Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. TecArt Black Dragons (GAME 1 – Play-offs)

Trappers start play-offs met best-of-3 tegen Black Dragons

Let’s get ready to ruuuuuumble!! Na twee weken gedwongen rust, staan de mannen van Tilburg Trappers te popelen om weer het ijs op te stormen. Vanavond beginnen de play-offs van ijshockeyseizoen 2020-2021: Trappers strijdt om de titel Oberliga Nord Meister en trapt de kwartfinales af tegen de nummer acht (van het reguliere seizoen): TecArt Black Dragons uit Erfurt.

Dit jaar is alles een beetje anders, zo ook de play-offs. In plaats van een best-of-five, spelen de teams in de Oberliga Nord nu een best-of-three, en alleen tegen de clubs uit de Nord-divisie. Pas in de finalereeks treffen Nord en Süd elkaar, en dan alleen de teams die in aanmerking komen voor promotie naar DEL2. Omdat dat laatste ook dit seizoen nog niet ‘im Frage’ is voor Trappers, is de titel Oberliga Nord Meister dit seizoen het hoogst haalbare voor de Tilburgse club. Dat maakt de strijdlust er echter geen greintje minder om!

GRILLIG SEIZOEN

Vanavond beginnen de kwartfinales voor Trappers dus in eigen huis met het eerste duel tegen Black Dragons. De nummer acht in de Oberliga Nord kende een grillig seizoen. Uit de eerste elf speeldagen peurde Erfurt slechts vijftien punten. Na de jaarwisseling ging het met 46 punten (uit 29 duels) een stuk beter met de equipe van coach Raphael Joly. Al was het slot van het reguliere seizoen (slechts twee overwinningen in de laatste tien ontmoetingen) duidelijk niet naar wens van de Nederlands-Canadese oefenmeester. Afgelopen woensdag won Erfurt dan weer overtuigend in de pre-play-offwedstrijd met 6-1 tegen Hammer Eisbären.

RESUMÉ

Even resumé: Trappers en Dragons speelden dit seizoen vier keer eerder tegen elkaar. Twee keer gewonnen en twee keer verloren (waarvan één keer in overtime). Het eerste duel: makkelijk. Het tweede duel: aan elkaar gewaagd. In game drie ging het er hard aan toe en werden er veel straffen uitgedeeld; Trappers verloor na verlenging. Het laatste duel had Tilburg z’n zaakjes weer op orde en werd er attractief ijshockey gespeeld mét resultaat: winst in Tilburg.

FIT & READY TO GO

Na twee weken gedwongen rust na diverse positieve Coronatesten, is Trappers klaar voor play-offs. Door de individuele trainingsprogramma’s die de spelers thuis hebben kunnen afwerken, en de trainingen die deze week weer hervat zijn, is het team fit en ready to go. Black Dragons heeft juist een druk speelprogramma achter de rug waarbij ze zo ongeveer om de dag een wedstrijd moesten spelen de afgelopen weken. Coach Raphael Joly zei eerder in de competitie al dat Tilburg een lastige tegenstander is voor zijn team, maar afgelopen week zei hij in de Duitse media de confrontatie positief in te zien: “Als we fysiek, gedisciplineerd en met de juiste teamspirit spelen, maken we zeker een kans!

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen op Sprade TV. Voor seizoenkaarthouders en sponsoren van Tilburg Trappers zal de stream gratis aangeboden worden op Sprade.