Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Saale Bulls Halle

Strijden en jagen op winst tegen Saale Bulls Halle.

De wonden zijn gelikt, de batterijen weer opgeladen: Trappers is klaar voor volgend duel op Stappegoor. Vanmiddag komt Saale Bulls Halle naar Tilburg. Na het verlies tegen Hannover Scorpions vorige week, wil Trappers vanmiddag als winnaar van het ijs komen.

Het was zuur, vorig weekend, toen Hannover Scorpions met 2-3 van Trappers won. “Vijf tegen vijf was het een gelijk opgaande strijd, maar we liepen tegen te veel straffen aan waardoor we Hannover in de kaart speelden,” vatte Kevin Bruijsten de wedstrijd samen.

VERLIEZEN VAN SCORPIONS

Wat betreft verliezen in eigen huis van Scorpions, kan Trappers de spreekwoordelijke hand schudden met de tegenstander van vanmiddag: Saale Bulls verloor afgelopen vrijdag nog in Halle van de nummer één. De thuisploeg scoorde na de 0-3 voor Scorpions in de tweede periode eindelijk hun eerste goal, maar Hannover bleef goalie Sebastian Albrecht met pucks om de oren schieten. Het werd uiteindelijk 3-6.

SHOTS ON GOAL

Sebastian Albrecht verdedigde zijn goal de laatste keer dat Trappers en Bulls tegen elkaar speelden zeer verdienstelijk. De shots on goal verhouding was 24 voor Halle om 46 voor Tilburg. Toch werd het 2-1 en verloor Trappers. Assistentcoach Josh Mizerek: “When you don’t score more than one goal on 46 shots it’s hard to win a game!

MR SLAPSHOT

Veel van die schoten kwamen van Mr. Slapshot Giovanni Vogelaar. Sinds CAIROX HYS Hokij Den Haag de 24-jarige aanvallende verdediger groen licht gaf om te spelen voor Trappers, is Gio al goed voor zeven goals en acht assists en staat hij nog altijd bekend om zijn one-timers en slapshots vanaf de blauwe lijn.

IN MOTION

Shooting coach Tim Turk van de NHL noemde vorig jaar in een interview met Sportnet de slapshot een schaars wordende techniek. “If you’re going to do it well, you’re going to need time. There’s a misconception between an actual slapshot and the one-timer. We’re talking about the old school style of slapshot when you’re gaining zone, receiving a pass across the blue line and you’re in motion.” Turk ziet die manier van spelen langzaam verdwijnen uit het spel, deels door de heersende, snelle ‘on-the-tape, off-the-tape’ stijl van spel die nu populair is. “You just don’t get time to load up as much anymore.

DERDE GULDA

Vrijdag en vandaag draait Denis Gulda proef bij Halle. De 27-jarige aanvaller speelde al meer dan 230 Oberligawedstrijden met 85 punten (28 goals) voor Deggendorf, Schönheide, Duisburg, Braunlage en Höchstadt. De linkshandige speler, die de derde Gulda zou worden in de Oberliga, heeft naast een Duits ook een Tsjechisch paspoort. Hij begon zijn ijshockeycarrière in Oplava, Tsjechië en speelde sinds 2013 onafgebroken in de Oberliga. Gulda (zijn broer Petr speelt voor TecArt Black Dragons Erfurt en zijn neef Tomas staat voor Eisbären Regensburg op het ijs) keerde na het voortijdige einde van afgelopen seizoen terug naar Oplava, maar wil nu graag weer terugkomen in de Oberliga-competitie.

De wedstrijd begint vanmiddag om 15.00 uur en is live te volgen via Sprade TV. Voor seizoenkaarthouders van Tilburg Trappers zal de stream gratis aangeboden worden op Sprade.