Terug naar Nieuws

Slagvaardig Trappers legt Brett Bulmer vast

Met het aantrekken van Brett Bulmer heeft Trappers een grote vis binnengehaald. De in Prince George (British Columbia) geboren Canadees komt over van Hannover Indians en werd afgelopen seizoen verkozen tot beste speler in de Oberliga Nord.

De 29-jarige Bulmer, die zowel als left – als right winger uit de voeten kan, kreeg zijn belangrijkste ijshockeyopleiding bij de Kelowna Rockets in de Western Hockey League (WHL) en werd in 2010 als 39e overall gedraft door de Minnesota Wild. Zeventien maal trok hij het bosgroene shirt van het team uit de National Hockey League (NHL) over zijn schouders. Drie beslissende passes prijken op zijn palmares.

Na zijn tijd in Noord-Amerika trok Bulmer in 2016 voor het eerst naar Europa (Finland, Duitsland), gevolgd door een kortstondig avontuur in de East Coast Hockey League (Florida Everblades). Sinds 2018 speelde hij in Engeland en Duitsland. Met 37 treffers en 39 punten moest de 1.93’ meter lange en 96 kilo zware aanvaller in zijn debuutjaar in de Oberliga enkel Patrick Schmid (77 punten) op de topscorerslijst voor zich dulden. De Scorpions-aanvaller speelde echter vier wedstrijden meer dan Bulmer.

BESTE OBERLIGA SPELER

Vanwege zijn uitstekende prestaties werd Bulmer door de coaches en sportieve leiders in de Oberliga en vertegenwoordigers van het Duitse Eishockey News over het hele seizoen als beste beoordeeld. Hij volgde daarmee Dominik Lascheit op als beste speler op de ijsbanen in de Oberliga Nord. Het podium werd gecompleteerd door Bulmers’ landgenoot Kyle Beach (TecArt Black Dragons Erfurt).

Technisch manager René de Hondt is vanzelfsprekend in zijn nopjes met de aanwinst. ‘Brett is de complete package. Een speler die ‘leads by example’. Groot, rechtshandig, neus voor het vijandelijke doel, altijd voorop in de strijd en een leider in de kleedkamer. Onze sportieve ambities en solide organisatie gaven hem het goede gevoel om voor ons te kiezen.

WEER IMPORTS

Met het vastleggen van Bulmer komt er na twee ijshockeyjaargangen ook een einde aan de periode dat Trappers zonder buitenlanders acte de présence gaf in de Noordelijke divisie van de Oberliga. In het seizoen 2018-2019 had Tilburg op eigen initiatief al gekozen voor het aantrekken van slechts één import (Brock Montgomery), terwijl er twee per team waren toegestaan.

Met de beslissing van destijds hebben we meer jeugdspelers een kans kunnen geven. Veel van hen zijn uitgegroeid tot vaste waarden in onze hoofdmacht. Maar een second round draft pick uit de NHL komt niet elke dag voorbij. Dan moet je niet aarzelen en direct toeslaan‘, aldus De Hondt. ‘Zijn komst geeft nieuwe energie en dynamiek. Niet alleen binnen het team, maar zeker ook bij onze supporters.