Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 72

TUESDAY’S ROUND-UP

Vanwege de positieve tests gaan de laatste competitieduels (thuis tegen Herne en uit bij Hannover Indians), die aankomend paasweekeinde gespeeld zouden worden niet door. De start van de play-offs (vrijdag 9 april) komt voorlopig nog niet in gevaar.

In deze editie van de Tuesday’s round-up aandacht voor de grootschalige corona-uitbraak in Tilburg, de herinneringen van Bob Teunissen en Cees Oerlemans aan de vorige week overleden Alex Andjelic en de kwartfinales van de play-offs in de Oberliga Süd.

UITBRAAK IN TILBURG

Voor Tilburg Trappers is het zesde reguliere Oberliga seizoen ten einde. Reden voor het vroegtijdige einde is de grootschalige corona-uitbraak in IJssportcentrum Stappegoor. Wat enkele weken geleden begon met twee positieve gevallen groeide uit tot fors meer besmettingen afgelopen vrijdag. Algemeen directeur Ruud van Baast lacht als een boer met kiespijn wanneer hem gevraagd wordt naar een reactie: ‘Elk nadeel heeft zijn voordeel, zei Johan Cruijff ooit. Dat geldt nu ook. Liever nu dan over 2 weken want dan kan er een streep door de play-offs.

Vanwege de positieve tests gaan de laatste competitieduels (thuis tegen Herne en uit bij Hannover Indians), die aankomend paasweekeinde gespeeld zouden worden niet door. De start van de play-offs (vrijdag 9 april) komt voorlopig nog niet in gevaar. Wie daarin de eerste tegenstrever voor de ploeg van coach Bo Subr wordt, is nog altijd onduidelijk.

BOB & ALEX

Voor praktisch elke tegenstander had Alex Andjelic wel een masterplan klaar. Echter, in zijn slechtst denkbare opponent (COVID-19) moest de 80-jarige Servier zijn meerdere erkennen. ‘Onze paden hebben zich wel een aantal keer gekruist’, vertelt Bob Teunissen. ‘In de jeugd bij Nijmegen uiteraard. Een paar keer bij Nederlands team en later in Tilburg kwam ik hem weer tegen. Een ijshockeydier pur sang waarvan ik altijd gedacht heb dat hij in het harnas (op het ijs) zou sterven.

De sympathieke oud-center, die met zes landstitels, vier nationale bekers, drie Ron Bertelingschalen, 101 interlands en een Frans Henrichs Bokaal in 2015 afscheid nam van het ijshockey vervolgt. ‘In de D’tjes reed ik een half jaar met Alex mee naar de oude ijsbaan in Nijmegen. Als jong menneke zat ik ineens bij meneer Andjelic in de auto. Ik wist soms echt niet wat ik moest zeggen dus dat leverde wel eens ongemakkelijke stiltes op. Uiteindelijk ging het vrijwel altijd over ijshockey. En wat hij daarover zei, sneed altijd hout.

Verder herinnert Bob zich vooral zijn geweldige one-liners. ‘Bij Nijmegen had je een speler, die behoorlijk groot geschapen was. Dan kwam Alex de kleedkamer binnen met de woorden ‘godverdomme, wat een lange loel. Jammer dat er een nog grotere loel aan vastzit.

CEES & ALEX

Zijn overlijden is me niet in de koude kleren gaan zitten’, begint Cees Oerlemans zijn verhaal over Andjelic. ‘Mijn hoogtepunt als speler met hem was in 1988, het U-20 WK in Sapporo (Japan). Achter Noorwegen werden we tweede in de B-poule. Later heb ik hem nog twee keer naar Tilburg gehaald om onze jeugdopleiding te optimaliseren. Want als Alex iets goed kon, was het wel werken met jonge talenten. Dat had hij in Nijmegen uitdrukkelijk bewezen.

Verder herinnert Cees zich vooral de passie van Andje bij het beruchte ‘klok-incident’ op 18 maart 2008. In het derde finaleduel tussen Tilburg en Heerenveen maakte Dave Bonk vier seconden nadat de eerste periode verstreken was 1-0. Door het lawaai in de hal hadden de scheidsrechters de zoemer niet gehoord en keurde men het doelpunt goed. Trappers zegevierde met 5-3 en werd die dag kampioen van Nederland. Na afloop heb ik hem tegen moeten houden want anders was hij de referee aangevlogen.’

Net als Bob moet ook Cees lachen om het taalgebruik en het accent van de excentrieke Servier. ‘Hij leidde een training waarbij mijn zoon Stijn een rondje moest schaatsen. Alex nam de tijd met de stopwatch op. Ineens hoorde ik hem over het ijs gillen: ‘Stijn, bij jou heb ik geen stopwatch maar een kalender nodig…hahaha.

KWARTFINALES OBERLIGA SÜD

De kwartfinales in de Oberliga Süd verlopen, met uitzondering van de best-of-5 serie tussen Regensburg Eisbären en Memmingen Indians, geheel volgens plan.  Selber Wölfe (nummer 2 uit het reguliere seizoen) rekende in drie duels af met Lindau Islanders. Het trio Brad Snetsinger, Nick Miglio en Steven Deeg verzamelde 4 goals en 15 punten.

Ook de tweestrijd tussen Starbulls Rosenheim en EC Peiting was in drie ontmoetingen beslist. Een geweldige Kyle Gibbons (2 goals en 2 assists in Game 3, waarvan het winnende doelpunt in de verlenging) maakte hoogstpersoonlijk een einde aan het seizoen van de ploeg van oud-Trapper Nardo Nagtzaam.

Door de clean sweep van Höchstadt Alligators tegen SC Riessersee sneuvelde de tweede van vijf potentiele DEL2 kandidaten (Deggendorf was de andere. De verliezend finalist uit het seizoen 2017-2018 werd als gevolg van een corona-uitbraak uitgesloten van (verdere) deelname aan de play-offs). Uitblinker bij Höchstadt was Anton Seewald. De 24-jarige Russische Duitser was goed voor 2 doelpunten en 11 punten.

Lars Grözinger zorgde na zestien minuten en 28 seconden in overtime voor de eerste zege van Memmingen Indians deze postseason. De nummer negen uit het reguliere seizoen mag daarom vanavond aantreden voor de vierde ontmoetingen met Regensburg. De Eisbären hopen op een reprise van Game 2 uit de best-of-5 serie tussen beide ploegen. De ploeg van coach Max Kaltenhauser won die wedstrijden eenvoudig met 2-5.