Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Hammer Eisbären

TRAPPERS EN HAMM KRUISEN VANAVOND WEER DE DEGENS (STICKS) OP STAPPEGOOR

Net als vorige week vrijdag speelt Trappers vanavond thuis tegen Hammer Eisbären. Wordt het weer een doelpuntenfestijn voor Tilburg of geven de ijsberen deze keer meer tegengas? Hoe dan ook: men verkoopt de huid van de (ijs)beer niet voor hij geschoten is!

Trappers is 8-3-1 (winst-verlies-gelijk) in zijn twaalf thuiswedstrijden. Hannover Scorpions, Saale Bulls Halle en Hannover Indians wisten de regerend Oberliga Nord Meister op zijn knieën te krijgen op Stappegoor. Overigens vond het thuisduel tegen de Indianen niet in de Kruikenstad maar am Pferdeturm plaats. Tilburg scoorde zestigmaal in deze thuiswedstrijden en incasseerde 35 goals.

TEGENGOALS

In de gehele competitie zijn we niet meer de club met de minste tegengoals. Dat is nu Black Dragons (57 stuks). Trappers volgt op plaats twee met 62 tegengoals. Daarentegen heeft Tilburg negen wedstrijden meer dan Erfurt gespeeld. Ook in deze lijst staat Hamm helemaal onderaan met 139 tegengoals in 26 wedstrijden.

GEEN KANONNENVOER

En negen van die tegengoals kwamen van Tilburgse ijshockeysticks vorige week, toen Trappers de Eisbären met 9-1 versloeg. Coach Ralf Hoja zei aan het begin van de competitie dat zijn team beslist geen kanonnenvoer is. Afgelopen zondag won Hammer Eisbären hun vijfde duel dit seizoen, tegen Herforder Icedragons. Hoja’s team moest terugkomen van een 1-3 achterstand. Het was Igor Furda die in de 48ste speelminuut de game winning goal maakte. Herford verloor voor de tweede keer dit seizoen van Hamm en na het eindsignaal kwam de frustratie eruit en volgde een knokpartij. “Zo gaat dat als we tegen Herford spelen,” zei Hoja naderhand. “Maar niemand is geschorst voor de volgende wedstrijd, dat is het belangrijkste.

WIN HOCKEY GAMES

Zondag won Trappers in Leipzig van Icefighters met 7-3. Coach Bo Subr was tevreden na de wedstrijd: “Good fast paced game. We did quite a good job.” Het zespuntenweekend houdt Trappers op de tweede plaats van het klassement. Ondanks de blessures in het team, blijft Tilburg zijn wedstrijden dus winnen. “We had some new injuries that came in on Friday against Hamm. So we have younger guys in the lineup to learn the game and they’ve been doing fine. We’ve been finding a way to win hockey games, so I’m happy to win the game and with the weekend overall.

STICK TO THE SYSTEM

Na de 9-1 overwinning op Hamm vorige week gaf Subr aan dat ze soms creatief moeten zijn met het samenstellen van de aanvalslijnen. “We have a certain system and it usually doesn’t matter who you play with. If you stick to the system, you should be able to find guys in certain areas.” Natuurlijk klikt het soms beter tussen bepaalde spelers, maar Subr vindt de ‘chemistry’ in een lijn minder belangrijk dan ‘the system’: “We have certain things that everybody should be doing to have chemistry in áll the team.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen op Sprade TV. Voor seizoenkaarthouders en sponsoren van Tilburg Trappers zal de stream gratis aangeboden worden op Sprade.