Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 65

TUESDAY’S ROUND-UP

Achter de schier onbereikbare koploper, Hannover Scorpions, heeft Tilburg Trappers de tweede plaats in handen. De ploeg van coach Bo Subr heeft twee verliespunten minder dan Halle en koestert een voorsprong van vier (verlies)punten ten opzichte van Hamburg Crocodiles.

In deze editie van de Tuesday’s round-up aandacht voor het herstel van Trappers captain Mickey Bastings, het protest van Hannover Scorpions, de uitgestelde krachtmeting tegen Hannover Indians en de tegenstanders van komende weekend.

OP SCHEMA

Het herstel van Mickey Bastings loopt naar eigen zeggen op schema. De Tiburgse aanvoerder, die onlangs werd geopereerd aan zijn meniscus, is opgetogen over de vorderingen die hij maakt. ‘Ik voel me goed, heb geen pijn meer en kijk er naar uit om over twee tot drie weken weer het ijs op te gaan’, vertelde hij zondagmiddag tijdens het competitieduel tussen Tilburg en Rostock.

Bastings liep de zware knieblessure op in de slotfase van de krachtmeting met Saale Bulls Halle op maandag 28 december van het vorige kalenderjaar. Bij een poging de puck te spelen, gleed het been van Trappers nummer 14 weg waardoor zijn meniscus forse schade opliep.

PROTEST SCORPIONS

Vrijdag verloor Hannover Scorpions met 5-7 van Saale Bulls Halle. De uitslag is des te opvallender omdat de lijstaanvoerder na drieëntwintig minuten en 50 seconden een 5-1 voorsprong koesterde. Na afloop dienden de Schorpioenen een officieel protest in. We zetten de zaken op een rij.

In de achtentwintigste minuut keerde Fedor Kolupaylo terug op het ijs na een tijdstraf wegens boarding. Hij ontving het bevroren rubber en gaf de ingevallen Sebastian Albrecht het nakijken. Na lang beraad tussen de beide hoofdscheidsrechters Daniel Ratz en Artur Stach werd het doelpunt van de 24-jarige Duitse Rus afgekeurd.

Volgens artikel 113 lid 4 van het reglement kan een bestrafte speler, bij gelijktijdige straffen voor 2 ploeggenoten, pas bij de volgende spelonderbreking terugkeren op het bevroren water. Eric Haselbacher, voorzitter van de Scorpions, bestrijd deze interpretatie. Wordt vervolgd.

UITGESTELD

In een wereld zonder corona zou Tilburg Trappers vanavond de strijd aanbinden met Hannover Indians. Echter, de ontmoeting tussen beide teams is verplaatst naar maandag 5 april om 18.30 uur. Reden voor het uitstel is de grootschalige corona-uitbraak am Pferdeturm. Wat 3 januari begon met drie positieve gevallen groeide uit tot 15 besmettingen afgelopen vrijdag.

Dat de situatie ernstig is bij de equipe van coach Lenny Soccio blijkt wel uit het feit dat de Derby tegen stadgenoot Scorpions (vrijdag 20.00 uur) ook naar een andere datum gaat. ‘Het Return to Play protocol van de Duitse IJshockeybond schrijft voor dat een ploeg een week moet kunnen trainen voordat de eerstvolgende wedstrijd gespeeld wordt’, aldus Andy Gysau, voorzitter van de Indians. Naar alle waarschijnlijkheid hervat men zondagmiddag in Diez het seizoen.

HAMM UND LEIPZIG

Komend weekeinde komt de geelblauwe brigade wederom twee maal in actie. Vrijdagavond (aanvang 20.00 uur) komt Hammer Eisbären op bezoek in IJssportcentrum Stappegoor. De rode lantaarndrager in de Oberliga Nord snoepte op de tweede speeldag van dit seizoen een punt af van de drievoudig Oberliga Meister. Dankzij een benut penaltyshot van Diego Hofland greep Tilburg het bonuspunt.

Twee dagen later staat het uitduel tegen EXA Icefighters Leipzig geprogrammeerd. Op 17 januari kruisten beide ploegen ook de sticks met elkaar. Met een 3-0 voorsprong op zak, leek er na de openingsperiode geen vuiltje aan de lucht voor Tilburg. Dat de ontmoeting alsnog op een verlenging uitdraaide was een grote teleurstelling voor Trappers. Een afstandschot van Giovanni Vogelaar (26 tellen voor het einde van de overtime) betekende alsnog de veertiende zege voor de Tilburgers.