Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Hammer Eisbären

Hammer Eisbären voor het eerst naar Tilburg

Vanavond speelt Hammer Eisbären voor het eerst in IJssportcentrum Stappegoor. Tilburg won de vorige wedstrijd tegen Hamm in overtime. Kan de rode lantaarndrager van de Oberliga Nord weer stunten tegen de nummer twee?

Trappers had een moeizame start van de competitie (negen uitbeurten in de eerste tien duels), maar bezet nu halverwege het seizoen comfortabel de tweede plaats. Tilburg staat op zeventien punten van koploper Hannover Scorpions, de enige ploeg die Trappers tot driemaal toe een hak zette. De drievoudig Oberliga kampioen scoorde 102 maal en slikte de minste tegendoelpunten (58 stuks).

ONDERAAN

Hammer Eisbären staat op de dertiende plaats, helemaal onderaan de ranglijst. Van de 24 gespeelde wedstrijden, won de nieuwkomer in de Oberliga er slechts vier (waarvan twee in overtime). Alles bij elkaar verzamelde de ijsberen twaalf punten: een gemiddelde van 0.5 punten per wedstrijd. Overigens heeft Hamm niet de minste goals gescoord: TecArt Black Dragons Erfurt heeft het minst vaak het achterste van het net geraakt (vijftig keer). Al moet wel gezegd worden dat Erfurt negen wedstrijden minder gespeeld heeft. Hamm schoot tot nu toe 59 maal raak.

FRUSTRATIE

Hamm leed grote nederlagen (met 8-1 verliezen in Herne of in eigen huis verslagen worden met 1-7 door Hannover Scorpions), maar veel wedstrijden eindigen ook met een minimaal verschil van slechts één goal. Zoals de wedstrijden tegen Krefeld en Herford, waar in de 59ste minuut de tegengoals zorgden voor een last minute gelijkstand. Een frustratie van coach Ralf Hoja: “We zouden meer punten kunnen hebben, maar keer op keer kosten onnodige goals ons punten.

OVERTIME

Toch snoepte de rode lantaarndrager in de Oberliga Nord op de tweede speeldag van dit seizoen een punt af van Trappers in de eerste confrontatie tussen de twee clubs. Dankzij een benut penaltyshot van Diego Hofland greep Tilburg het bonuspunt van dat duel. “Het zou leuk zijn als we dat weer kunnen doen,” ambieert Hoja voor zijn team. “Onze aanvalslijn van Gianluca Balla, Kevin Orendorz en Milan Svarc kan zelfs topteams onder druk zetten.

SCHERPER ZIJN

Maar aan Trappers zullen de ijsberen vanavond een zware dobber hebben. Tilburg won de laatste vier wedstrijden. Afgelopen zondag werd Rostock nog afgedroogd met 7-2. Man of the match Reno de Hondt gaf toe dat de eerste periode niet de beste was van de wedstrijd. “We maakten het onszelf onnodig moeilijk. Tussen de eerste en tweede periode hamerde Bo erop dat we scherper moesten zijn, vooral in ons verdedigingsvak. Die boodschap hebben we begrepen, want in het vervolg van de wedstrijd waren we duidelijk de bovenliggende partij.

SLEUTEL TOT SUCCES

Over de wedstrijd van vanavond, en eigenlijk over alle nog te spelen duels dit seizoen, is de sneller aanvaller met rugnummer 77 duidelijk. “Het is zaak dat we ‘Trappers hockey’ blijven spelen en niet meegaan in de spelopvatting van onze tegenstander. Daar ligt de sleutel tot succes!” aldus Reno de Hondt.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen op Sprade TV. Voor seizoenkaarthouders en sponsoren van Tilburg Trappers zal de stream gratis aangeboden worden op Sprade.