Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Saale Bulls Halle (3-4)

Trappers lijdt wederom pijnlijk verlies op eigen ijs

Dinsdag werd er verloren van een gehavend Hannover Scorpions. Ook zondag speelde Trappers tegen een team met een kleine selectie. Saale Bulls Halle kon nog net geen drie lijnen presenteren maar wist wel de drie punten mee naar Halle te nemen. Trappers liep continu achter de feiten aan en ging ten onder met 3-4.

De uitglijder tegen Hannover Scorpions gaf Trappers niet de gewenste spirit die zij tegen Halle nodig hadden. Hoewel Trappers beter was, gingen de ploeg uit de stad onder de rook van Leipzig beter om met hun kansen. Trappers kwam op achterstand en kwam een aantal keer op gelijke hoogte maar moest uiteindelijk richting het einde van de wedstrijd hun meerdere erkennen

ACHTEROP

Tilburg Trappers nam het voortouw in kansen maar het voortouw in goals werd genomen door de bezoekers. De bezoekers die met veel (halve) buitenlanders op het ijs stonden, stonden al na dik twaalf minuten spelen op 0-2. De twee Finse imports waren de schuldigen, die Trappers op achterstand brachten. Eerst was het Tatu Vihavainen en daarna was het landgenoot, Valtteri Hotakainen die het bevroren rubber achter Ruud Leeuwesteijn wist te leggen.

Max Hermens die na de wedstrijd voor de camera bij Face-Off.nl met duidelijke taal de vinger op de zere plek legde, scoorde de aansluitingstreffer. Daarbij werd Hermens geholpen door interim teamcaptain Diego Hofland en en van een blessure teruggekomen Danny Stempher. “Het is altijd pijnlijk om te verliezen. Zeker als je zelf een goede prestatie neerzet. Dan hoop je ook dat je wint want dan kan je er veel meer van genieten” aldus Hermens, doelend op zijn eigen goede spel en dat hij daar dan niet echt van kan genieten.

AFSTRAFFING

Diego Hofland die aan de basis van de 1-2 stond, scoorde al vrij snel in de tweede periode. Daardoor kon Trappers op zoek naar de voorsprong, maar vond deze niet. Een slordigheidje in de omschakeling van een powerplaysituatie naar een 5-on-5 deed Trappers de das om. De 2-2 werd door de Wit-Russische Duitser Sergej Stas gescoord die een aantal seconde daarvoor nog vanuit de penaltybox de wedstrijd moest volgen.

Giovanni Vogelaar blikte voor de camera van Face-Off terug op de wedstrijd en zei het volgende: “Het was niet het resultaat wat we hadden gewild. Dit komt door de kleine foutjes in het verdedigingsvak en tijdens turnovers. Zij maakten daar goed gebruik van en straften daar ons mee.”

AFGEVEN

Ook in het slotstuk kwam Trappers weer terug op gelijke hoogte met de bezoekers. Al na dertig seconde was het wederom het trio Hermens, Hofland en Stempher die voor de derde keer in de wedstrijd tot het scoren van een doelpunt kwam. Toch moest Trappers na bijna 54 minuten zich gewonnen geven. In een powerplay scoorde Finn Walkowiak de 3-4. Een echt slotoffensief van de Tilburgers bleef uit. Met Ruud Leeuwesteijn die naar de kant werd gehaald en een time-out in de laatste minuut bleef de score onveranderd. Voor de tweede keer in een week tijd moesten de Tilburgers de drie punten afgeven.

Max Hermens kon van zijn doelpunten en MOTM-titel na de wedstrijd niet genieten en was vooral kritisch voor de camera van Face-Off. Max zei het volgende: “We waren veel beter dan de tegenpartij. Ze scoren dan vier keer en dat is teveel. Het zijn de individuele fouten. Kleine dingen die gewoon fout gaan en niet bij ons team passen. De rollen die sommige mensen niet goed vervullen. We spelen met vier lijnen, we willen de druk opvoeren bij de tegenstander. En als Halle met tweeënhalve lijn niet uitgeput het ijs afgaat, dan hebben we gewoon onze rollen niet goed vervuld”

Man of the Match
Max Hermens | Foto: Brigitte Jansen
Wedstrijdsheet en  samenvatting