Terug naar Nieuws

GAMEDAY: EXA Icefighters Leipzig vs. Tilburg Trappers

Strijdlustig Leipzig kijkt uit naar duel met Trappers

De vorige keer kwam Icefighters terug van een 3-0 achterstand en wisten de Tilburgers nipt te winnen in overtime. Het strijdlustige team uit Leipzig is klaar om vanavond opnieuw het duel aan te gaan met Trappers.

Trappers is on a roll, zoals ze dat zeggen in het Engels: de monsterzege van 9-1 vrijdagavond tegen Hammer Eisbären was de vijfde opeenvolgende gewonnen wedstrijd voor de Trappers. Als ze vanavond van Leipzig winnen, evenaren ze hun eerdere winning streak van zes games op een rij eerder dit seizoen.

BLESSURES

Coach Bo Subr kon niet anders dan tevreden zijn vrijdagavond. Toch is zijn team niet geheel ongeschonden uit de strijd gekomen tegen Hamm. “Unfortunately we’ve got a couple of injuries out of the game. We’ve got to recuperate and get ready for a tough game on Sunday against Leipzig.

STRIJD

Twee weken geleden speelde Icefighters voor het eerst tegen Trappers dit seizoen. Aan het einde van de eerste periode stond het al 3-0 voor de Tilburgers, maar de strijd was duidelijk nog niet gestreden. Dankzij goals van Leon Lilik, Michal Velecky en Marvin Miethke trok Icefighters de stand gelijk. In de extra tijd schoot Giovanni Vogelaar uiteindelijk de game winning goal voor Tilburg.

GEEN VERGEVING

Leipzigcoach Sven Gerike kijkt opnieuw uit naar de wedstrijd. “Ik hou van deze wedstrijden tegen een echt sterke tegenstander. Dat is ook goed voor de ontwikkeling van het team. Je moet van de eerste tot de laatste minuut heel geconcentreerd en hard werken. Als je een fout maakt, volgt de straf meestal direct. Er is geen vergeving.” Die straf was er overigens ook voor Gerike zelf, tijdens de laatste confrontatie met Tilburg, toen scheidsrechter Ramon Sterkens de protesterende coach vroegtijdig naar de kleedkamer stuurde in de derde periode van de wedstrijd.

FABIO FRICK

Icefighters heeft sinds vrijdag een nieuwe verdediger in het team. De 22-jarige Fabio Frick verhuisde na twee seizoenen bij Moskitos Essen aan het begin van dit seizoen naar Rostock. Daar maakte hij één goal en vijf assists met slechts twee strafminuten. Gerike is blij met de versterking in zijn door blessureleed geteisterde team: “Hij is een jonge verdediger die bereid is om te leren. De laatste weken heeft hij meegetraind met het DEL2 team van Freiburg en daardoor is hij volledig fit.” Frick kwam afgelopen vrijdag al in actie voor Icefighters en maakte meteen een succesvolle assist. Leipzig won vrijdag met 0-6 van Herner EV en staat nu op de zesde plaats in het klassement.

De wedstrijd begint vanavond om 17:00 uur en is live te volgen op Sprade TV.