Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 78

TUESDAY’S ROUND-UP

Niet Hannover Scorpions maar Selber Wölfe is de Oberliga kampioen 2020-2021. De ploeg uit Beieren, in 2016-2017 én 2018-2019 tegenstander van Tilburg Trappers in de play-offs, won zondagavond het allesbeslissende vijfde finaleduel met 2-4. Daarmee eindigde de bijzondere ijshockeyjaargang 2020-2021 voor de Oberliga Nord Meister in een grote deceptie.

In editie 78 van de Tuesday’s round-up aandacht voor het Oberliga kampioenschap van Selb, de contractverlengingen van Nick Miglio en Michel Ackers en een nieuw goalietrio am Pferdeturm.

SELB IST OBERLIGA MEISTER

Niet Hannover Scorpions maar Selber Wölfe is de Oberliga kampioen 2020-2021. De ploeg uit Beieren, in 2016-2017 én 2018-2019 tegenstander van Tilburg Trappers in de play-offs, won zondagavond het allesbeslissende vijfde finaleduel met 2-4. Daarmee eindigde de bijzondere ijshockeyjaargang 2020-2021 voor de Oberliga Nord Meister in een grote deceptie.

Na EHC Bayreuth (in 2016), Bad Tölz (2017), Deggendorfer SC (2018) en EV Landshut (in 2019) is Selb de volgende Oberliga Süd club die naar de DEL2 promoveert. De equipe onder leiding van Herbert Hohenberger mocht zondagmiddag over de gehele wedstrijd gezien ook de meeste aanspraak maken op de overwinning. Hoewel de thuisploeg via Christoph Koziol nog wel op voorsprong kwam, leidden de Wolven na veertig minuten met 1-3. Christoph Kabitzky bracht de spanning negen minuten voor tijd nog terug, maar een empty netter van Nick Miglio (94 tellen voor het einde) bezorgde de titel bij de ploeg uit de Porseleinstad.

MIGLIO BLIJFT EEN WOLF

Het contrast na afloop van de Oberliga finale was groot. Aan de ene kant de diepe teleurstelling, tranen en onbegrip aan Scorpions kant. Aan de andere zijde de dolle vreugde, blijdschap en stormachtige vrolijkheid in en rond de Selber kleedkamer. Terwijl de champagne nog rijkelijk vloeide, maar de promovendus bekend dat Nick Miglio in ieder geval de kleuren van Selb gaat verdedigen in de DEL2.

De Amerikaan uit San Antonio (Texas) was de absolute uitblinker in de postseason voor de Wolven. Hij tekende voor drie goals waaronder de game winning in game 4 in de vijf finale ontmoetingen. Daarmee zette de 29-jarige left winger zijn uitstekende vorm uit het reguliere seizoen voort. Volledig terecht werd Miglio, die een verleden heeft in Essen en Halle, verkozen tot MVP van de Oberliga Süd.

NIEUW INDIANS GOALIE TRIO

Waar andere ploegen nog driftig zoeken naar een (starting)goalie hebben ze er bij Hannover Indians maar liefst drie gevonden. Het vertrek van David Zabolotny en Lukas Schaffrath vangt men in de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen op met twee DEL2 backup goalies en een 17-jarige eigen kweek.

Vanuit Kaufbeuren versterkt Jan Dalgic de Indians gelederen. De 23-jarige Dalgic maakte de afgelopen twee seizoenen deel uit van de ESVK-selectie en speelde in totaal 36 wedstrijden voor de ploeg uit de Allgäu. Hij begon zijn carrière in het jeugdteam van de Kölner Haie en maakte deel uit van de nationale ploeg onder 18, 19 en 20.

David Miserotti-Böttcher verruilt Dresden voor Hannover. De 20-jarige was vorig seizoen tweede doelman van Dresdner Eislöwen. In 7 duels begon hij tussen de palen voor de DEL2-formatie. Miserotti-Böttcher werd geboren in Sterzing (Zuid-Tirol). De Duits-Italiaan kreeg zijn ijshockeyopleiding in Keulen.

Het trio wordt gecompleteerd door de 17-jarige Mitja Fiedrich. Hij zat vorig seizoen al bij de selectie en wist met zijn prestaties coach Lenny Soccio te overtuigen.

ACKERS NOG TWEE JAAR HERNE

In de vorige editie van de Tuesday’s round-up konden we melden dat Herner EV afscheid nam van negen spelers. Deze week volgt het bericht dat captain Michel Ackers juist nog twee seizoenen aan de groen-wit-rode formatie verbonden blijft. De 29-jarige verdediger barst van de ambitie: ‘Ik ben hier nu acht jaar. Twee keer misten we promotie op een haar. Het wordt tijd nu eens de hoofdprijs te pakken.

Ook coach Danny Albrecht is erg blij met de contractverlenging: ‘’Acki’ heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld als aanvoerder en ook als speler. Ik ben erg blij dat hij blijft en nog altijd de drive heeft om Herne beter te maken.