Terug naar Nieuws

EXA IceFighters Leipzig vs. Tilburg Trappers (3-7)

Trappers verslikt zich geen tweede keer in Icefighters

Twee weken geleden stonden beiden teams ook al tegenover elkaar. Trappers liet toen Icefighters van een 3-0 achterstand terugkomen. Pas in overtime wist Trappers alsnog te winnen. Trappers leek die wedstrijd niet te zijn vergeten en liet het niet zo ver komen als twee weken terug. Trappers won met 3-7 in Oost Duitsland.

Na de 9-1 overwinning op Hammer Eisbären stond de verre busreis naar Leipzig op het programma. Een team dat tegen toppers goed presteert. Vrijdag versloegen ze Herner EV in eigen huis met 0-6. Trappers was gewaarschuwd.

GELUK

Icefighters Leipzig liet gelijk merken de goede lijn van vrijdag tegen Herner EV door te willen trekken. Met veel druk naar voren moest Ian Meierdres aan de bak om zijn goal schoon te houden. Pas nadat Marvin Miethke een overtreding op Reno de Hondt had gemaakt en naar de strafbank moest, draaide het compleet om. In rap tempo binnen een tijdsbestek van dik drie minuten stoomde Trappers door en stond het na nog geen 10 minuten al 0-3. Het startsein werd gegeven door Diego Hofland die in powerplay tot scoren kwam.

Kevin Bruijsten verdubbelde de score naar 0-2 die compleet vrij stond en de puck alleen maar moest binnentikken. Reno De Hondt raakte de puck aan na een schot van Giovanni Vogelaar, de goalie wist de puck te stoppen maar gaf daarmee ‘de assist’ op De Hondt die de rebound kon binnenschieten.

De 0-3 in dik drie minuten tijd was reden genoeg voor de coach om een time-out aan te vragen. Daardoor werd Trappers uit hun spel gehaald én kon de coach even zijn manschappen toespreken. Daaruit volgde ook direct de aansluitingstreffer. Zo stond het na dik tien minuten 1-3, overigens werd daarna niet meer gescoord.

“I thought it was a good fast paced game. We were very fortunate to get the lead and play with the lead, and that helped us a lot. Unfortunate we let them score right after we scored a goal, after they called a time-out.” aldus de Tsjechische oefenmeester in de persconferentie na de wedstrijd.

Reno de Hondt blikte in de bus terug naar huis ook terug op de wedstrijd: ‘Zij begonnen sterk aan de wedstrijd, maar met die eerste straf schoten ze zichzelf in de voet. Diego (Hofland) vond snel het gaatje en daarna scoorden we nog twee keer binnen 25 seconden. Hun time-out brak ons ritme een beetje, maar de 1-3 voorsprong was dik verdiend bij de eerste pauze.’

TIKKIE TERUG

Hoewel in de eerste periode vooral Leipzig recht had op doelpunten en het initiatief nam, was daar in de tweede periode niets meer van dat verschil te merken. Beide teams kwamen in balans. Die balans was overigens niet in doelpunten terug te zien. De score in het middenstuk was 1-2. Namens de Tilburgers scoorden Raymond van der Schuit (1-4) en Max Hermens (1-5). Twee minuten voor tijd scoorde Michal Veleckey de 2-5.

“Two minutes left in the second, we turned the puck over at the blue line. And they come down and score to make it a three goal game” sprak een blije coach na de wedstrijd.

De kleine maar snelle en behendige De Hondt zei het volgende over het middenstuk: “Tweede bedrijf trokken we de wedstrijd naar ons toe. We namen met goals van Raymond (van der Schuit) en Max (Hermens) meer afstand. Verder stond onze penaltykill weer als een huis waardoor we, wanneer we geen gekke dingen zouden doen, niet meer konden verliezen. In het slotstuk hielden we het kopje erbij en speelden we het duel gecontroleerd uit.”

OVER EN UIT

In de laatste periode zag het er al niet meer naar uit dat Trappers de punten zou moeten delen of (erger nog) zou moeten achterlaten. Het slotoffensief begon met de 2-6 van Ties van Soest. Een dikke minuut later deelde Hubert Berger de laatste stoot uit. Daaroverheen kwam Reno de Hondt met zijn tweede van de avond die de knock-out punch uitdeelde. De 3-7 overwinning betekende wederom een zes-puntenweekend. Bo Subr zei na de wedstrijd in de livestream van Sprade TV het volgende: “With the team they have, they always work hard and do things a certain way, they came back on us at home. We were making sure in the third it doesn’t happen this time.”

“For most parts we did a good job, with obviously a lot of injuries that we are having. We had some new ones that came in on friday. We had some younger guys in the line up. And they are doing fine. Overall we are happy with the game and weekend overall”

AFGELOPEN MAAND

Het waren drukke weken voor de teams in de Oberliga. Gelukkig mocht Trappers weer op eigen ijs trainen en nog belangrijker; wedstrijden afwerken. Reno De Hondt blikte in de bus al rijdend door het oosten van Duitsland terug op afgelopen weken: “Prima maand januari gehad. Natuurlijk is het enorm voordeel dat we weer in Tilburg kunnen trainen. Die vele uitwedstrijden en zelfs in Duitsland trainen trok wel een zware wissel op het team. 7 Zeges en 3 nederlagen (waarvan één in overtime). Alleen tegen Scorpions hebben we in mijn ogen verdiend verloren. Partij tegen Halle kon alle kanten op.“

COMPLIMENTEN

Hoewel Reno de Hondt als een routinier oogt, is hij zelf ook jong en ligt het nog vers in zijn geheugen hoe het ijs om als echte jonkie op het ijs in de Oberliga te staan. Reno sprak vol lof over zijn de jonkies in zijn lijn, die vandaag goed waren voor drie van de zeven treffer en zei het volgende over Ties en Bartek: “Vanavond speelde ik met Ties (van Soest) en Bartek (Bison). Ze zijn allebei nog jong (Bartek 22 jaar en Ties 20), maar ongelofelijk getalenteerd. Vergeet niet dat het voor Ties pas zijn eerste seizoen in de Oberliga is. Niet alleen zijn zijn statistieken geweldig, maar daarnaast werkt hij elke wedstrijd ongelofelijk hard. Echt een prima aanwinst. En Bartek is niet alleen onwijs sterk, maar heeft geweldige handen. Dat wist ik al, maar valt nog meer op wanneer je samen met hem in één lijn speelt.”

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie