Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Herner EV (GAME 1 – Play-offs)

Trappers speelt halve finale play-offs wederom tegen Herner EV

Trappers heeft bewezen nog altijd over uitstekende bezems te beschikken. Na de clean sweep tegen Erfurt, is Tilburg een ronde verder in de play-offs van Oberliga Nord. Net als in 2019 speelt Trappers dit jaar de halve finale (best-of-three) tegen Herner EV.

“Play-offs? Halve finale? Tilburg? Daar was iets mee…” mijmert de Westdeutsche Allgemeine Zeitung. Inderdaad, in 2019 stonden beide teams al eerder tegenover elkaar, in de halve finale. Herne stond met 2-0 voor in de best-of-five. In game drie stond de HEV met 3-2 voor tot aan de 45ste minuut. Maar Trappers vocht terug en na goals van de voltallige Nijmegenlijn (Kevin Bruijsten, Mitch Bruijsten en Nardo Nagtzaam scoorden ieder een goal in de laatste vijftien minuten), besliste het duel in hun voordeel en won uiteindelijk de serie met 3-2 overwinningen.

OP ALLES VOORBEREID

Nadat Hannover Indians geveld werd door corona, werden de geplande wedstrijden in de kwartfinale van de play-offs tegen Herner EV, reglementair op 5-0 gezet in het voordeel van de groen-wit-roden: zonder dat er ook maar een puck voor gespeeld werd. Coach Danny Albrecht moest zijn trainingsschema dus een beetje aanpassen, nu hij een aantal extra ‘vrije’ dagen in te plannen had: “We hebben goed getraind, zijn op alles voorbereid en kijken uit naar de wedstrijden.” Alleen Colton Kehler ontbreekt bij Herne. De 23-jarige Canadees scheurde zijn kruisband begin maart en zal niet meer in actie komen dit seizoen.

PRODUCTIEF

Herner EV eindigde in de reguliere competitie op de vierde plaats. Het trio Marcus Marsall, Patrick Asselin en Nils Liesegang was met 175 punten (74 goals en 101 assists) de meest productieve lijn in het reguliere deel van deze ijshockeyjaargang. Bij Tilburg trekt, zonder twijfel, het trio Hofland, Stempher en Hermens de meeste aandacht. Met 159 punten dreven ze menig Oberliga Nord defensie tot pure wanhoop.

SLEUTEL TOT SUCCES

Sinds zijn intrede in de Oberliga kruisten Tilburg en Herne 26 keer de sticks met elkaar. Trappers won zeventien duels, men verloor er acht en één keer werd het gelijk (na penaltyshots zegevierde Herne). Het doelsaldo is 114-71 in het voordeel van de equipe uit de Kruikenstad. De kracht van de drievoudig Oberliga Meister, en de sleutel tot succes, schuilt ook dit seizoen weer in de breedte van de selectie, Maar liefst zeventien spelers vonden hun naam op het scoresheet in de drie krachtmetingen met Herne dit seizoen. Bij de tegenstander staat de teller op elf.

THIS IS POWER

De power van Trappers is goed te zien in de statistieken van de play-offs tot nu toe, die de Duitse site Gamepitch deze week deelde op haar Facebook: zo scoren de Tilburgers, samen met Rostock Piranhas, het hoogst in penalty-killing (honderd procent), staan ze ook bovenaan in geslaagde powerplays tot nu toe (vijftig procent), heeft Max Hermens tot nu toe de meeste punten verzameld (negen), maakte Diego Hofland de enige shorthanded goal in de kwartfinales en staat Ian Meierdres, met een goals-against-average van 2.00, samen met Kai Kristian van Crocodiles Hamburg, als best presterende goalie genoteerd.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen op Sprade TV. Voor seizoenkaarthouders en sponsoren van Tilburg Trappers zal de stream gratis aangeboden worden op Sprade.