Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Herner EV vs. Tilburg Trappers (GAME 2 – Play-offs)

Trappers wil revanche en moet winnen in Herne

De dood of de gladiolen! Vandaag reist Trappers af naar Herne om zich te revancheren in de tweede wedstrijd van de halve finaleserie in de play-offs. Het team vertrekt om 12:25/12:30 uur vanaf Stappegoor. Vrijdag verloor Tilburg in eigen huis met 1-4 van de groen-wit-roden. Vandaag moet er dus gewonnen worden, anders is het einde seizoen voor Tilburg Trappers.

I’m pretty happy with the result, yeah…” zei de trotse coach Danny Albrecht over zijn team vrijdagavond. “Everybody was blocking shots, played it simple, scored at the right times: it was a deserved win. I’m proud of my guys!” De eerste twee goals werden door Patrick Asselin gemaakt. De andere twee waren op conto van Richard Mueller. En Björn Linda bleef ‘cool and collective’ en bewaakte succesvol het Herne-doel.

GOALS-AGAINST-AVERAGE

Björn Linda kwam eind november 2018 over uit Deggendorf. Zijn debuut maakte hij op vrijdag 30 november 2018 in Essen (6-1 verlies). De 29-jarige sluitpost uit Oberhausen kwam in het verleden uit op het hoogste niveau in Duitsland (Keulen en Düsseldorf). Zijn goals-against-average (GAA) bedroeg 3.40 tijdens het reguliere seizoen. Echter, in de twee duels die hij in actie kwam tegen Tilburg, bedroeg zijn GAA 8.18! Ian Meierdres had dit seizoen een GAA van 2.69. In de play-offs, na de dubbele confrontatie tegen Erfurt en de verloren wedstrijd van vrijdag, staat hij op 2.82.

GOEDE KANS IN HERNE

Dit is play-offs, dit zegt niks. Iedere wedstrijd staat op zich, dus zondag gaan we gewoon weer hard ertegenaan!” aldus Jordy van Oorschot in een interview met Brabants Dagblad. De 33-jarige verdediger werd samen met forward Max Hermens gevraagd naar hoe ze zich nu voorbereiden op de volgende wedstrijd. Hermens: “Hun hebben vrijdag een goede wedstrijd gespeeld, maar wij hebben een beter team. Zondag staan we er weer: ik denk dat we een goede kans maken in Herne!

BATTLE FOR EVERY INCH

Coach Bo Subr is ook overtuigd van het kunnen van Trappers, alleen de mindset moet óók goed zijn. “If we played the way we practiced the last couple of days, it would’ve been a whole different story,” zei de coach vrijdagavond. Dus vandaag is het ‘all about the mindset’: “We’ve got to be ready from the puck drop. Ready to go out and battle for every inch of the ice. We’ve got to speed it up, shoot pucks and get to the net.

UITSLAGEN

In de andere halve finale van de Oberliga Nord speelden vrijdagavond Hannover Scorpions tegen Crocodiles Hamburg. Zes seconden voor de zoemer maakten Crocodiles de stand gelijk en stond het 5-5. In de verlenging maakte Christoph Kabitzky voor Scorpions de winning goal. Vanmiddag vindt de return plaats in Hamburg. In Süd zijn ze al bezig aan de finale, die gaat tussen Eisbären Regensburg en Selber Wölfe. In de best-of-five serie staat het nu 0-1 voor Selb. De eerste wedstrijd werd middels shootouts gewonnen door de Wolven.

De wedstrijd begint vanmiddag om 17.00 uur en is live te volgen op Sprade TV.