Terug naar Nieuws

¼ Finale Play-Offs:  TECART BLACK DRAGONS VS TILBURG TRAPPERS (3-4 OT)

TRAPPERS NAAR VOLGENDE RONDE PLAYOFFS NA ZWARE STRIJD IN ERFURT

Stand best of three: 2-0

Tilburg Trappers staat in de halve finale van de playoffs. De ploeg verdient dat plekje na een zwaarbevochte zege tegen TecArt Black Dragons uit Erfurt. Dit duel was vooraf gezien een pittige opgave. Ja natuurlijk, Trappers won twee dagen eerder met 7-1 maar dat telt in de playoffs niet. Dan staat iedere wedstrijd op zich. Bovendien mist Trappers zondag in Erfurt een aantal belangrijke spelers: vier geblesseerden (Danny Stempher, Bartek Bison, Kevin Bruijsten en Reno de Hondt) en de geschorte Jonne de Bonth.

Toch is het begin van de wedstrijd voor Trappers. Binnen zes minuten is er twee keer een power play voor de Tilburgers, maar in die vier minuten worden ze niet echt gevaarlijk. Dat is, tot dertien seconden voor het einde van de twee overtalsituatie. Vanachter de goal weet Max Hermens de puck binnen te frommelen.

Het lijkt al aan het begin (weer) een wedstrijd met aardig wat straffen te worden. Na acht minuten is het een speler van Trappers die moet zitten (Delaney Hessels voor tripping) en niet veel later komt TecArt Black Dragons zelfs even 5 on 3 te staan als Diego Hofland ook naar de strafbank wordt gestuurd (ook voor tripping). De thuisploeg neemt de goal van Ian Meierdres flink onder vuur maar de Tilburgse goalie houdt zijn goal schoon.

BUIS

Dat doet hij ook als later in de eerste periode Ties van Soest en Noah Muller (beiden voor hooking) moeten zitten. Diego Hofland krijgt vlak voor het einde van de periode nog een kans op een short handed goal maar de puck ketst er via een buis weer uit.

Na een goede vier minuten spelen in de tweede periode komt Erfurt gelijk. Dat zit er al een tijdje aan te komen. Zeker vanaf het begin van de periode staat Trappers onder druk, telkens weet Meierdres te redden maar op de granaatslag van Sean-Alexander Fischer heeft hij geen antwoord.

TIKKIE TERUG

Bijna komt Trappers gelukkig op voorsprong als een ‘tikkie terug’ achterin bij Erfurt maar net goed gaat voor de thuisploeg. De puck ketst op de paal en goalie Konstantin Kessler weet zijn handschoen er net op tijd weer op te leggen.

Een paar minuten later is er toch de voorsprong voor Trappers als Max Hermens op volle snelheid richting het Erfurtse doel gaat, om zijn tegenstander draait, de puck door de benen van Kessler speelt en Raymond van der Schut kan simpel binnen schuiven.

Toch gaat Trappers niet met een voorsprong de derde periode in. Want in ijshockey kan er in acht minuten veel gebeuren. Eerst maakt Viktor Beck gelijk, dan scoort Diego Hofland in een power play (Fischer voor tripping) de 2-3 en elf seconden voor het einde van de periode knalt Arnoldas Bosas de 3-3 binnen.

GOED WEG

Trappers komt in de derde periode een paar keer heel goed weg. Erfurt bouwt en probeert maar komt niet voorbij Meierdres. En zelfs als Erfurt de puck een keer voorbij Meierdres krijgt, is er nog geen voorsprong voor de thuisploeg.

Bijvoorbeeld negen minuten voor tijd. Tot twee keer toe schieten spelers van Erfurt op de goal van Meierdres. Bij het tweede schot buitelen twee Tilburgers half over elkaar heen en weten de puck uit de goal te houden.

VIZIER

Niet dat het alleen maar Erfurt is dat aanvalt, zeker niet. Trappers heeft dan al verschillende mogelijkheden gehad om op voorsprong te komen maar het vizier staat steeds net niet op scherp.

Hofland is, na een snelle uitbraak met Hermens, dichtbij Tilburgs vierde maar de Erfurtse goalie pakt zijn inzet. De twee proberen het een paar minuten later weer en opnieuw staat Kessler in de weg.

Geen goals dus moet overtime bepalen of Trappers naar de volgende ronde van de playoffs gaat of dat er een beslissend duel in Tilburg komt. Trappers laat er geen twijfel over bestaan; zestien seconden in overtime gaat Raymond van der Schuit ervan tussen en schuift hij de Tilburgers naar de volgende ronde.

Coach Bo Subr is na afloop opgelucht want hij weet dat het ook zomaar op een derde wedstrijd had kunnen aankomen. “Het was een goede wedstrijd. Beide teams streden volop. Ik ben echt blij dat we het hebben afgemaakt. Nu hebben we een dag vrij en gaan we ons daarna voorbereiden op de wedstrijd van vrijdag.” Trappers speelt dan de eerste wedstrijd in de halve finale tegen Herner EV.