Terug naar Nieuws

Trappers dient steunaanvraag in

TRAPPERS VRAAGT STEUN AAN GEMEENTE TILBURG

De directie van Tilburg Trappers en de gemeente Tilburg voeren overleg over financiële steun. De clubleiding heeft behoefte aan liquide middelen om verantwoord te kunnen beginnen aan het Oberliga-seizoen 2021-2022.

We maken een moeilijke financiële periode door. De opbrengsten zijn weggevallen, terwijl alle kosten wel doorlopen. We zijn schuldenvrij en hebben ook geen betalingsachterstanden, maar de bodem van de schatkist is wel in zicht. Het is te hopen dat er snel weer perspectief komt om het stadion te bezoeken’, windt algemeen directeur Ruud van Baast er geen doekjes om.

FLINKE STREEP DOOR REKENING

Sinds de corona uitbraak in maart 2020 is publiek niet langer welkom in IJssportcentrum Stappegoor. Niet alleen een sportieve, maar ook een flinke financiële streep door de rekening. De club miste afgelopen ijshockeyjaargang voor 24 thuiswedstrijden in de (reguliere) competitie en de (maximaal) zes play-off duels tot en met een mogelijke divisiefinale inkomsten uit kaartverkoop en horeca tijdens wedstrijden.

Van Baast: ‘In tegenstelling tot het betaalde voetbal kan Trappers niet leunen op revenuen uit spelerstransfers en televisiegelden. Het goed verkopen van één speler kan daar het verschil betekenen tussen rode- of zwarte cijfers schrijven. Daarnaast hebben we geen eigendommen zoals bijvoorbeeld het stadion. We huren alles van de gemeente.

STEUNFONDS CORONA

Om een verantwoorde start van het nieuwe seizoen te kunnen maken heeft Trappers enige tijd geleden een verzoek aan het stadsbestuur gedaan te helpen totdat alles weer in een normaal vaarwater terecht is gekomen. ‘We hopen op een bijdrage uit het steunfonds corona van de gemeente’, vertelt de algemeen directeur. ‘Met deze lokale bijstand wil de stad gebouwen, stichtingen en clubs steunen die een bijzondere plaats in de geschiedenis van de stad hebben. Dit staat los van de verschillende regelingen die landelijk al bestaan.

Dat de snelste teamsport ter wereld in de genen van de Kruikenstadbewoners zit, is wel duidelijk volgens de algemeen directeur. ‘Trappers is een icoon van de stad. Een gevoel dat bindt: Tilburgers onder elkaar. Onder normale omstandigheden zitten hier wekelijks 2500 man op de tribunes. De stad ademt ijshockey. Al ruim 82 jaar.

17 MEI

Ondanks dat Trappers in de wachtkamer zit, is men achter de schermen net zo druk bezig als ieder eerder jaar waarin men in de Oberliga Nord actief was. ‘Stilstand is achteruitgang. We zijn en blijven ambitieus. Sportief willen we geen stap terug doen. Het kapitaal moet op het ijs staan. Net zoals afgelopen seizoen is de doelstelling om de Oberliga titel voor de vierde keer naar Tilburg te halen.

De gesprekken met vertegenwoordigers van de gemeente stemmen Van Baast hoopvol, maar hij waakt voor te veel optimisme. ‘We hebben een plan gepresenteerd waarbij we inzage hebben gegeven in onze financiële huishouding. Dat is goed ontvangen. Het eindoordeel is nu aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders. Op maandag 17 mei weten we meer.