Terug naar Nieuws

Halve Finale Play-Offs: Herner EV vs. Tilburg Trappers (3-0)

TRAPPERS KNOKT TOT HET EINDE MAAR DAT BLIJKT NIET GENOEG IN HALVE FINALE TEGEN HERNER

Erop of eronder. Die uitdrukking was zondagmiddag ontegenzeggelijk van toepassing op Trappers. Na de met 1-4 verloren eerste halve finalewedstrijd in de best-of-three-serie tegen Herner EV moest er in Duitsland gewonnen worden om een beslissende derde wedstrijd af te dwingen. Dat lukte niet (3-0 verlies), waardoor Trappers naast een plek in de finale om het kampioenschap van de Oberliga Nord greep en het seizoen er dus op zit.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de coronapandemie. ‘Kämpfen bis zu ende, es liegt in euren Hände’: zo luidde de tekst op een van de door de Herner-fans opgehangen spandoeken, maar die boodschap (‘Vechten tot het einde, het ligt in jullie handen’) gold natuurlijk net zozeer voor Trappers. Dat begon geconcentreerd aan de wedstrijd en zag Max Hermens na ruim drie minuten al bijna scoren. Het schot eindigde echter op de paal achter de sterke Herner-goalie Björn Linda. Ook de thuisploeg liet zich niet onbetuigd in de aantrekkelijke beginfase maar Ian Meierdres hield zijn doel schoon bij de spaarzame Duitse counters.

BESTE KANSEN VOOR TRAPPERS

De beste kansen waren duidelijk voor Trappers, maar ook twee power play-situaties leverden de bezoekers geen doelpunt op. Een kleine twee minuten voor het eind van de eerste periode beleefde Trappers zelf nog wel een hachelijk moment maar bij een onoverzichtelijke situatie voor het doel kwam Meierdres als winnaar uit de strijd. Puckverlies zorgde er even later voor dat de Trappers-goalie nogmaals tot tweemaal toe reddend moest optreden. De laatste halve minuut speelde Trappers nog eens met een mannetje meer, maar de tussenstand bleef 0-0.

Trappers liep in de eerste periode tegen geen enkele straf op en stond ook de eerste 1,5 minuut van de tweede periode dus nog met een overtalsituatie meer op het ijs. Ook toen lukte het niet om Linda te verschalken al was Reno de Hondt er – vlak nadat Herner weer compleet was – dichtbij. Meteen daarna was er opnieuw een straf voor de thuisploeg, maar vervolgens moest ook Diego Hofland naar de strafbank zodat er van overtal geen sprake meer was. Daarna resteerden er nog twintig seconden powerplay voor Herner. Dat dacht te scoren maar rekende buiten Max Hermens die de Duitse treffer voorkwam al leek de puck wel over de lijn geweest.

HERNER KOMT STERK VOOR DE DAG IN PERIODE 2

Het bleek de opmaat naar een fase waarin de thuisploeg meer druk naar voren zette en het Trappers zo een stuk lastiger maakte dan in de eerste periode. Dat resulteerde in de 29e minuut in de openingstreffer van Herner die al een tijdje in de lucht hing. Het was Denis Fominych die de 1-0 voor zijn rekening nam. Ondanks een straf voor Jonne de Bonth dook Trappers daarna tot twee keer toe gevaarlijk op voor het doel van Herner maar tot een shorthanded goal kwam het niet.

Met nog zeven minuten te gaan tot de tweede pauze mocht Trappers het dan weer eens met een mannetje meer proberen. Dat duurde echter niet lang, want ook Max Hermens moest de strafbank op. Trappers overleefde vervolgens de kortstondige powerplay van Herner en had daarna nog vier minuten om in de tweede periode alsnog de zo gewenste gelijkmaker te forceren. Het waren echter de Duitsers die via een penaltyshot mochten aanleggen voor de 2-0 nadat de vrij op het doel afstormende Canadees Patrick Asselin onreglementair was gestuit door Giovanni Vogelaar. De uitblinkende Meierdres hield het hoofd echter koel en keerde de inzet. Vlak voor het einde van periode 2 kwam Herner-goalie Linda weer als winnaar uit de strijd zodat het voor Trappers in de laatste periode echt moest gaan gebeuren.

