Terug naar Nieuws

DIEGO HOFLAND VELT ERFURT: 7-1

¼ Finale Play-Offs: TILBURG TRAPPERS VS TECART BLACK DRAGONS (7-1)

Stand best of three: 1-0

Aan de hand van Diego Hofland won Tilburg Trappers de eerste krachtmeting met TecArt Black Dragons in de eerste ronde van de play-offs met 7-1. Het hele circus verhuist nu naar Thüringen waar zondagmiddag (aanvang 17.00 uur) de tweede ontmoeting geprogrammeerd staat.

Hij kon zo door voor een bokser. De klok wees nog geen zes minuten aan toen Reno de Hondt onfortuinlijk, maar zeer hard in botsing kwam met Reto Schüpping. ‘Ik zag hem niet komen. Ik weet zelfs niet eens wie het was. Ik wilde wel verder spelen, maar de dokter stak hier na twee periodes een stokje voor.’ Of hij zondag acte de présence geeft in de Kartoffelhalle wist hij nog niet. ‘Uiteraard hoop ik van wel, maar het hangt ervan af hoe ik me (over)morgen voel.

MOEIZAME START

Alles was er bij Tilburg Trappers, dat afgelopen weken gebukt ging onder behoorlijk veel positieve coronatests, op gericht geweest vrijdagavond in eigen huis aan de play-offs te kunnen beginnen. Alle groepsactiviteiten werden voor 14 dagen geschrapt om zo de besmettingsaanval in de kiem te smoren. De opzet van de drievoudig Oberliga Meister slaagde want om acht uur won Mickey Bastings de openingsface-off van Felix Schümann.

Toch kende de geelblauwe brigade een moeizame start in een surrealistisch play-off decor. De combinaties liepen niet, onzuiverheid had de overhand en er was een gebrek aan scherpte in de afronding. En dus deed de nummer 8 uit het reguliere seizoen (27 punten minder dan Trappers) nauwelijks onder voor de manschappen van coach Bo Subr. Sterker nog: de Zwarte Draken mochten zelfs met een voorsprong naar de thee. Arnoldas Bosas profiteerde na 13 minuten van een onachtzaamheid in de Tilburgse defensie en verraste Ian Meierdres met een polsschot onder de linkerarm: 0-1.

ORDE OP ZAKEN

Het begin van het tweede bedrijf was een herhaling van zetten. De thuisploeg probeerde het wel, maar Black Dragons-goalie Konstantin Kessler gaf geen krimp. De 24-jarige sluitpost kwam deze zomer vanuit Sonthofen naar Erfurt. Hij deed het zo goed dat hij afgelopen week zijn contract met een jaar verlengde.

Hét breekpunt in het duel was volgens Raphael Joly de drie Tilburgse goals (Hofland (2x) en Jordy Verkiel) in iets meer dan zes minuten in de tweede periode. ‘In play-offs it’s all about doing the little things right. We played (really) well till the 30 minute-mark. That’s not enough against a good team like Tilburg. Individual mistakes cost us three goals and the game.’

SCHORSING

Waar Trappers normaal gesproken tijdens het reguliere seizoen de voet van het gas pleegde te halen, bleef het ook in het vervolg gretig en geconcentreerd jagen op meer goals. Met nog eens vier treffers (Wouter Sars, Diego Hofland (short-handed, na zijn eerdere powerplay- en equal strength goal), Giovanni Vogelaar (powerplay) en Raymond van der Schuit) in het slotstuk maakten de Tilburgers er voor hun fans thuis achter de laptop een waar doelpuntenfestijn van.

Enig smetje op de vliegende start van Tilburg was de schorsing die Jonne de Bonth halverwege de derde periode opliep. Een harde, maar late hit op Erfurt defenseman Justus Böttner betekende een vroegtijdig einde van het eerste duel in de best-of-3 serie voor Trappers nummer 26. ‘Dat is een lelijke streep door de rekening’, sprak Max Hermens na afloop. ‘Zeker omdat we maar moeten afwachten hoe het met Reno gaat. En dan missen we ook Danny (Stempher) en Bartek (Bison) nog.

NOVITEIT

De hernieuwde kennismaking met play-off ijshockey na de gedwongen coronapauze was de technicus prima bevallen. Vooral de manier waarop zijn ploeg de proeve van bekwaamheid aflegde, maakte de aanvaller tot een tevreden man. ‘We hebben er vertrouwen in. Het wordt niet gemakkelijk, eerder een slijtageslag. Het is zaak goed te herstellen en deze lijn zondagmiddag daar door te trekken.

Waar Trappers vaste klant is in de Oberliga play-offs was dit voor de bezoekers haast een noviteit. Zeventien jaar geleden plaatste de Zwarte Draken zich voor de laatste keer voor het toetje van het ijshockeyseizoen. Ondanks de oorwassing gaf Erfurt-coach Raphael Joly direct een waarschuwing af voor het verdere verloop van de serie. ‘We lost the first battle but not the war. The result doesn’t reflect the game. We need to be better on Sunday and we will!

Man of the Match
Diego Hofland | Foto Brigitte Jansen
Samenvatting en persconferentie
Wedstrijdsheet