Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 73

TUESDAY’S ROUND-UP

9 april 2021…De datum van de start van de play-offs in de Oberliga Nord. Meer dan voorheen staat die vrijdag rood omcirkeld in de agenda’s van iedereen die Tilburg Trappers een warm hart toedraagt.

In deze editie van de Tuesday’s round-up zetten we in aanloop naar de play-offs een aantal zaken op een rij waaronder het play-off format, Trappers wél, Halle, Diez en Krefeld niet en Erfurt waarschijnlijk eerste opponent voor de manschappen van coach Bo Subr.

PLAY-OFF FORMAT

Om het risico op verdere coronabesmettingen zoveel mogelijk te voorkomen, ontmoeten de teams uit de Oberliga Nord en Süd elkaar niet eerder dan in de grote finale. Binnen hun eigen divisie bepalen de teams wie zich Oberliga Nord- en Oberliga Süd Meister mag noemen. In de overall eindstrijd spelen de twee kampioenen om het Oberliga Meisterschaft én promotie naar DEL2.

Naast de andere opzet heeft de Duitse IJshockeybond (DEB) ook besloten dat alleen ploegen die aan alle voorwaarden voor promotie naar DEL2 (‘aufstiegsberechtigte Teams’) voeldoen, mogen deelnemen aan het sluitstuk van deze bijzondere Oberliga jaargang. Tilburg Trappers kan, zoals bekend, niet de stap omhoog naar DEL2 maken en is dus uitgesloten van deelname aan de grote finale.

TRAPPERS WÉL

Alles is er bij Tilburg Trappers, dat afgelopen weken gebukt ging onder behoorlijk veel positieve coronatests, op gericht geweest vrijdagavond in eigen huis aan de play-offs te kunnen beginnen. ‘We hebben zeer nadrukkelijk gekeken wat er nodig is om over vier dagen met het toetje van het seizoen te kunnen starten. Daarom hebben we twee weken lang alle groepsactiviteiten geschrapt.

Ruud van Baast, algemeen directeur van de drievoudig Oberliga Meister vervolgt: ‘Iedereen die maandag negatief getest is, kan vanavond met de groep het ijs op. We trainen deze week sowieso nog dinsdag, woensdag en donderdag. Met de fitheid is het dus wel in orde.

HALLE, DIEZ EN KREFELD NIET

Virus zerstört Aufstiegsträume’, kopte die Mitteldeutsche Zeitung afgelopen vrijdagochtend. Een week voor het begin van het mooiste en spannendste deel van het ijshockeyseizoen is het over en uit voor Saale Bulls Halle. De reden: zeven spelers testten een dag eerder positief op de besmettelijke longziekte. Ondanks dat iedereen klachtenvrij was, legde het Gesundheitsamt uit Halle een quarantianeperiode van twee weken op.

Het is zeer triest, maar we zullen niet de laatste zijn’, liet Kai Schmitz, aanvoerder van de Stieren in een eerste reactie weten. De ploeg van coach Ryan Foster stak in een bloedvorm want men won de laatste tien duels. Ook Diez-Limburg en Krefeld zijn uitgesloten van deelname aan de postseason als gevolg van positieve coronatests.

ERFURT IN EERSTE RONDE?

Het waarschijnlijk eerste obstakel voor Tilburg Trappers in de jacht op de vierde Oberliga Nord Meisterschaft is Black Dragons Erfurt. De Zwarte Draken meten woensdagavond (aanvang 20.00 uur) in de eigen Kartoffelhalle hun krachten met Hammer Eisbären. Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen bedroeg liefst 37 punten. Erfurt won 3 van de 4 onderlinge ontmoetingen tijdens het reguliere seizoen.

Toch kende de nummer acht in de Oberliga Nord  een grillig seizoen. Uit de eerste elf speeldagen peurde Erfurt slechts 15 punten. Na de jaarwisseling ging het met 46 punten (uit 29 duels) een stuk beter met de equipe van coach Raphael Joly. Al was het slot van het reguliere seizoen (slechts 2 overwinningen in de laatste 10 ontmoetingen) duidelijk niet naar wens van de Nederlands-Canadese oefenmeester.