Terug naar Nieuws

Halve Finale Play-Offs: Tilburg Trappers vs. Herner EV (1-4)

HERNER OP MATCHPOINT NA WINST IN TILBURG

Stand best-of-three: 0-1

 

De eerste klap is een daalder waard, Herner E.V. Dat moeten de spelers en staf van de club uit Herne na de wedstrijd in Tilburg hebben gedacht. Een uitgerust Herne die twee keer van Indians reglementair won, kwam gisterenavond geen enkele keer in gevaar en ging met 1-4 en een boost zelfvertrouwen van het ijs.

De ‘overgeslagen’ kwartfinale leek goed effect op Herne te hebben. Minder pijntjes vanwege het uitrusten, een extra lange voorbereiding met alleen maar trainingen, geen verre busreis in de kwartfinale. Het bleek een goede voorbereiding op het eerste duel in de halve finale in en tegen Tilburg.

NET NIET

In de eerste minuten van de halve finale golfde het spel op en neer en leek beide teams op een doelpuntloze eerste periode af te stevenen. Trappers schoot niet met scherp en wist de powerplays niet om te zetten tot goede shots on goal, laat staan keiharde doelpunten. Ook Danny Stempher hekelde vooral hoe de powerplays werden gespeeld. Bo Subr voegde daar nog aan toe “Our power play was not good today. We didn’t shoot enough”. Het zat er niet in.

Na dik een halve periode eindigde de puck na een slordige fout van Trappers bij de Canadees Ierse import, Patrick Asselin. Asselin strafte die slordigheid genadig af door de puck binnen te schieten. “We wisten dat het ging gebeuren, dat ze op onze fouten zouden spelen. Toch laten we het dan ook gebeuren” aldus de Tsjechische oefenmeester na de wedstrijd.

 DISALLOWED GOAL

Het lukte de Oberliga Nord Meister van vorig seizoen, dit seizoen vaker om de achterstand uit de eerste periode om te buigen naar een gelijke stand en de voorsprong. Even leek dat in de openingsfase van de tweede periode te gebeuren. Ties van Soest schoot de puck prima binnen, maar de ref floot op dat moment vanwege een overtreding die kort daarvoor, door Van Soest zelf werd gemaakt. Vervolgens lukte het Trappers om net iets beter in de wedstrijd te komen maar het was net niet.

Waar Herner vooral in de eerste periode rustig hun kansen afwachtte, deden ze dat in de tweede periode ook. Een goed uitgespeelde powerplay eindigde in de verdubbelaar. Wederom Asselin die de puck wist binnen te werken. Kort na de 0-2 werd er voor de tweede keer gepauzeerd en kon Subr nog een plan de campagne maken voor de laatste periode.

Coach Danny Albrecht gaf aan dat de sleutel tot de overwinning lag bij de gesloten defensie, een voortreffelijke Björn Linda én het geduld dat zijn team had. “Tilburg is al jaren een van de topploegen in de Oberliga. We mogen even genieten maar dan is het zaak te herstellen en zondag door te gaan op de weg die we vanavond na 59 minuten en 20 seconden afsloten

TEVERGEEFS

Ook de andere halve Canadees mocht in de derde periode twee goals achter zijn naam zetten. In de 42e en in de 50e minuut kwam de Duitse Canadees Richard Mueller tot scoren. Daarmee stond het 0-4 en werd Ian Meierdres naar de kant gehaald en mocht Ruud Leeuwesteijn zijn plaats innemen. In de laatste minuten werd ook Ruud weer naar de kant gehaald maar bleef de goal leeg. Dat resulteerde in de enige Tilburgse treffer. Deze kwam op naam van Raymond van der Schuit.

Achteraf waren zowel Bo Subr als de van een blessure teruggekeerde Danny Stempher niet tevreden met het spel van Trappers. Niemand voerde zijn taken uit, en ook het arbitrale kwartet had naast Trappers niet hun beste dag. “We hadden niet genoeg schoten met kwaliteit, het fysieke spel was niet goed, de communicatie was niet op orde en onze powerplay was dramatisch” aldus Stempher.

POSITIEF

Positief is in tijden van corona eigenlijk alleen maar negatief. Zowel de coach als Stempher kijken vooral positief naar aankomende zondag. De fouten van gisteren zijn bekend, ze weten hoe Herne speelt en ze weten dat ze zich voldoende kunnen opladen. Als ze morgen in Herne weten te winnen, wat dit seizoen al eerder lukte, kan Trappers het dinsdag in eigen huis gewoon afmaken.

Man of the Match
Noah Muller | Foto: Brigitte Jansen
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie