar hij het tot het DEL-team schopte. Vorig seizoen was Trappers nummer 66 topscorer in het keurkorps van coach Bo Subr met 32 goals en 30 assists.

Een echte Kruik, product van de befaamde Tilburgse jeugdopleiding en nog maar 25 jaar oud, maar al wel drie Duitse Oberligatitels op zak. Ondanks zijn geringe lengte is Reno de Hondt ‘a pain in the ass’ voor elke tegenstander. Met 44 punten in 39 ontmoetingen bezette hij de derde plek op de Trappers topscorerslijst.

Danny Stempher kende een vervelend jaar. Blessures en Corona hielden de geboren Zoetermeerder te vaak dan hem lief was weg van het bevroren water. Op de momenten dat hij fit was, liet hij zijn gekromde stick spreken. 11 treffers en 31 beslissende passes onderstrepen de kwaliteiten van de pas 25-jarige centrumaanvaller.

Zijn vader geldt als een Trappers Legend. 632 maal droeg Frank Jacobs het geelblauwe Trappers-shirt waarin hij 230 punten liet optekenen. Of Tijn dit immense aantal wedstrijden gaat evenaren of zelfs overtreffen staat in de sterren geschreven. Voorlopig staat de teller op 131 duels, 7 doelpunten en 12 assists.

Jordy Verkiel completeert het sextet contractverlengingen. Geboren en opgeleid in Dordrecht, maar sinds 2013 actief bij Trappers. Afgelopen jaar verzamelde de Dordtse alleskunner 25 punten (9 goals en 16 assists) in 36 ontmoetingen