Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. TecArt Black Dragons (GAME 2 – Play-offs)

Game 2 in kwartfinale play-offs: one more win to go!

Dat is wat coach Bo Subr zei afgelopen vrijdag: “One more win to go!” Trappers speelt vanmiddag de tweede van de best-of-three in deze play-offs kwartfinale tegen Black Dragons. Als de Tilburgers vandaag winnen in Erfurt zijn ze door naar de volgende ronde.

Het is tot nu toe een leuke wedstrijd, al is het natuurlijk niet het begin zoals we dat graag hadden gezien,” zei captain Mickey Bastings na P1 toen Trappers nog met 0-1 achterstond. In de overige twee periodes revancheerde de thuisploeg zich echter en werd het uiteindelijk 7-1.

SATISFACTION

I’m pretty satisfied the way it went,” concludeerde Subr na de wedstrijd. “It took us a while to get into the rhythm, but in the end, we played a pretty good game. They lost their focus once it was 4-1 and they tried to proof their toughness, which wasn’t that smart. In the play-offs it doesn’t matter if you win by one or six, I think at that point that was the way they looked at it. It opened up some things and we were able to capitalize. Hopefully we’ll recuperate well and play well one Sunday.

TANK LEEG, ZWARE BENEN EN EEN BLOEDNEUS

In de Duitse media wordt vooral de openingsgoal door Arnoldas Bosas geroemd en herhaald hoe moe de ploeg moet zijn na 27 wedstrijden in twee maanden tijd. “Tank leeg, zware benen en een bloedneus,” schrijft de Thüringer Allgemeine over de wedstrijd van vrijdag. “We lost the first battle, but not the war,” waarschuwt Dragonscoach Raphael Joly: “We’ll bounce back on Sunday.” Oftewel, vanmiddag maken de Zwarte Draken zich op voor ‘Revanche in der Kartoffelhalle!’.

KONSTANTIN KESSLER

Helaas voor Erfurt zal topscorer Kyle Beach niet meer in actie komen dit seizoen vanwege een blessure. Arnoldas Bosas en ‘Bumm-Bumm-Beck’ (Viktor Beck) zijn daarna de meest succesvolle spelers van Erfurt. Konstantin Kessler was en is (zijn naam zegt het al) de constante en ijzersterke factor in de goal voor Black Dragons. Ook afgelopen vrijdag was hij in de eerste helft van de wedstrijd moeilijk te overwinnen. “De man in de goal zijn is een kwestie van sterke geest, ongeacht welke sport dan ook. Het kost tijd en ervaring, zelfs slechte zoals ik vorig jaar geleerd heb, om continue de juiste mindset te ontwikkelen en te behouden,” aldus de 24-jarige goalie.

UITSLAGEN PLAY-OFFS ROUND 1

In de overige Oberliga Nord play-offs kwartfinales won Hannover Scorpions met 5-3 van Rostock Piranhas en zegevierde Crocodiles Hamburg met 3-1 op Icefighters Leipzig. De wedstrijd Herner EV-Hannover Indians kon niet doorgaan vanwege een positieve Coronatest bij Indians, waardoor de uitslag reglementair op 5-0 in het voordeel van Herne werd vastgelegd.

De wedstrijd begint vanmiddag om 17.00 uur en is live te volgen op Sprade TV.