Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 66

TUESDAY’S ROUND-UP

IJshockey en statistieken horen bij elkaar. Ze zijn net zo onafscheidelijk als Jip en Janneke, Bobbie en Kuifje, Sjors en Sjimmie en niet te vergeten Suske en Wiske. Coaches maken er beslissingen op, journalisten gebruiken ze in hun verslagen en ook spelers hechten er waarde aan.

In deze editie van de Tuesday’s round-up aandacht voor de langste pointstreak in de Oberliga Nord, de best presterende Oberliga Nord Mannschaft in januari, there’s no place like home en bye bye quarantine.

LANGSTE POINT STREAK

Aan het begin van de zesenzestigste editie van de Tuesday’s round-up testen we de kennis van de lezers van deze rubriek. Wie heeft op dit moment de langste point streak in de Oberliga Nord? Dominik Lascheit. De aanvaller van Hamburg Crocodiles werd in de door corona onderbroken ijshockeyjaargang door de coaches en sportieve leiders in de Oberliga en vertegenwoordigers van het Duitse Eishockey News over het hele seizoen het best beoordeeld. .

In de laatste zestien duels zag Crocodiles’ nummer 26 zijn naam op het scoresheet terug. In deze periode verzamelde Lascheit 10 goals en 37 punten. Naast Lascheit herbergt de top-10 van de overall topscorerslijst nog twee ploeggenoten (Thomas Zuravlev en Patrick Saggau) en drie Hannover Scorpions (lijstaanvoerder Patrick Schmid, Robert Peleikis en Tomi Wilenius).

De hoogst geklasseerde niet-Schorpioen of Krokodil is Cheyne Matheson van EG Diez-Limburg. De 29-jarige center speelde in het verleden drie seizoenen voor Liege Bulldogs in de BeNe League. Na 24 wedstrijden staat de teller op 23 goals en 16 assists. Adrian Grygiel van Krefelder EV 81 kan hetzelfde puntentotaal overleggen. Diego Hofland is de enige Trapper in het schuttersgilde met 38 punten, terwijl Kyle Helms (Saale Bulls Halle) de top vol maakt.

STERKST IN JANUARI

Met 25 overwinningen en slechts drie nederlagen is Hannover Scorpions de terechte koploper in de Oberliga Nord. De ploeg uit de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen was statistisch gezien dan ook niet geheel verrassend de sterkste equipe in de afgelopen kalendermaand. 23 punten peurde de lijstaanvoerder uit de 10 gespeelde duels in januari (gemiddeld 2,3 punten per wedstrijd (PPW)).

Saale Bulls Halle volgt de Schorpioenen met 2,18 PPW op de voet. Tilburg Trappers completeert het podium. De manschappen van coach Bo Subr wonnen 7 maal (waarvan één keer na verlenging) en dolven drie keer het onderspit (waarvan ook eenmaal in overtime). Dit komt neer op 21 punten uit 10 ontmoetingen (2,1 PPW). Hammer Eisbären, komende vrijdag de opponent van Trappers, kwam niet verder dan 5 punten uit 13 krachtmetingen in januari (0,38 PPW).

THERE’S NO PLACE LIKE HOME

‘De ranglijst liegt niet’, is een gevleugelde uitspraak van HYS The Hague coach Chris Eimers. Tilburg Trappers aanvaller Reno de Hondt onderschrijft de zienswijze van de geboren Groninger. ‘Die tweede plek is niet onverdiend. Vooral wanneer je terugdenkt aan ons problematisch begin van deze ijshockeyjaargang (negen uitbeurten in de eerste tien duels). Het is zaak dat we ‘Trappers hockey’ blijven spelen en niet mee gaan in de spelopvatting van onze tegenstander. Daar ligt de sleutel tot succes. Wanneer we dat doen, horen we zonder twijfel tot de top-3 in de competitie.’

Trappers is 8-3-1 (winst-verlies-gelijk) in zijn twaalf thuiswedstrijden. Hannover Scorpions, Saale Bulls Halle en Hannover Indians wisten de regerend Oberliga Meister op de knieën te krijgen. Overigens vond het thuisduel tegen de ploeg van coach Lenny Soccio niet in de Kruikenstad, maar am Pferdeturm plaats. Tilburg scoorde 60 maal in deze thuisbeurten en incasseerde 35 tegengoals.

BYE BYE QUARANTAINE

Zondagmiddag was het de beurt aan Brett Bulmer die zijn ploeg in de eerste krachtmeting na de corona quarantaine bij de hand nam. De Canadees uit Prince George (British Columbia) was goed voor twee treffers en een beslissende pass in de met 4-3 gewonnen confrontatie met EG Diez-Limburg. Als gevolg van een grootschalige corona uitbraak (liefst 15 besmettingen) kwam Hannover Indians 30 dagen niet in actie.

Ook die andere club (TecArt Black Dragons Erfurt), die zondag na een gedwongen rustperiode, weer voor de eerste maal de schaatsen aantrok, liet zich van zijn beste kant zien. De ploeg onder leiding van coach Raphael Joly leidde na twee periodes comfortabel met 3-0. In het slotstuk maakte Hannover Scorpions de opgelopen schade ongedaan en pakte men via een benut penaltyshot van Robert Peleikis het volle pond.