Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 75

TUESDAY’S ROUND-UP

Na de sweep tegen Erfurt wachtte in de halve finale voor Tilburg Trappers een oude bekende, namelijk Herner EV. ‘Bereikt Trappers voor de vijfde maal in zes jaar Oberliga Nord de eindstrijd of steekt Herne hier een stokje voor?’, was vorige week nog de vraag. Inmiddels kennen we het antwoord.

In deze editie van de Tuesday’s round-up aandacht voor de uitschakeling van de manschappen van coach Bo Subr in de play-offs, Schorpioenen of Krokodillen en veni, vidi, vici.

SEE YOU NEXT SEASON

Twee jaar geleden wenste Herne-coach Danny Albrecht voorafgaand aan de serie met Tilburg Trappers de tweestrijd niet te bombarderen tot een battle of the goalies (Ian Meierdres aan Tilburgse zijde en Björn Linda voor Herne). ‘Iedereen weet dat Linda een goede keeper is, maar Ian heeft gewonnen dus is hij de betere van de twee’, woog Kevin Bruijsten destijds de prestaties van beide keepers.

In de reprise van 2018-2019 waren de rollen omgedraaid. De 29-jarige sluitpost uit Oberhausen was geen schim van de doelman die in de 2 competitieduels die hij in actie kwam tegen Trappers liefst 12 maal de bevroren rubberen schijf uit het net mocht halen. Met spectaculaire reddingen (en soms ook wat geluk) dreef Linda de Tilburgse aanvallers tot wanhoop. Vrijdagavond moest hij enkel het antwoord schuldig blijven op een inzet van Raymond van der Schuit. Twee dagen later ranselde hij alle 41 schoten die op hem werden afgevuurd uit zijn doel.

SCHORPIOENEN OF KROKODILLEN?

Wie de opponent in de eindstrijd wordt voor Herne staat nog in de sterren geschreven. Hannover Scorpions en Hamburg Crocodiles binden vanavond om 20.00 uur in Mellendorf voor de derde maal in vijf etmalen de strijd met elkaar aan. In de eerste episode was het Hamburg-aanvaller Michal Bezouska die voor spanning zorgde. Eerst scoorde hij 53 seconden in de derde periode de 4-5 én zes seconden voor de eindsirene maakte hij gelijk en dwong hij een verlenging af waarin Scorpions-aanvaller Christoph Kabitzky de winnende voor zijn rekening nam.

In eigen huis herstelde Hamburg het evenwicht in de best-of-3. In de Hanzestad opende Mario Valery-Trabucco de score, maar de gastheren bogen dit om naar een 2-1 voorsprong bij de eerste thee. Patrick Schmid bracht in het middenstuk Hannover weer langszij. Nog geen drie minuten later stelde Viktor Östling Scorpions-goalie Brett Jaeger voor een voldongen feit: 3-2. Het bleek de gamewinner voor de formatie van Jacek Plachta.

VENI VIDI VICI

66 gespeelde wedstrijden inclusief de voorbereiding. Meer dan 40.000 reiskilometers. 15 play-off ontmoetingen in 40 dagen. 2015 kon de geschiedenisboeken in als het jaar waarin Trappers kwam, zag en overwon. Gisteren (19 april) was het op de kop af vijf jaar geleden dat het Tilburgs ijshockeywerk zijn eerste van drie opeenvolgende Oberliga Meisterschaften binnenhaalde.

In de komende weken kijken we met verschillende betrokkenen terug op deze bijzondere prestatie.