Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Hammer Eisbären (9-1)

Walk in the park voor Trappers tegen Eisbären

De eerste wedstrijd voor Tilburg Trappers tijdens de landelijke avondklok liep uit op een flinke zege. Hammer Eisbären dat voor de eerste keer op bezoek kwam in Tilburg werd met 9-1 naar huis gestuurd.

Het spelen tijdens de landelijke avondklok was niet enige bijzondere deze week. Ook werd de ranglijst aangepast naar het systeem van het gemiddeld aantal behaalde punten per gespeelde wedstrijd. Voor zowel Trappers als Eisbären veranderde de positie niet. Beide teams stonden zowel voor als na de wedstrijd op dezelfde plek. Trappers op plek twee en Eisbären als hekkensluiter.

TIES VAN SOEST

Gezien de ranglijst was iedereen er al op voorhand van overtuigd dat het een makkelijke wedstrijd zou worden. Na een dikke minuut nadat de puck voor de eerste keer op het ijs kletterde leek heel even het tegendeel bewezen. De 44-jarige Tsjechische Duitser Igor Furda knalde voor open doel de puck binnen. Uiteindelijk bleek de 0-1 van Furda het enige wapenfeit van de Duitsers te zijn. 58 minuten lang wisten zij vervolgens Ian Meierdres niet meer te passeren.

Aan de andere kant werd er veelvuldig goalie Sebastian Mey gepasseerd. In rap tempo galmden de name van de doelpuntenmakers en assistenten. Een dikke minuut na de 0-1 veranderde Ties van Soest het schot van Reno de Hondt waardoor Mey niets anders kon doen dan de puck uit zijn net te vissen. Met een knie op het ijs schoot Van Soest direct daarna zijn tweede goal van de avond. Vervolgens liep Trappers dankzij een shorthanded goal van Raymond van der Schuit en doelpunten van Tijn Jacobs en Bartek Bison uit tot 5-1.

CURFEW

Terwijl in heel Nederland mensen nog snel naar buiten ging voor een frisse neus of een snelle boodschap in de supermarkt was op Stappegoor niets te merken van de avondklok. Wat wel op Stappegoor was te merken was dat de straffen waar Eisbären tegenaan liep, niet meehielp om er nog een wedstrijd van te maken. Al vrij snel na de eerste pauze moesten de ijsberen vijf minuten lang zonder vijfde speler spelen. Pas in de laatste seconden van de powerplay was het Jordy van Oorschot die met een verwoestend schot de score veranderde.

Na ongeveer een halve wedstrijd vergrootte Kevin Bruijsten met een geplaatst schot de marge. Het doelpunt van Kevin Bruijsten was het eerste Nederlandse doelpunt tijdens de landelijke avondklok.

SLOTAKKOORD

Hammer Eisbären moest al een gehele wedstrijd lijdzaam toekijken hoe het werd afgeslacht. Hoewel trappers wat meer achterover ging leunen, ging het scoren gewoon door. Dubbele cijfers werden niet behaald maar wel lukte het Delaney Hessels en Giovanni Vogelaar om er 9-1 van te maken.

LEIPZIG

Zondag reist Trappers af richting Leipzig. Daar staat een heel ander team van Hamm Eisbaren op Trappers te wachten. Twee weken geleden moesten Trappers en Leipzig nog de punten verdelen en vrijdagavond versloeg Leipzig, Herner in eigen huis met 0-6. Het tweede zes punten weekend op rij is nog helemaal niet zeker.

Man of the Match
Bartek Bison | Foto Brigitte Jansen
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie