Terug naar Nieuws

BO SUBR VERLAAT TILBURG VOOR FRANKFURT

Bo Subr | Foto Dirk Unverferth

Na zes jaar scheiden de wegen van Tilburg Trappers en coach Bo Subr zich. De oefenmeester heeft zijn ja-woord gegeven aan Frankfurt Löwen, een topploeg uit de DEL2. Wie zijn opvolger wordt bij de drievoudig Oberliga Meister is nog onduidelijk.

De 41-jarige Tsjech is vanmiddag tijdens een persconferentie gepresenteerd in de vierde stad van Duitsland. Hij tekent bij de nummer 5 uit de DEL2 van afgelopen seizoen een contract voor één jaar.

OPVALLENDE KEUZE

Met Subr begon Tilburg in 2015 aan zijn Oberliga avontuur. De keuze voor de inwoner van Tábor (Tsjechië) was opvallend omdat Subr nog geen ervaring had op het hoogste niveau. Hij was assistent bij Oranje onder-18 en onder-20 en niet veel later hoofdcoach van deze selectieteams. Dit werk combineerde de oud-speler van Amsterdam, Den Haag en Eindhoven met werken bij het NIJA Talenteam in de Lichtstad.

‘Alex Andjelic used to say: ‘The first goal for a coach is not be fired by Christmas time.’ I managed that’, lachte Bo tijdens een vraaggesprek voor de Trappers website in februari 2019. ‘Obviously I was brought in for some reason. For me it was the first coaching experience with the men. There were a lot of chances to the club. We brought in younger players and structured some things. That worked out pretty well.

INDRUKWEKKENDE CIJFERS

Aan de hand van de Tsjechische trainer paradeerde Trappers door de Oberliga Nord. Zijn cijfers als coach zijn zéér indrukwekkend: 337 wedstrijden, 756 punten, 262 overwinningen (waarvan 29 in overtime), slechts 75 nederlagen (waarvan 17 na verlenging), 1562 treffers voor, 807 goals tegen, drie Oberliga titels en evenzovele Oberliga Nord Meisterschaften.

Holding each other accountable and play our type of hockey. There are a lot of people working for the club. We have expectations from the players and the board has expectations from the coaches. The players have expectations from themselves. They’re good competitors. They believe in the hockey we’re playing and they’re all doing their parts. That’s the biggest key to the success’, aldus Subr op de Trappers website in februari 2019.

TOP COACH, TOP VENT

Vanuit de boezem van de club klinkt louter waardering richting de oefenmeester. ‘We gaan in goed overleg en in goede harmonie uit elkaar en gunnen Bo deze promotie van harte’, laat algemeen directeur Ruud van Baast weten. ‘De onderlinge verstandhouding met de spelers was zelfs na zes jaar nog uitstekend. Toch is het voor de jongens wellicht een goed moment om vanaf komend seizoen een nieuw gezicht voor de groep te hebben staan. Bovendien is het prettig dat we het nieuws zo vroeg naar buiten kunnen brengen want dat geeft ons voldoende tijd een vervanger voor Bo te vinden.

Een top coach en een top vent. Hij heeft deze stap echt verdiend!’, onderschrijft René de Hondt de gevoelens van Van Baast. Volgens de technisch manager hoort Subr thuis in het rijtje Doug Mason en Mark Pederson. ‘Bo was een onbeschreven blad toen hij kwam, maar Guus Bakker en ik waren overtuigd van zijn kunnen. Hij heeft ons vertrouwen niet beschaamd met alle prijzen die hij gepakt heeft. Daarnaast zijn jonge ijshockeyers als Kilian (van Gorp), Giovanni (Vogelaar), Danny (Stempher), Reno (de Hondt), Jordy (Verkiel) en Jonne (de Bonth) onder zijn leiding uitgegroeid tot vaste waarden.