Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 63

TUESDAY’S ROUND-UP

Woensdag staan de eerste vijf duels van het seizoen 2020-2021 in de National Hockey League (NHL) op het programma. De eerste wedstrijd van de dag is the battle of Pennsylvania (Pittsburgh versus Philadelphia). Later op de avond komen Toronto en Montreal elkaar tegen, binden Tampa Bay en Chicago de strijd met elkaar aan, gaat Vancouver in Edmonton op bezoek en meten Colorado en St. Louis de krachten met elkaar.

In deze editie van de Tuesday’s round-up aandacht voor de leeglopende ziekenboeg in de Kruikenstad, de eerste zege van Halle in Tilburg, wederom 14 dagen quarantaine voor Erfurt en Nardo Nagtzaam kandidaat Tor des Monats Dezember.

ZIEKENBOEG LEGER EN LEGER

Drie beslissende passes bij zijn eerste wedstrijd terug na een maand afwezigheid. De kwaliteit van Danny Stempher verloochent zich niet. De 25-jarige Zoetermeerder kwam in de zomer van 2015 vanuit Eindhoven naar de Kruikenstad. Sindsdien wordt de center elk jaar beter. 40 punten in zijn debuutjaar en vijf seizoenen later is dat aantal gegroeid naar liefst 74 punten!!

Met de rentree van Stempher loopt de goed gevulde ziekenboeg in Tilburg langzaam lmaar zeker leeg. Op dit moment kan coach Bo Subr nog geen beroep doen op Ryan Collier, Mickey Bastings, Floris van Elten en Boet van Gestel.

NEGATIEVE PRIMEUR

Op 6 oktober 2018 brak Tilburg Trappers voor de eerste maal de ban in het Sparkassen Eisdom in Halle. Tot die bewuste vrijdagavond slaagde de drievoudig Oberliga Meister er nimmer in om met een zege uit Saksen-Anhalt te vertrekken. Met een hattrick in zijn derde duel voor de geelblauwe brigade deed Kevin Bruijsten de equipe van toenmalige trainer Dave Rich enorm veel pijn.

Zondagmiddag was het payback time voor de Bulls. De afstandspegel van Finn Walkowiak betekende zes minuten voor tijd de genadeklap voor de thuisclub. De 25-jarige verdediger zorgde en passant voor de eerste driepunter van de Stieren op het bevroren water van IJssportcentrum Stappegoor.

WEER QUARANTAINE IN ERFURT

TecArt Black Dragons Erfurt blijft weinig bespaard dit seizoen. Voor de tweede maal deze ijshockeyjaargang zijn de Zwarte Draken getroffen door een Corona uitbraak. Zaterdag pakten zich al donkere wolken samen boven de Kartoffelhalle toen één van de spelers van coach Raphael Joly positief teste tijdens een sneltest.

Gisterochtend werd het volledige team aan een PCR-test onderworpen. Helaas voor de huidige nummer 9 in de Oberliga Nord bleek niet één, maar liefst drie spelers besmet met de dodelijke longziekte. Dit betekent dat de volledige Mannschaft, net zoals begin december, 14 dagen in quarantaine moet. Een lelijke streep door de rekening voor de ploeg uit Erfurt.

TOR DES MOMENTS

Nardo Nagtzaam is één van de zes kandidaten voor het doelpunt van de maand (december) in de Oberliga. De oud-Trapper én Nijmegenaar tekende op dinsdag 22 december 2020 voor twee treffers tegen Selber Wolfe. De tweede goal van de 30-jarige centrumaanvaller maakt kans op de eretitel Tor des Monats Dezember.

Naast het doelpunt van de speler van EC Peiting maken ook Luca Hauf (Krefelder EV 81), Milan Kostourek (Höchstadter EC), Fedor Kolupaylo (Hannover Scorpions), Damian Schneider (Lindau Islanders) en André Gerartz (Hamburg Crocodiles) kans op de eretitel.

Stemmen kan op de Facebook pagina van Sprade TV door bij opmerkingen de goal van de maand te liken.