Bijna was de gelijkmaker een feit in de 42e minuut maar de puck ging na een van richting veranderd schot net naast het doel van Linda. Waar Trappers de kansen aaneen bleef rijgen, waren het de Duitsers die in de 45e minuut wel weer tot scoren kwamen. Een snelle uitval resulteerde in een treffer van Asselin: 2-0.

FOMENYCH BESLIST DE WEDSTRIJD: 3-0

Trappers stond daarmee voor de opdracht om minimaal drie keer te scoren om alsnog winnend van het ijs te stappen en zo een beslissingsduel in Tilburg af te dwingen. Omdat Trappers een speler te veel op het ijs had staan, kreeg Herner met nog 13,5 minuut te spelen de kans om via powerplay meteen de genadeklap uit te delen. Dat gebeurde niet, maar vlug daarna zaten De Bonth en tot overmaat van ramp ook Verkiel nog eens in de strafbank. Dat buitenkansje liet Herner EV zich niet ontnemen en via Fomenych besliste het de wedstrijd: 3-0.

Met nog 7,5 minuut op de klok tikte de tijd steeds verder weg in het voordeel van de thuisploeg. Bo Subr haalde Meierdres van het ijs om nog iets te forceren in de slotfase. Trappers probeerde het dus zeker nog wel maar de Duitse defensie en vooral goalie Linda lieten zich niet verschalken. Herner slaagde er echter ook niet in om een emptynet goal te scoren zodat het bij 3-0 bleef.

BASTINGS EN SUBR REAGEREN TELEURGESTELD: “ALS JE NIET SCOORT, KUN JE OOK NIET WINNEN”

Waar de vreugde bij de Duitsers logischerwijs groot was, stapte Trappers zwaar teleurgesteld de bus in. Aanvoerder Mickey Bastings verwoordde de teleurstelling als volgt: “Dit levert ons een flinke kater op. Tegen Herne was het probleem vooral dat we veel te weinig scoorden. Eén keertje in twee wedstrijden is natuurlijk nooit genoeg. En als je niet scoort, kun je ook niet winnen. We weten dat we het kunnen, maar het was het gewoon allemaal net niet. Bovendien moeten de credits zeker ook naar Herne want zij hebben het wel goed gedaan.”

Voor Bastings en zijn ploegmaten wordt het niet gemakkelijk om zich snel over de uitschakeling heen te zetten: “Dat komt omdat we ons doel niet hebben gehaald. Het is door corona een heel lastig seizoen geweest, maar dat het nu ineens is afgelopen voelt heel raar. We hebben er met zijn allen keihard voor gewerkt en veel tijd en energie in gestoken. We wilden kampioen worden en dat is helaas niet gelukt. Nu is het zaak om dit te verwerken en dan kan over een tijdje de blik weer op het nieuwe seizoen.

Ook coach Bo Subr maakte complimenten aan tegenstander Herner EV: “Zij speelden verdedigend zeer goed en straften onze fouten genadeloos af. Vandaag kregen we net zoals vrijdag weer veel goede kansen, maar die wisten we weer niet te benutten. Het is een lang seizoen geweest met vooral de afgelopen maand de nodige tegenslag door corona. Het momentum en de flow waren daardoor een beetje weg bij ons, maar dat mogen we niet als excuus aanvoeren. Ik ben gewoon heel trots op deze ploeg, maar nu hebben we onze meerdere moeten erkennen in Herner EV. We wensen hen dan ook veel succes in de finale tegen Crocodiles Hamburg of Hannover Scorpions.

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie