Terug naar Nieuws

Stammtisch avond

Tilburg Trappers ziet komend seizoen positief tegemoet

We gaan hier volgend jaar weer knallen, volle bak!” zegt algemeen directeur Ruud van Baast zelfverzekerd donderdagavond. Tijdens de online Stammtischavond van Tilburg Trappers wordt teruggekeken op het afgelopen seizoen én vooruit gekeken naar de komende ijshockeyjaargang.

Afgelopen seizoen was in meerdere opzichten een zware tijd voor Tilburg Trappers. Organisatorisch een uitdaging, financieel buitengewoon lastig en bovenal, aldus captain Mickey Bastings, ‘niet leuk’. “Bijna elke dag testen, trainen in Duitsland, het niet af kunnen maken door geen kampioen te worden, maar bovenal geen publiek bij de wedstrijden: dat maakte dit seizoen echt moeilijk.”

AANMELDING DEB

Vorige week werd al bekend dat Trappers vanuit Gemeente Tilburg een bijdrage van €200.000 krijgt uit het corona-steunfonds. Hierdoor kan de club verantwoord beginnen aan de komende ijshockeyjaargang en is de continuïteit van de club verzekerd. Van Baast: “Na de bijdrage van de gemeente uit het Corona-steunfonds hebben we de koe meteen bij de horens gepakt en ons aangemeld bij de DEB voor het nieuwe seizoen Oberliga en zijn we met de contractonderhandelingen gestart”.

SPELERSNIEUWS

Des te fijner is het dat zes spelers al toegezegd hebben hun contract te zullen verlengen. Zo kijkt captain Mickey Bastings al uit naar het volgende seizoen. Ook Diego Hofland, Reno de Hondt, Danny Stempher, Jordy Verkiel en Tijn Jacobs hebben hun handtekening al gezet. “De vraag waarvan we wisten dat die zou komen: of we dit seizoen ook met imports zullen spelen,” bouwt Van Baast de spanning op donderdagavond. “Het is een mogelijkheid. We mogen het, we kunnen het, nu nog kijken of we dat willen.

COMPENSATIEREGELING

Voor de seizoenkaarthouders is er komend jaar een compensatieregeling. Deze compensatieregeling bestaat uit dertig procent korting op de nieuwe prijzen van de seizoenkaarten 21/22. Vanaf vrijdag, 28 mei, is het mogelijk om de seizoenkaart(en) te verlengen.

VIDEOWALL

We gaan proberen alles aan alle kanten te upgraden,” zegt Van Baast over seizoen 2021-2022. In de hal wordt alle verlichting vervangen voor LED-verlichting en er komen grote videowalls aan de korte zijde van de ijshal (aan de kant van de lounge). “Dat is echt heel gaaf en zorgt voor next level vermaak voor de fans. We kunnen dan replays en andere video’s laten zien. En voor sponsoren is het ook commercieel interessant.”  Of er, net als in Amerika, ook een ‘kiss cam’ zal komen, is nog onbekend, grapt de directeur.

VERTROUWEN

De avond wordt afgerond met het uitspreken van het absolute vertrouwen in het komende seizoen. “Ik hoop dat we dat vanavond ook hebben laten zien met het nieuws dat we gebracht hebben. We gaan ervan uit dat iedereen er weer bij kan zijn hier in de hal, als het mag.” Als laatste wil Tilburg Trappers de Gemeente Tilburg bedanken, net als IJshockey Nederland, de sponsoren en de fans. “En zeker niet in de laatste plaats ook het team, want het is ongelooflijk wat de jongens gepresteerd hebben afgelopen seizoen.

De Stammtisch avond nog eens terugkijken kan hier.