Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 76

TUESDAY’S ROUND-UP 76

Na drie kampioenschappen, een verloren finale en een door corona vervroegd afgebroken ijshockeyjaargang bereikte Tilburg Trappers voor het eerst sinds de overstap naar onze Oosterburen niet de eindstrijd van de play-offs. Herner EV maakte in twee duels een abrupt einde aan de aspiraties van de manschappen van coach Bo Subr.

In de zesenzeventigste editie van de Tuesday’s round-up aandacht voor de Tilburgse zere plek, de finale om het Oberliga Nord kampioenschap, een ijshockeysprookje in Selb en Mitch Bruijsten wordt een Wolf.

ZERE PLEK

Na drie kampioenschappen, een verloren finale en een door corona vervroegd afgebroken ijshockeyjaargang bereikte Tilburg Trappers voor het eerst sinds de overstap naar onze Oosterburen niet de eindstrijd van de play-offs. Herner EV maakte in twee duels een abrupt  einde aan de aspiraties van de manschappen van coach Bo Subr.

Een gebrek aan scorend vermogen zorgde ervoor dat de schaatsen van de geelblauwe brigade vervroegd het vet in konden. In de dubbele krachtmeting met Herne nam Trappers liefst 78 maal het doel van Bjorn Linda onder vuur. Enkel op de inzet van Raymond van der Schuit moest de 29-jarige sluitpost uit Oberhausen het antwoord schuldig blijven. ‘Als je slechts één keer scoort, roep je het onheil over jezelf af’, legde captain Mickey Bastings na de exit de vinger op de zere plek.

CLIMAX

De strijd om het Oberliga Nord kampioenschap gaat naar een climax en beantwoordt daarmee volledig aan de verwachtingen. In de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen trok Hannover Scorpions vrijdagavond aan het langste eind. Al was daar wel extra tijd en geluk voor nodig want drieenhalve minuut voor tijd spatte een penaltyshot van Nico Kolb (Herne) op de lat boven doelman Brett Jaeger uiteen. Na zeven minuten in overtime kogelde Victor Knaub het bevroren rubber achter Bjorn Linda voor de 3-2.

Twee etmalen later was de uitslag hetzelfde, maar de overwinnaar een andere, namelijk Herner EV. De gevierde man was Patrick Asselin.  De 33-jarige left winger uit het Canadese Peterborough (Ontario) is de man binnen de ploeg van coach Danny Albrecht waar aanvallend op gerekend wordt. 99 seconden voor het einde van de verlenging verschalkte Asselin zijn landgenoot Brett Jaeger.

IJSHOCKEYSPROOKJE IN SELB

Het kan verkeren in het (Oberliga) ijshockey. Vorig jaar eindigde Selber Wölfe als negende in de Oberliga Süd; nu gaat men vanaf aanstaande vrijdag de strijd aan met Hannover Scorpions of Herner EV om het algeheel Oberliga Meisterschaft en promotie naar DEL2. De ploeg uit de vermaarde porseleinstad rekende in de divisie eindstrijd in vier wedstrijden af met Regensburg Eisbären.

De uitblinker in het kwartet finalewedstrijden was Nick Miglio. De Amerikaan uit San Antonio (Texas) tekende voor twee game winning goals, even zoveel beslissende passes en acht strafminuten. Daarmee zette de 29-jarige left winger zijn uitstekende vorm uit het reguliere seizoen voort. Volledig terecht werd Miglio, die een verleden heeft in Essen en Halle, verkozen tot MVP van de Oberliga Süd.

MITCH BRUIJSTEN WORDT EEN WOLF

Nijmegen Wolves heeft de selectie voor komend BeNe Liga seizoen versterkt met Mitch Bruijsten. De 32-jarige Nijmegenaar droeg tot de ijshockeyjaargang 2019-2020 de kleuren van Tilburg Trappers. In dat seizoen werd hij topscorer van de ploeg van Bo Subr met 40 goals en 78 punten.

Bruijsten kwam in de zomer van 2015 over van UNIS Flyers Heerenveen. Met Trappers won hij driemaal achtereen de Oberliga Meisterschaft. Slechts in 8 van zijn 43 gespeelde wedstrijden kon de technicus geen punten overleggen. In de verkiezing tot beste speler in de Oberliga Nord 2019-2020 eindigde Mitch op de tweede plaats achter Dominik Lascheit van Hamburg Crocodiles. De 25-jarige aanvaller kreeg 143 stemmen. Dit was er 1 meer dan Bruijsten.