Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 77

TUESDAY’S ROUND-UP

De tweestrijd om het Oberliga Meisterschaft én promotie naar DEL2 is een best-of-three geworden. Hannover Scorpions en Selber Wölfe wonnen beiden hun thuisbeurt. Eén van de ploegen kan vanavond in Wedemark (aanvang 20.00 uur) op matchpoint komen.

In deze editie van de Tuesday’s round-up aandacht voor het sleutelduel in de Oberliga finale, een Tilburger in de DEL finale, de beste speler in de Oberliga Nord, een Indiaan die zijn vleugels uitslaat en de bezem die door de selectie van Herne gaat.

SLEUTELDUEL IN HANNOVER

De best-of-five serie is een best-of-three geworden. Hannover Scorpions of Selber Wölfe kan vanavond een reuzenstap zetten richting Meisterschaft in de Oberliga én promotie naar DEL2. Bij winst hebben beide ploegen nog één zege nodig om dat doel te bereiken.

De Schorpioenen wonnen de eerste ontmoeting in overtime (4-3), terwijl de Oberliga Süd Meister zondagavond in eigen huis na penaltyshots toesloeg (4-3). De winnende treffer kwam van de stick van Lukas Miculka. De 32-jarige Tsjech kwam half december vanuit Halle naar Selb.

TILBURGER IN DEL FINALE

Er kan veel veranderen in 135 dagen. Destijds vormde Joep Leermakers samen met referee Ramon Sterkens en collega-linesman Chris van Grinsven het trio dat de eerste Tilburg Trappers thuiswedstrijd tegen Herforder Ice Dragons (7-4 zege voor de manschappen van coach Bo Sur) deze Oberliga-jaargang in goede banen mocht leiden. Afgelopen zondag was de Tilburger actief bij de finale om de landstitel in de DEL tussen Eisbären Berlin en Grizzlys Wolfsburg.

Lange tijd mocht Leermakers de grens niet over, maar nu het eenmaal zover is, krijgt hij grote wedstrijden toebedeeld. Zo was hij twee dagen eerder nog de man op de lijnen bij het beslissende halve finale duel tussen Mannheim en Wolfsburg. ‘Gelukkig kreeg ik eind januari groen licht van de DEL en mocht ik Duitsland weer in. Dit zijn namelijk de wedstrijden waar je het voor doet.

WIE IS DE BESTE?

Brett Bulmer is de opvolger van Dominik Lascheit als beste speler op de ijsbanen in de Oberliga Nord. De right winger van Hannover Indians kreeg tien stemmen meer dan zijn voorganger. Het podium werd gecompleteerd door Kyle Beach (TecArt Black Dragons Erfurt).

De 28-jarige Canadees werd door de coaches en sportieve leiders in de Oberliga en vertegenwoordigers van het Duitse Eishockey News over het hele seizoen al beste beoordeeld. De right winger kreeg zijn ijshockeyopleiding bij de Kelowna Rockets in de Western Hockey (WHL) en werd in 2010 als 39e overall gedraft door de Minnesota Wild. Zeventien maal trok hij het bosgroene shirt van het team uit de National Hockey League (NHL) over zijn schouders. Drie beslissende passes prijken op zijn palmares. Na zijn tijd in Noord-Amerika trok Bulmer in 2016 voor het eerst naar Europa (Finland, Duitsland), gevolgd door een kortstondig avontuur in de East Coast Hockey League (Florida Everblades). Sinds 2018 speelde hij in Engeland en Duitsland.

De overige awards werden als volgt verdeeld:

  • Keeper van het jaar: Brett Jaeger (Hannover Scorpions)
  • Verdediger van het jaar: Robert Peleikis (Hannover Scorpions)
  • Rookie van het jaar: Luca Hauf (Krefelder EV 81)
  • Coach van het jaar: Raphael Joly (TecArt Black Dragons Erfurt)

WEYRAUCH SLAAT VLEUGELS UIT

Vorig seizoen flirtte hij met verschillende teams uit de DEL2, maar bleef Thore Weyrauch nog een seizoen trouw aan Hannover Indians. De 22-jarige center, in 2018 rookie of the year in de Oberliga Nord, was afgelopen ijshockeyjaargang één van de steunpilaren in het team van coach Lenny Soccio. In 40 duels verzamelde Weyrauch 14 goals en 50 punten.

De technisch verantwoordelijken in de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen deden de centrumaanvaller nog wel een aanbieding, maar Indians nummer 12 besloot hier niet op in te gaan. ‘Het blijft jammer dat Thore gekozen heeft om zijn vleugels uit te slaan’, luidde het commentaar van Soccio, die eraan toevoegde dat Hannover de positie van Weyrauch zal invullen met een Duitse vervanger.

BEZEM DOOR HERNE

Een kleine week na de uitschakeling in de play-offs door Hannover Scorpions haalt Herne de bezem door de selectie. Liefst negen spelers dragen komend seizoen niet langer het groen-wit-rood. Verdedigers Thomas Gauch, Mike Schmitz, Manuel Malzer, Thomas Ziolkowski en forwards Maximilian Herz, Colton Kehler, Nico Kolb, Valentin Pfeifer en Dominik Piskor keren niet terug in de Hannibal Arena.

Als versterking voor de Herner defensie zingt hardnekkig de naam van Robert Peleikis rond. De 26-jarige defensemen of the year, die in dienst van Deggendorfer SC tijdens de play-off finale van 2018 met een roekeloze center ice hit een vervroegd einde aan de postseason van Parker Bowles (diagnose: forse hersenschudding) maakte, staat nu nog op de loonlijst bij Hannover Scorpions.